• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ZEMINO: http://www.praha.eu/public/95/5f/e6/1218284_176955__410_2005.pdf
    § 21

Ale samozrejme taky souhlasim se zvazenim ucitelky - nase deti taky na zacatku roku nechodily, dokud si na sebe nezvykly a nezvykly si ve skolce. Nekolik deti tezce snaselo nastup do skolky a zmena prostredi, oblekani, atd, by je akorat jeste vice rozrusily...

BEBERA: deti se vraci spinave, blato oloupeme, peru jen, kdyz je to fakt nutne. Jinak bych prala denne a to jeste vidam kalhoty jinych chlapecku, ktere vypadaji jeste hure... :-)

Ale davam jim veci, ktere si umazat muzou a pocitam s tim. Prece nebudou sedet cely den na zadku, aby se neumazaly nebo nenatrhly obleceni...
    Ale rodice jsou bohuzel ruzni.. :-/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LBW: ven chodí celou zimu, na zahradu jen když není bláto. Asi proto, že si někteří rodiče stěžují, že jsou pak děti špinavé (a jiní nadávají přímo dětem, že jsou špinavé).

Prolézačka byla shledána nebezpečnou, loni směly děti lezt jen do 3. šprušle, letos je pro jistotu pryč úplně...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LBW: chodi. Chodili i v zimě, když byl sníh, teď chodí, co je hezčí počasí (před 14 dny se mi syn vracel špinavej jak prase od prachu a ukazoval mi, kde přesně se na zahradě válel, že je tak špinavej:o)) .
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    TUTIK: jinak tedy dve hodiny treba neznamena cisteho casu. Zvlast mrnata, nez se vsichni obliknou a doplacaji ke dverim, zabere to jiste spoustu casu. To by jinak nedelali nic jineho, nez svlikali a oblikali deti po zbytek dne..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LBW: U nás teda choděj i v zimě. Pokud není vyloženě vichr s deštěm nebo krupobití, choděj každej den aspoň na chvilku.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    LBW: U nas dopoledne chdil deti i celou zimu, kdyz je hnusne nebo blato, jdou se aspon projit. Na zahradu ted, co je hezky, chodi i odpoledne.
    Myslim ale, ze musi chodit denne dve hodiny venm, pokud nejsou spatne podminky (minus 5 stupnu, smog). Je to v nejakem narizeni pro MS.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LBW: Jinak odpověď na tvou otázku, tady u nás už jsem děcka venku na zahradách u školek viděla.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LBW: A do lesa asi nechoděj vůbec ne? To by museli provést kontrolu všech stromů napřed...achjo...
    LBW
    LBW --- ---
    chodi uz vase decka ve skolce ven na hriste?
    u nas jeste porad ne, protoze pani reditelka "...musi provest kontrolu instalaci, aby byly prolizacky bezpecne pro deti" ale na otazku kdy se tak stane ma jen vymluvy, tak hezky venku a decka zavreny vevnitr :(
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Pokud mohu přispět do debaty, mám dobré info. Na Klinice v praze právě vzniká nezávislá školka pro děti mamin, jež třeba i nemají finanční prostředky, kde bude o děti patřiče staráno - již jsme dali omíku, štuk, nakonec vymalovali, teď je již vyčištěno a konečně dali koberce a lidé starající-se o děti jsou neustále k dispozici - takže vzhůru na kliniku !
    post scriptum: Asi od půlky dubna
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ZEGA: a jak ucitelka muze vedet,ze se tam treba neprestehujete?! nema na to pravo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MARKYSHA: s tím nemám problém, ale alespoň bych měla pocit, že jsem v nějakém pořadníku a možná ...
    napíšu ředitelce
    dík
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEGA: já myslím, že na to právo nemá, ale asi byste stejně neuspěli.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    otázka. bydlím na pha1 ale phu3 mám přes ulici. chtěla jsem zkusit podat přihlášku právě i na trojku ale včera mi úča v ms řekla že mi ani nedá přihlášku protože tam nebydlim. má na to bubec právo?
    ja přece muzu zkusit podat přihlášku kamkoli ne? pokud nemají pravidlo že berou jen bydlící na stejné Praze?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DRIZZT: Máme přihlášky na Loosovu, Šrámkovu a Nejedlého, a největší šance zatím na Loosovu.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    TAPINA: Můžu se zeptat, kterou školku jsi vybrala?
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: ... tak jsem nepočítala s tím, že nás vezmou, že jsem snad třikrát pročítala seznam nepřijatých, než mě konečně napadlo kouknout do toho přijatého. :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás je právě v plném proudu elektronické přijímací řízení do školek. Rodiče napjatě sedí u PC a sledují, jak se jejich dítě umístěné pod čarou sune směrem nahoru s tím, jak jsou přijaté děti odhlašovány z nadbytečných školek. Dobrá zábava :o)
    A jinak doufám, že to klapne. Ve školce, kterou bych i brala, jsme se v žebříčku posunuli z 21. na 12. místo a prostoru k postupu je ještě dost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: hospodské výdaje a jídlo navíc jde za nimi, M například chodí na nemcinu, T platím kurzy tance navic. Ale jinak je fakt, že těch mimoskolnich kurzu ubylo. Autoškolu chce K teď k 18. narozeninám, dáváme mu na to třetinu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Vidíš, na telefon jsem zapomněla! Tam stojí malé dítě dvě stovky za půl roku, kdežto velké dvě stovky měsíčně. Jazyky má Jr. ve škole, včetně přípravy na CAE. No, teď chce autoškolu, to je pálka, ale tu mu slíbili k narozeninám zaplatit prarodiče. Malé pivo v hospodě (ano, chodí s přáteli do hospody každou středu!:-) si platí z kapesného.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak u nás je malé dítě kvůli školce nejdrazsi, ale velké s kapesnym, telefony, jídlem, oblečením, školními pobyty, jazyky atd
    taky právě nejsou za hubičku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam