• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Jo, nechapu to taky. My meli dodatecny zapis vloni v srpnu, mozna jsem to uz psala, v patek zapis, v pondeli vysledky. Nepochopitelne nekolik z tech rodicu se rozhodlo, ze dite do skolky neda, nekdo to rekl hned v to pondeli, nekteri asi pozdeji (nebo vubec - to taky nechapu, ze nemuze nekdo zvednout telefon a zavolat, ze dite nenastoupi. Kazdy vi, jak je to s misty napnute.) - proto pak jeste dobirali tri dalsi deti v zari.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: ale stejně mě štve, že to nedokážou rozseknout driv. Školka u cca pěti dětí neví, zda nastoupí, a ne, ne, ne, nebudou těm rodičům volat. Nechápu dvojnásob, když včera ředitelka obvolala tech sedm, co se odvolalo, aby jim řekla, že nám posila dopis s výzvou, ať se přijdeme podívat do školky, kolikáté naše dítě bylo.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    LEPEK: ANNAWA: Je pro priklad, dcera nastupovala pred dvema (vlastne uz tremi) leti do nove skolky take nekdy v polovine zari - vratili jsme se o par dni pozdeji z dovolene a rovnou se zanetem str.ucha. Takze sla az v polovine zari a v pohode.
    A vloni vlastne nastupovaly tri deti do tridy mladsi dcery (tedy deti jeste ani ne ctyrlete) dodatecne po srpnovem zapisu nekdy tri tydny po zacatku skolniho roku.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Kdyby se to nekomu hodilo, tak u nas ranni smutky zahnal plysak noseny z domova.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEPEK: mají na to ze zákona měsíc, těžko s tím něco udělam.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ANNAWA: to snad ne... to by bylopro deti blby..nastoupit az populce mesice do nove skolky...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ale rozhodnutí bude tak v půlce září...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: taky doufám :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: nám na základě toho pak malou vzali
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Kauza skolka... už mě to dost nebaví... nicmene dnes přišlo vyjádření z kraje, reakce na naše odvolání. Hodili školce nepřijetí na hlavu hned ve čtyřech bodech a vrátili jim to k novemu projednání. Dva body jsou takové úřední formality, dva se nicméně týkají postupu školky, toho, že nezveřejnila pořadí a toho, že kritéria nebyla úplně jasná. Na další vývoj jsem teda zvědavá.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GIOMIKY: zkušenost má asi skoro každá máma....mně to starší holka začla dělat v předškolním roce....asi dva měsíce....a pak jí to zas přešlo....
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, nemate zkusenosti s rannim steskem pri chozeni do skolky? Zacli jsme davat Betku na pet dni v tydnu do prazdninove skolky a jsou to velke smutky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: Tondovi zas nebylo rozumět ani slovo a nemluva tam taky chodí.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: u nás se Maty rozmluvil až po roce a půl,tak že mu bylo rozumět a člověk věděl,co chce.. jinak prostě vzal paní učitelku za ruku a ukázal jí,co by chtěl .) v tomhle byla paní učitelka zlatá.. ani kolektiv ho "nedonutil" začít mluvit :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: neprovokuješ :-)

ILLUZE: u nás si teda dávají na čas. Za co zpucovali vaši?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: ano, školka to nejdříve posílá na kraj (myslím - musela bych dohledat ty papíry), tam rozhodnou, zda ředitelčino rozhodnutí bylo oprávněné - naši teď totálně zpucovali (minule jí to uznali) - pošlou ti vyrozumění a jí také
    pak nastane druhé kolečko, zda se přece jen dítě dostane
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A teď nevím, jestli to sem psát, abych neprovokovala.

Dneska došlo vyrozumění, že se mladší na odvolání do státní školky dostala. A mně se klepe brada, jestli do toho jít. Naštěstí rovnou napsali, že je přijata do třídy, do které chodila starší a tam jsou paní učitelky zlaté.
    Jako rozumově vím, že je potřeba, aby změnila kolektiv a zkusili jsme, zda se rozpovídá tam, když zjistí, že je to potřeba a už se s ní nikdo mazlit nebude.
    Ale stejně... bojím se, aby se naopak nezasekla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: jako ze na jedno odvolání dvě reakce?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: Mám pocit, že 20 dní školka a 20 dní příslušný úřad. Ale vařím z vody, tak nějak mi to říkala kamarádka a nám to tak také i poštou docházelo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Btw, naše školka ještě neposlala reakci na odvolání. Nevíte, mají na to nějakou lhůtu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam