MARKYSHA: Stresu naprosto rozumím. Já jsem stará šprtka, takže všechny učitelky, byť mateřskoškolkový, jsou pro mě autorita. Teprv se musím naučit tuhle situaci, kdy já už nejsem žačka, ale máma. Muž na formální jednání taky moc není, je na to příliš moc ajťák a občas se prostě se zbytkem světa míjí. Takže je slušná šance, že náš syn bude mít právě to stigma divných rodičů. Na druhou stranu, třeba jsou ostatní rodiče taky divní, jen jinak. Uvidíme. Každý den, kdy se to blíží, jsem nervóznější a nervóznější. Sbohem, rodičovská anarchie, teď se už musíme nějak zapojit do systému.
Syn tomu kolektivu samostatně taky moc nedal, jen chodí rok do sokola a do loňské zimy jsme chodili každý pátek dopoledne do jednoho dětského klubu. Takže hodlám využít zvykací dobu co jen to půjde.
S druhým synem se uvidí, je v půlce srpna, takže asi půjde do velké školky rovnou. Ale mezitím taky projde sokolem a nějaké ty společné aktivity pro rodiče s tlupou dětí snad tak půjdou, jestli najdu něco, co nám bude vyhovovat.
Jinak do které třídy syn půjde, to bohužel netuším, doufám, že zítra už ředitelka napíše, že jsou alespoň telefony v provozu a bude se tam dát dovolat.