• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Btw, naše školka ještě neposlala reakci na odvolání. Nevíte, mají na to nějakou lhůtu?
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: při tom poctu děti jsou spíš rádi...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: ze bych ho někam vecpala? :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Do školek v Praze se děti ještě vejdou, ale chybí přehled volných míst - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...skolky-maji-volno-dcc-/praha-zpravy.aspx?c=A150630_2174065_praha-zpravy_nub
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE: přijde mi to fér, zvláště když je takový přetlak. Ne třeba hned, ale dejme tomu do měsíce max?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: přesně. Taky to beru tak, že spíš nastoupí (ačkoli jedna školka v obci, z níž vzali dvě děti, měla zápis až po nás...) , ale copak by to i pro školu v důsledku neznamenalo méně papírování? Nechápu, prostě nechápu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak tohle by mě štvalo maximálně. Přece jeden telefonát je otázka minuty. S velkou pravděpodobností rodiče nastoupení dítěte potvrdí, ale jako jo, může se stát i to, že budou mít vyřešeno i jinak a jen nepovažovali za důležité to s touhle školkou řešit. A pak přece ředitelka může jen slušně poprosit, jestli by to nepotvrdili i písemně a hurá, máme vyřešeno. Normální mezilidská komunikace, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tváří se, že ne a že počkají, zda nastoupí. No ty vole. Takže jsem obci coby zřizovateli napsala, že by je snad mohli oslovit a mít jasno - že by to bylo lepší i pro školku a samozřejmě pro místní rodiče, co jinak budou do září řešit, zda jo nebo ne, protože jejich děti jsou těsně pod čarou, jako naše.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A školka těch pět nemůže kontaktovat? U vás nefungují telefony?:-O
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Napsala jsem starostovi a v kopii ředitelce školy/školky mail o tom, co jsme tu psala níže.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Díky, v to jsem tak nějak doufala.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: to jim je jendo a zaee by mi vadilo, kdyby to nešlo, občas někam jedeme atd.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TORUVIEL: je jim to jedno, jen skolkovne stejne budes platit za cely mesic. resp. tuhle infci mam ze 4 ruznych skolek. a samo jde omluvit i z jinych duvodu. ve vysledku u nas neni ani potreba omlouvat ve skolce a hlasit duvody absence, dulezite je, aby mel odhlasenou stravu (coz nase skolka resi externe cizi jidelnou)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je možné, aby dítě do klasické "státní" školky docházelo třeba jen 4 dny v týdnu? Je to asi školka od školky, jde domluvit takový režim? Nebo by s tím měli problém? Nebo je jim to jedno, pokud člověk platí školkovné?
    Jak to vůbec takhle chodí, nemám zkušenosti. Lze třeba dítě na týden uvolnit z jiných než zdravotních důvodů? Asi by to nemělo vadit, ne?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: my to tam máme taky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    A u nás bylo veselo. Ze dne na den vyhodili kuchařku - milá paní si chleby pro děti mazala den předem před odchodem, stejně tak si i den předem nakrájela ovoce, obojí pak nechala ležet samozřejmě bez lednice. Nechápu, že tohle může dospělého soudného člověka napadnout...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Nastoupit muselo, v září se vyplňují evidenční listy, ale pak už se do školky nevrátilo a školka neměla (údajně) žádné páky, jak se ho zbavit... Vám každopádně držím palce, ať to vyjde...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Neznám přesně normy kolem tohoto, ale nemohli by ve školce zvednout telefon a těch pár rodičů obvolat?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: tak to mě ani nenapadlo, že to dítě ani nemusí nadtoupit, a přesto blokuje místo :-(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: to je rozumné, tady nic takového neměli :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam