Dnes tedy proběhla schůzka s ředitelkou školy a školky v jednom.
Ta pro změnu tvrdí, že smlouvy o spádovosti se vztahují jen na školu, nikoli na školku, ale že pokud jde o předškoláky, že prostě MUSÍ dle zákona vzít dítě, které se jí přihlásí k zápisu, ať bydlí kdekoli. Na moji námitku, že to rozhodně není jinde běžné, namítla, že v Praze to asi dělají jinak a že při tom každopádně porušují zákon, případně že si to nějak vyřeší v rámci obvodu, ale ona že se řídí zákonem a že kdyby se přihlásilo předškolní dítě odkudkoli, prostě ho musí vzít.
To jako fakt?
A že si můžeme stěžovat na kraji, ministerstvu a České školní inspekci.
A ještě k tomu měla takový echt učitelský tón, že se můj muž, který tam byl se mnou, v jeden moment neudržel a řekl jí "ano, paní učitelko"- rozený diplomat asi nebude, já bych to neříkala, ale že s námi mluvila trochu jako s debilama je pravda. A ještě jí vadilo, že jsem si s ní vyměnila deset mailů (přičemž zhruba půlka byla typu "můžete mi prosím odpovědět", případně "ano, přijdu" a když to zůstalo bez reakce, připomínala jsem se.
Přes sympatie a spořádanost to naše rodina zjevně neurve, tak holt budeme za prudiče.