• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENFRI: já právě na to reaguju, protože Toník je taky ultracitlivý, on to na sobě nedává znát hned, ale projevuje se dlouho, dlouho po té události. Mívá noční můry, bojí se určitých situací apod. Na druhou stranu s nímá bývá občas potíž, všechny učitelky se shodly na tom, že nejhorší na tom je, že on nezlobí v pravém slova smyslu, on je hodný, veselý, pozitivní laskavý, všechny průšvihy jsou vlastně z dobré myšlenky, ale ta neschopnost vyjadřování způsobuje, že když mu nikdo nerozumí, tak se snaží zakročit sám a ještě k tomu je to přetrhdílo. Takže úplně vidím takovouhle ženskou, jak z něj roste. A ty následky pro Tondu, jak mi odmítá chodit do školky apod. Navíc od tebe i od jiných, co vás znají osobně, vím jaké je Majda hodný zlatíčko, když je někdo hnusný na ní, co fakt na nějaké zlobily..
    RENFRI: no to je mi snad nesympatičtější ještě víc.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ADD: Nejmladsi je ta druha z leva, ona je druha nejmladsi, naopak ty "starsi" ucitelky jsou takovy vyklidneny a v pohode, sice trochu prisnejsi, ale hodny a spravedlivy, tohle je fakt mlady ucho, ktery to ani poradne nebavi, to je na tom to nejhorsi...
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Ta vypada mlade, ja ji cekala 35+. :-) Uvidis, co reditelka, snad nejaka domluva pomuze a kdyby se ji povedlo to mimino, zbavite se ji k oboustranne spokojenosti. :-) U nas bohuzel odchazej ty dobry ucitelky a zustavaj ty horsi, pripadne fajn ucitelky ze stresu z mala ucitelek magorej. Neni to snadny, kdyz ma clovek takhle nekomu vydat dite do rukou...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jen pro ukazku, jsou to verejne stranky, takze nic soukromeho nelinkuju, ale prezentace ucitelskeho tymu, plus na konci tahle ucitelka, ktera nehodla "blbnout" jako ty ostatni. Mno..

RENFRI
    RENFRI --- ---
    ADD:
    MARKYSHA: Mate pravdu obe napul. Markysha to imho vidi az moc radikalne, ona fakt neudelala nic, co by bylo poradne napadnutelne a na vyhazov a jak pisu, spousta deti by to ani nezaregistrovala. V tomhle pripade.
    Zase bych to nehazela na supercitlivou Majdu, ona je sensitivni, ale jako tak nejak v ramci normalni citlivejsi triletacky, vzdycky bude hodne empaticka a tak, ale neni to nejak treba uplakane nebo ustrasene dite, to vubec, naopak, je to vesela pohodova holka, jen hodne vnima, co si kdo mysli a co se po ni chce a kamaradky chlapecku mi taky potvrdily, ze deti proste hodne resi, kdo je u velkejch a kdo u malejch a tak, klasicky skolkovy kastovani.

Tahle ucitelka je takovy ten typ - potkala jsem jich uz vic, proste holka, co sla na pedak, protoze nejak nevedela kam jinam, zadnej einstein, tohle bude jednoduche, brzo domu, poridi si rodinu a bude mit svuj klid. Ty detske aktivity ji moc neberou, prakticky vzdycky ji ve tride vidim sedet s mobilem v ruce u hospodarky a uklizecky a na deti sice "dohlizi", ale neinteraguje s nimi prilis. Na certovsky den se nezacerni, maximalne si vezme cerne minisaty, na fotku na stranky skolky si jako jedina z ucitelek odmitla nasadit tykadla a legracni bryle, protoze ze sebe nebude delat magora. Myslim, ze ji zajima vic, kolik ma lajku na fejsbuku nez jestli nejake dite treba nebreci. Jinak ji zajimaj spis drby a intriky, resi hodne rodice a kdo na co ma a tak, ale zase - to vim akorat od Majdiny ucitelky a taky to muze byt zkreslene, je to z druhe ruky, takze to neresim.

Takze za me - tohle sice nebyla ukazka neceho, proc by mela byt vyhozena a nemela delat s detmi, a mozna ma nejaky osobni problem, ktery tomu nepridava, ale jinak imho tahle osoba u deti nema co delat a stiznosti na ni jsou od vice rodicu, jen mam pocit, ze nikdo nesel nikdy do prime konfrontace. Kdybych s ni mela vice zkusenosti nebo ucila primo Majdu, tak to resim hodne radikalne, v nejhorsim i jinou skolkou. Ostatni ucitelky jsou tam fajn, hodne se snazi, i reditelka je vstricna, tak mi prijde skoda, ze jim tahle kracmera kazi celkovy dojem.
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Já bych to moc nezkracovala. Ty to pošleš mailem, ale ta učitelka tam bude osobně. Takže když nepopíšeš situaci doslova, ředitelka se zeptá jí, jak to bylo, a obrázek si udělá podle toho. A nevíš, jestli ti to řekne a budeš moci alespoň říct "tak to ale nebylo".
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SARGO: Dlouhe to je, ale to uz jsem to tak jako tak zkratila a shrnula to hlavni, jinak bych to poradne nevysvetlila... Uvidime, jak zareaguje.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: To bylo spíš na jiné radikály tady. :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: to jsem nikde nepsala, ani si to nemyslím...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: nerada bych přešla ke slovíčkaření. Renfri dopis je dobrý, o tom se přít nebudu. Sama bych psala v mezích slušnosti příkřeji..
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Jiná věc by samozřejmě byla, kdyby to byla Majdina kmenová učitelka, která s ní je půldruhého roku osm hodin denně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: ale drsnější odpověď by mohla ředitelku zahnAt do defenzívy - na takovou, jako napsalA renfri, se každý normální člověk bude snažit odpovědět podobné vstřícně. A jestli ne, je to dost jasná zpráva.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: No dyť jo. Chování je nevhodné, tak na to ředitelku upozorním. Ale na okamžitý vyhazov a zákaz práce s dětmi mi to prostě nepřijde.
    MAKU
    MAKU --- ---
    Já jen takovou drobnost k těm případným vyhazovům učitelek MŠ - učitelka, která byla z naší MŠ před časem "odejita" na základě četných a opakovaných stížností rodičů nyní dělá ředitelku MŠ v sousední čtvrti :-/ A u nás jí nahradila učitelka opět strašidelná...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: Mně její chování přijde dost hulvátské. Majda se obrátila na svojí mámu, protože se o ní mluvilo a chtěla k tomu něco říct a byla hrubě přerušena. Přístup "neplácej tady a vypadni" je neslušný jak vůči Majdě, tak i vůči její mámě.

Je jasné, že netušila, jak dalekosáhlé následky způsobí, teď už to vědět bude a snad se nad svým chováním zamyslí. A z mého pohledu by Renfri po podobné noci měla plné právo napsat mnohem příkřejší dopis.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    XMARGE: Nevím, když se takhle chová k hodné a nekonfliktní Majdě, nechci vidět jak se chová k problémovějším dětem. Prostě nesnáším, když si někdo svoje problémy řeší skrz bezbranné děti. Tonda je zlobil a přitom dost citlivý, ještě navíc ta vada řeči, úplně se rosím, že by se ve školce s někým takovým setkal.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: No jo, ale to je pohled matky / kamarádek matky. Ta učitelka takovouhle reakci fakt nemohla předpokládat, zvlášť, když Majdu skoro nezná. Je to pitomá smůla, je potřeba udělat vše, aby se to už neopakovalo, ale nejde to stavět tak, že učitelka vědomě Majdě vyvolala nemoc.
    SARGO
    SARGO --- ---
    RENFRI: Je to moc dlouhé, jinak v pohodě. Ale moc dlouhé, takže fajn to shrnutí na konci :-))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RENFRI: jak píše Trissie, je to slušné, nekonflitní, konstruktivní a asertivní. Za mě by to klidně mohlo být i míň slušné, nekonfliktní, konstruktivní a víc asertivní. Jak jsem znovu četla, jak se Majdě udělalo špatně, úplně se mnou začal lomcovat vztek... :(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MARKYSHA: prehanis. Celej leden tam jeli tezce nadoraz, co se tyce personalu (v jednu chvili snad jen 2 ucitelky na celou skolku, normalne je jich tam 6), ted v unoru jedou stabipne bez dvou ucitelek,protoze maj obe nohu v sadre. Tridy se spojujou, na nektery veci se evidentne zapomina. Ta ucitelka se nezachovala moc adekvatne vuci majde, ale to ostatni nepronasela pred detma (nebo jsem to tak aspon pochopila). a jedna se o statni skolku, ne soukromou (Ale nemyslim si, ze na tom nejak zvlast zalezi).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam