• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA:
    TUTIK: ředitelka mi v deset večer napsala, že byl 23 a nešlo 20.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Šla bych na to jako BEBERA - v klidu bych se optala, že se moc omlouvám, ale že jsem úplně nepochopila, co měla na mysli... A rozhodně bych kvůli tomu dítě netahala k doktorce (přijde mi to zbytečné a bála bych se, že něco chytne).

V blbé náladě, když se to špatně sejde ledacos vyzní jinak než jak bylo míněno.... Držím se toho, že když nevím (a číst myšlenky neumím - škoda), tak se optám.
    A zkus si tím nekazit víkend. Udělej si plán a dej to k ledu. A v pondělí uvidíš, jestli vůbec máš co k řešení... :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Nemáš na to koukat. :-) Škoda hezkýho víkendu, kvůli unavený učitelce.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: já dávám ještě Tondovi několik kapesníků do kapes u bundy i u tepláků, ale nepočítala jsem, že se bude někde o něco otírat nebo co.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: vytahovací nemají, nosíme všichni ty obyčejné v obalech a vydávají je právě učitelky. A já dávám ještě Tondovi
    ADD: já mám podezření, že je těhotná a umím si představit situaci, kdy Tonda chce utřít nos, ona něco řeší s rodiči, co si jdou pro děti, nereaguje hned, on má vztek a utře si do něčeho co je po ruce, rodič to vidí, řekne, co to sem pouštíte za unudlence a do toho si pak přijdu já pro Tondu a schytám to na první dobrou, ale mně jak se něco takhle zasekne v palici, tak to nedokážu vyhnat, prostě mě to trápí. Ještě v souvislosti s tou Výměnou manželek, že jsem na to vůbec koukala....tam byly děti, co neměly naučené se utírat po záchodu, umýt si ruce apod. a jak jsem vztahovačná, tak se mi to hned zaškatulkovalo, že mě zařazuje k ní do party. A rozum mi říká,že to bude nějaký racionální vysvětlení, se kterým přijde muž se smíchem, ale mě to žere a žere. Zrovna tohle je takový zdroj mé mateřské pýchy, že obě děti umí smrkat, Tonda samostatně, že mu nemusím říkat, že si má umývat ruce a i Alenka už automaticky ťape po návratu domů do koupelny, že si oba ochotně čistí zuby, Tonda se o to hlásí a teď mi někdo řekne tohle. Ale to je zase to moje sebevědomí.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: Nemáte ve školce papírové kapesníky pro všechny? U nás stojí krabice vytahovacích kapesníků a hned vedle koš - děti se vysmrkají a špinavý kapesník hned vyhodí...

Já bych se zeptala, jaké hygienické návyky měla učitelka na mysli. Bez útočení, čistě pro informaci.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Tím spíš bych se na to vykašlala; není to nic zásadního, učitelka pravděpodobně řekne, že to tak nemyslela a ať mu teda dáváte tepláky s kapsou, kvůli tomu je blbost si kazit víkend. Den blbec znamená, že zítra pravděpodobně bude líp, tak se na to těš. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: Tondovi je to jedno, akorát celou cestu ze školky řval : "Nejsem nemocný, ona je nemocná, ať si je ona zavřená doma" prostě peklo. Dneska ve spojení s tím Alenčiným fekálním vystoupením den blbec.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: muž za mě tyhle citlivý věci řeší, protože znáte mě, já si něco vysvětlím špatně, vylítnu, akorát mu to budu muset milionkrát připomenout, protože pro něj to není tak důležitý. Akorát to nebude hned, protože já s ním k tý doktorce teda zajdu, nechám udělat výtěry z nosu a asi ten test z krve, protože on teda bere Aerius dvakrát denně a pak tu rýmu nemá a zrovna tenhle týden jsme to neodhadli došel nám a museli jsme pro recept a jak to nedostal, začal nudlit a kašlat. Ale opravdu nic zeleného, vodová rýma, i teď do večera nic zeleného, odpočinul si, normálně je akční. Tak fakt nevím, co mám zkušenosti s infekční rýmou, tak polehává a hlavně je žlutá a zelená každý smrknutí, bílá je až ke konci a ne že, by měl jednou takovou a podruhé jinou.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Já bych na to asi kašlala. Čím víc mám dětí doma, tím víc nechápu, jak se ty učitelky můžou nezbláznit po prvním dni. :-) Tohle nebyl útok, jen blbě volený slova, mávla bych nad tím rukou. (Nicméně určitě není špatně to řešit, pokud máš pocit, že to řešit potřebuje. Což bych třeba já měla, pokud by to můj syn slyšel a byl z toho smutný, že je učitelka nespravedlivá.)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Tak tím spíš bych to řešila... (kdyby mě to tak trápilo; a konkrétně mě by to trápilo, tak bych to řešila... ).
    A chlap to vyřeší? (můj ne - u nás jsem s lidmi v kontaktu já... nějak se předpokládá, že z práce mám praxi....vyjít s leckým)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: Tondu si fakt nikdo moc neplete, on je tak výrazný, že mě i jeho zná celá školka, ale přemýšla jsem nad tím a on si cestou do školky zašpinil tepláky, tak mu manžel dal v šatně rezervní, ale ty nemají kapsy a on když nemá kapesník u sebe, tak jak má nudli, tak neustále chodí a chce jí utírat, tak jí to zřejmě lezlo na nervy, dneska kdovíproč vstával v šest, ač šel spát v devět, tak byl protivnej, navíc v pátek ho musím vyzvedávat po obědě, takže byl úplně říčnej, třeba na něj hned nereagovali a umím si představit, že si to vztekle utřel do první věci, kterou má po ruce, ale špatné hygienické návyky mi přijde jako silný výraz. Nechám muže, ať se jí na to zeptá, já neumím jednat s lidmi a jsem vztahovačná, třeba jsem si to blbě vyložila, ale asi se s tím budu celý víkend trápit, jak se znám.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Ach jo... to mě moc mrzí....vážně moc...
    A přeju velikou odvahu a obrovské štěstí v boji s úředním šimlem...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Tak mi napsala tohle (vyjmuto z emailu): "V odůvodnění nepřijetí by melo byt jasne popsano jak jsem k tomu, ze prave toto dite nebylo prijate došla. Taky mne kamaradka rikala, ze vubec nevi kolikátý skoncili. To ja bych si nedovolila. Ja se nemam proc schovavat a tajit, vse delam spravedlive a podle zakona a prijde mne fer rodici vysvětlit proc je nemohu přijmout. "
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Nemohla se ta učitelka splíst? Věděla, že chtěla někomu říct, že jeho dítě má rýmu, tvůj syn měl třeba zrovna v ruce kapesník, tak to řekla tobě... Já si pletu svoje tři děti, už to vidím, jak za rok vyčistím zuby třikrát jednomu, oni jich tam mají desítky, byl by div, kdyby se občas nespletli. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: ja bych se slušně ohradila.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem teda teď na rozpacích....dneska jsem Toníka vyzvedála ze školky a že prý má zelenou rýmu a že "při jeho hygienických návycích by to rozmazával všude kolem", dneska, včera, ani předvčírem žádnou zelenou rýmu neměl a nemá, má vodovou alergickou, ale budiž v pondělí s ním zajdu k doktorce, nechám udělat výtěry a i ty zkoušku z krve, abych to měla podtvrzený, ale to s těmi návyky mě zarazilo, Toník totiž smrkat umí od dvou let, nosí kapesník v kapse, sám si nos utírá a ještě k tomu neustále otravuje, když má pocit, že to má špatně utřený, abych mu to pomohla utřít, není dítě, které by lítalo s bičem u nosu, protože mu to hrozně vadí, ruce si myje automaticky, o čištění zubů se hlasí a tak jestli se chová diametrálně odlišně ve školce...ale připadala jsem si jako, když naznačuje, že jsem jako nějaká ta cuchta z ubytovny z Výměny manželek, co teď všichni řeší nebo co :-( Nechce si teda utírat zadek, s tím teď bojujeme, že prý tam nedosáhne a kdesi cosi, ale zase vím, že on si to nechává mimo školku, kolikrát vyjdeme ze školky a za rohem, že prý musí na velkou a musím s ním do křoví a vrátit se tam na záchod nechce.
    Vyzvedávala jsem ho po obědě a nechtěla jsem tam rušit, když už naháněli děti na spaní a co vlastně řekla, mi došlo až po odchodu a silně se mě to dotklo. Mám se k tomu ještě vracet a zeptat se co tím myslela a ohradit se nebo se na to vykašlat?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: možná tam bude důvod nepřijetí, ale pořadí pod čarou ne, ředitelka mi výslovně řekla, že to nikomu neříkají a nemyslím, že jsem to pochopila špatně. Ale počkám tedy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: a není ještě šance, že to bude v tom dopise?
    U nás loni veřejné šel jen seznam přijatých (podle jednacích čísel), po telefonu neřekli nic, ale v dopise bylo i pořadí pod čarou a věk nejmladšího přijatého.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to ještě nevím, poštou to teprve přijde, zatím je to seznam na netu a nástěnce u školky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam