• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je možné, aby dítě do klasické "státní" školky docházelo třeba jen 4 dny v týdnu? Je to asi školka od školky, jde domluvit takový režim? Nebo by s tím měli problém? Nebo je jim to jedno, pokud člověk platí školkovné?
    Jak to vůbec takhle chodí, nemám zkušenosti. Lze třeba dítě na týden uvolnit z jiných než zdravotních důvodů? Asi by to nemělo vadit, ne?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: my to tam máme taky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    A u nás bylo veselo. Ze dne na den vyhodili kuchařku - milá paní si chleby pro děti mazala den předem před odchodem, stejně tak si i den předem nakrájela ovoce, obojí pak nechala ležet samozřejmě bez lednice. Nechápu, že tohle může dospělého soudného člověka napadnout...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Nastoupit muselo, v září se vyplňují evidenční listy, ale pak už se do školky nevrátilo a školka neměla (údajně) žádné páky, jak se ho zbavit... Vám každopádně držím palce, ať to vyjde...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Neznám přesně normy kolem tohoto, ale nemohli by ve školce zvednout telefon a těch pár rodičů obvolat?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: tak to mě ani nenapadlo, že to dítě ani nemusí nadtoupit, a přesto blokuje místo :-(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: to je rozumné, tady nic takového neměli :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: naše státní má v provozním řádu, že při neomluvené absenci delší než 14 dní dítě mohou vyloučit. Což teda by asi neřešilo omluvenou absenci, ale je otázka, jestli se s tím ti rodiče toho předškoláka tak srali.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Do jedné místní školky takhle "chodil" předškolák, který tam od září nebyl ani jednou. Školkovné pro předškoláky zadarmo, takže rodičům to bylo fuk, ve školce neměli, jak se ho zbavit a řešili to nakonec (tuším v lednu nebo v únoru) přes magistrát.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Vite, co nechápu? Když hlásím dítě na střední školu, musím po prijeti vcelku promptně nahlásit, zda dítě nastoupí či ne. Ovšem u školek to neplatí. Ve výsledku tak u nás vzali 20 děti, rodiče cca 15 přišli na úvodní schůzku a potvrdili přijetí, cca 5 se vůbec neozvalo, ovšem školka s tím počítá, že nastoupí. Jako třeba spis jo, ale je to trochu má pytel. Školka mezitím dává dohromady zamítnutí odvolání z kapacitních důvodu. Vždyť by i pro tu skolku bylo lepší, kdyby v tom už měla jasno.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem byla na brigádě, protože se školka připravuje na rekonstrukci, pomoct zabalit věci a poznala jsem ty naše učitelky zase z jiné stránky a zjistila, že jsou to vlastně bezvadný ženský, se kterýma je legrace:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: já jsem se toho nějak nebyla schopná dopočítat :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Jo, jasne, myslela jsem druhy v poradi pod carou. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: brali 20, teď je 22, byl 23.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Jste stale druzi v poradi, nebo jak ted?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    U nás mají dneska schůzku rodičů přijatých dětí, tak tam zítra zavolám.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Mám pocit, že na tenhle dojem jsou expertky především školní družinářky :-D
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Ja mam pocit, ze jsme museli nahlasovat, jestli nenastoupi, jinak se povazovalo za jasne, ze nastoupi.

Zkusim se jeste zeptat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: tak ta moje vypadá úplně normálně, jen s ní nějak nedokážu najít společnou řeč, pořád mám pocit, že mě peskuje jak tříletýho harantíka :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: To by asi měl být... zatím to tak všude bylo, že se potvrzovalo, a většinou ve velmi krátkém časovém horizontu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam