• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: to je rozumné, tady nic takového neměli :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: naše státní má v provozním řádu, že při neomluvené absenci delší než 14 dní dítě mohou vyloučit. Což teda by asi neřešilo omluvenou absenci, ale je otázka, jestli se s tím ti rodiče toho předškoláka tak srali.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Do jedné místní školky takhle "chodil" předškolák, který tam od září nebyl ani jednou. Školkovné pro předškoláky zadarmo, takže rodičům to bylo fuk, ve školce neměli, jak se ho zbavit a řešili to nakonec (tuším v lednu nebo v únoru) přes magistrát.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Vite, co nechápu? Když hlásím dítě na střední školu, musím po prijeti vcelku promptně nahlásit, zda dítě nastoupí či ne. Ovšem u školek to neplatí. Ve výsledku tak u nás vzali 20 děti, rodiče cca 15 přišli na úvodní schůzku a potvrdili přijetí, cca 5 se vůbec neozvalo, ovšem školka s tím počítá, že nastoupí. Jako třeba spis jo, ale je to trochu má pytel. Školka mezitím dává dohromady zamítnutí odvolání z kapacitních důvodu. Vždyť by i pro tu skolku bylo lepší, kdyby v tom už měla jasno.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem byla na brigádě, protože se školka připravuje na rekonstrukci, pomoct zabalit věci a poznala jsem ty naše učitelky zase z jiné stránky a zjistila, že jsou to vlastně bezvadný ženský, se kterýma je legrace:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: já jsem se toho nějak nebyla schopná dopočítat :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Jo, jasne, myslela jsem druhy v poradi pod carou. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: brali 20, teď je 22, byl 23.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Jste stale druzi v poradi, nebo jak ted?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    U nás mají dneska schůzku rodičů přijatých dětí, tak tam zítra zavolám.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Mám pocit, že na tenhle dojem jsou expertky především školní družinářky :-D
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Ja mam pocit, ze jsme museli nahlasovat, jestli nenastoupi, jinak se povazovalo za jasne, ze nastoupi.

Zkusim se jeste zeptat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: tak ta moje vypadá úplně normálně, jen s ní nějak nedokážu najít společnou řeč, pořád mám pocit, že mě peskuje jak tříletýho harantíka :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: To by asi měl být... zatím to tak všude bylo, že se potvrzovalo, a většinou ve velmi krátkém časovém horizontu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Existuje nějaký termín, do kdy musí přijaté děti nahlásit, že nastoupí? Asi ne, co?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: špatné svědomí dobře znám...když starší nastoupila do školy, tak se zrovna otevírala školka v budově školy a jak jsem to zmerčila, tak jsem hned vyjednala, že tam mladší přehodí, logisticky geniální řešení.....a pak byl den otevřených dveří, školka mnohem menší než původní (taky mohli mít jen těch 24 dětí a ani o duši navíc), jíst chodili o patro výš do školní jídelny a celkově to tam bylo takové....no prostě bylo vidět, že to není školka, ale že to je předělané cosi....a učitelka ? první dojem děsný, tvářila se jak můra, na dotazy odpovídala jednoslovně a vypadala, že jí jako rodiče krajně obtěžujeme....no říkala jsem si, co jsem to tomu děcku provedla, školka hnusná, učitelka hnusná....a to jen kvůli mé pohodlnosti.....ve finále to byla asi nejlepší školka, prostory jsou dětem u zadku a učitelka výborná.....akorát to neumí s rodiči, tedy hlavně napoprvé....jak se otrkala, tak dobrý, dneska už se normálně bavíme jako kámošky a to i poté, co už mi tam dítě nechodí......no však tady šla tuhle debata, že učitelky ve školce asi vědí, proč dělají práci, kterou dělají....s dospělýma to prostě často neumí :-) a učitelky ze školek se tady děsně hádaly, že to není pravda, aha :-)))))
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Když já mám špatné svědomí, jak jsme si se starším plácali po rameni, jak se vyplatí dojíždět, protože pokroky byly viditelné a vůbec všechno, a teď už se nám nechce :-D

MARKYSHA: Já s tou naší taky neumím. Vycházíme bez potíží, jen je taková fuška s ní mluvit, že ji neumím skoro pozdravit :-D Ona... má trvalou! A malého pejska, kterého si vodí na vodítku. Též šatičky a podpatečky a tváří se pořád stejně. A co jednou řekla "Tak copak, maminko, my s tím chlapcem uděláme?", tak mám sklony se k ní nepřibližovat na míň než pět metrů. :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: my sice máme krásné besídky a všechno, učitelka je přísná, ale není vyhořelá, jen jsme se zase podle všeho sešly my dvě jako jedinci, co neumějí jednat s dospělými, takže je to s ní těžký pro mě, ale nikoli pro Tondu. Ale za prvý já to mám těžký se spoustou lidí (a oni se mnou) a za druhý je to docela dobrý mentální trénink. Na radu psychiatričky, že se nemám vyhýbat konfliktům a dusit to v sobě, ale naopak snaži se to vyřešit civilizovaně, s ní tedy jednám sama a zatím jsem to zvládla civilizovaně, tak jsem na sebe hrdá, takže slouží i jak o takový můj mentální trénink :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: naše holky vystřídaly 3 školky a řekla bych, že všude je něco...pozitivního i negativního....osobně bych jako ideální viděla nějakou čtvrtou, kde bych sloučila ty tři předchozí dohromady :-) nicméně jako zcela klíčové se mi ve finále jevilo akorát to, jestli mají příčetnou učitelku, všechno ostatní jsou v podstatě malichernosti....pitomé rozloučení s předškoláky otráví, ale není to klíčové....tak doufej, že příští rok dostane novou a ještě lepší ! :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MADIETTA: Pořád mám trochu roupy zahrabat prstíčkem v Jášově bývalé školce, jestli by se nenašlo místo i pro číslo dvě. Bylo to tam lepší po všech stránkách. Jenže tady to není vyloženě špatné, jen to... prostě není špatné :-) A přeci jen je sakra rozdíl mít je přes plot, nebo dojíždět každé ráno autem :-( Má tam kamarády a strašně si užívá, že je potkáváme na každém hřišti. Taky si říkám, že i v té staré byly učitelky, ze kterých bychom nebyli úplně nadšení, teď si nemáme důvod stěžovat (jenže zase - není to dobré, jen není důvod si stěžovat).

Aspoň něco dobrého, i když ten kontrast je o to bolestnější - v rámci dlouhodobého záskoku vyfasovali nějakou zkušenou matadorku, která je sice zvyklá na starší, takže se pořád trochu omlouvala, že neví, co všechno po těch mrňousech chtít, ale zároveň je velice příčetná a dalo se s ní pobavit na nosné téma "co s tím naším případem" a hlavně, hlavně "já se na to podívám" (to její ´podívám´ mělo zřetelné následky do druhého dne - například mi najednou přestal zapírat, že umí barvy :-D). Jenže tu mají jenom do konce roku. ACH JO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam