• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem měla na vysoké takovou kamarádku, která měla tenhle problém (když jsem ji pozorovala, jak se někam vypravuje, pochopila jsem, že to je fakt lehká mozková dysfunkce na úrovni dyslexie, dyskalkulie, pojmenovala jsem to dystemporie :D) Jenže ono to člověku dost komplikuje život, už na té škole, a co potom dál v práci. Nevím, co s ní je teď, kde pracuje a jak se jí daří (poslední zprávy byly, že je na mateřské, takže počítám, že si tam práci s časovým rozvrhem dvakrát nenatrénovala), ale v té škole to občas čítalo i historky, jak nějakou zkoušku dělala na dvakrát ne proto, že by neuměla, ale že nezvládla dorazit, a podobně. Byla bych za, řešit to způsobem "mám problém a snažím se s ním pracovat tak, aby pokud možno nebyl příliš vidět", a ne "mám problém a vy se s tím smiřte".
    ADD
    ADD --- ---
    SARGO: A máme takový i kamarády. Jednou jsme měli sraz s kamarádkou (my s dětma, ona s dětma) v jednou na koupališti, potkali jsme se v 15:55 na křižovatce před koupalištěm. Dost jsme se tomu načasování nasmáli.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: jsem ráda,že naše školka (státní) neměla pravidlo pevného příchodu..některé dny jsme prostě chodili později,protože jsem šla do práce později ..a někdy byl ve školce jako první,nikdy to ale nenarušilo jejich program...ale bylo "povoleno" dojít i během dne,pokud třeba šlo dítě k doktorovi..zase tolik programů mimo školku neměli..
    ..ted budeme muset do školy pro jistotu nastavovat budik,ale snad to zvládneme,když máme školu 200m od baráku :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Off topic, ale k věci... po čtyřech měsících od zápisu do školky jsme pořád tam, kde jsme byli. Moje dítě postoupilo na první místo pod čáru, ovšem zůstává nepřijaté.

Akorát mi dneska poradili, abych zkusila najít mezi školkovými dětmi nějaké, které chodí třeba jen pondělí - středa a domluvila se s ním, že nám ty dva dny přepustí. Že mi ale neřeknou, zda tam takové dítě je a které to případně je.

Někdy mi tu fakt chybí smajlíci. Třeba takový, co mlátí hlavou o zeď.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: ale to já klidně věřím, ovšem nic to nemění na tom, že někdy to nevadí a někdy to člověku naruší úplně všechno. Například když jsem musela vézt syna na skautskou výpravu někam do pekel horoucích, protože tchyně, která měl přijít pohlídat menší dítě, zcela bohorovně dorazila o hodinu a půl později a já ho nemohla odvézt na sraz na nádraží. Věř mi, že mi bylo úplně fuk, jestli to udělala schválně nebo jestli si nemůže pomoct.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ADD: ... věřím, ale představit si nedovedu :-D U vás bude neštěstí, že se v tom doma podporujete. Kdyby byl jeden včasnochodič, časem toho druhého spacifikuje :-))
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Když je člověk takovej, tak se snaží tomu přizpůsobit aktivity, vybírá si / zůstanou mu :-) ti kamarádi, kteří jsou stejní nebo to dokážou tolerovat, na ty blízké, kteří to netolerují, si šetří energii a snaží se překročit svůj stín... Věř, že existují lidé, kteří to nedělají schválně a z bezohlednosti.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: tohleto je moje tchyně, resp. potažmo s ní je pak taková celá rodina. A ne, ještě jsem si na to nezvykla a nezačala jsem velkoryse přehlížet, že když řekne, dorazím v deset ráno, znamená to, že v půl třetí odpoledne tu bude jak na koni a ještě se bude tvářit ublíženě, že já jsem naštvaná. Sere mě to tak nějak furt stejně. :-/
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ADD: Tomuhle prostě nemám šanci porozumět :D Já jsem z těch lidí, co se omlouvají patnáct minut předem, že dorazí o pět minut později a když mají někam dorazit pozdě, je už skoro lepší, aby nedorazili vůbec... Ale i tak díky za vysvětlení :)

Jednou jsme na akci dorazili o půl třetí ráno, ale figurovala v tom i navrtaná nádrž a zdrhající benzín... :o)
    ADD
    ADD --- ---
    MORGYSZ: Myslím, že aktuálně držíme LH rekord - příjezd na akci místo večer v 4:15 ráno. Ale to je tím, že každej normální člověk by teda šel spát, ve čtyři vyrazil a přijel v devět ráno, jenomže my víme, že bychom nevstali, tak si to nemůžeme dovolit. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MORGYSZ: Já osobně nemám správné vnímání času, prostě s tím neumím pracovat. Snažím se tam narvat tisíc věcí a pokaždý se divím, že čas není nafukovací. Pamatuješ na A., jak si začal šít v pátek odpoledne boty a divil se, že to není kompatibilní s cestou z Prahy na Moravu v rozumném denním čase? Okolo mě tím trpí hafo lidí, matfyzáci i filďáci, prostě všichni, kteří se na něco upnou a zbytek vypustěj. Můj muž to má jinak, ten by od oběda do půlnoci dokázal chodit včas, za cenu, že nebude mít peněženku / mobil / bundu / odjede na akci bez nádobí... Tak to kazím já, protože trvám na tom, že minimálně já a děti si na víkend spodní prádlo a zubní kartáčky vezmeme a nechci odjet, dokud si nejsem jistá, že je vše v autě. A ještě zalejvám kytky a krmím kočku. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Uvidíme... Když jsem muže poznala, chodil do práce na jedenáctou. Teď mu tolerují maximálně devátou, ale taky by byli rádi, kdyby tam na osmou byl. Třeba to časem ještě posuneme... :-) Ale doufám, že do školy budou kluci chodit sami, já jim max udělám snídani a zase umřu. :-)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ADD: Mám jednu otázku - čím to je, že chodíte pozdě? Špatné rozplánování času, nebo co?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: taky nechodím spát před půlnocí, ale přesto normálně jako rodina fungujeme tj. děti jsou v osm ve škole - já osobně tedy raději pracuju od devíti, ale holt ne vždy to jde
    pravda, rána jsou maximálně racionalizovaná tj. vše je předem připravené od vybavení na celý den po oblečení, neexistuje, že bysme se ráno courali, je snaha všechno provést na max. rychle tj. abychom mohli vstávat co nejpozději....ale prostě v sedm je to už nezbytné....
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Já před půlnocí neusnu, takže v osm někde být můžu, ale nemá to valného smyslu. Taky si kvůli tomu hledám práce, kde mohu začít makat až po obědě.
    A chodím tedy pozdě všude, nejen ráno - dokonce jsem zkusila s tím chodit k psychologovi, jestli se vnímání času nedá nějak naučit, ale nebylo to k ničemu (on byl tedy dost měkký a asi měl za cíl přivést mě k pocitu štěstí, nikoli k serioznějšímu životu ;-)). Lidem se omlouvám, kamarády mám takové, kteří to mají podobně a neberou to zle. Nejde o nespolehlivost - u nás se můžeš spolehnout, že nikde včas nebudeme. Neumíme to. Taky to nikomu neslibujeme. Co slíbíme, na to se snad spolehnout dá, že dodržíme.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MEDVED007: kdyby existoval teleport, tak možná. Pro mě přiject včas na střední znamenalo stát před školou v 7:40, tzn. v 7:25 na tramvaji, v 7:12 na metru a v 7:02 odcházet z domova...zkusil sem to, nešlo to, ale naštěstí to nikdo tenkrát nechtěl nějak reálně řešit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    OMNIHASH: můj skoro dospely syn je notoricky pozdechodic. Ale to už je jeho boj.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    OMNIHASH: kdybychom mluvili o šesté, tak bych s tebou souhlasila, ale v osm už i běžná sova dokáže někde být.....chce-li
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MEDVED007: Tak s tím bych to uplně nespojoval - umění bejt někde včas a umění bejt ready v třičtvrtě na osm nebo v kolik dneska začíná škola jsou dvě rozdílný věci...jediný, co mi to dalo, je jistota, že nemůžu makat nikde, kde po mě chtějí použití mozku před devátou ráno.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Taky máme půl rodiny (muž a syn) noční sovy... ranní vstávání do školky bude asi hustý )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam