• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Moje sestřenice (která má v péči svou vnučku) používá výmluvu "my jsme sovy" na to, že pro malou hledá školu, která začíná později než v osm. Error je, že žádná taková není v rozumné vzdálenosti od jejich bydliště, takže sice bude L. začínat v půl deváté, ale zato tam pojede třičtvrtě hodiny.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: přitom se porad ohaneji zákonem, který podle nich neumoznuje, aby se rodičů přijatých dětí ptali, zda nastoupí či ne.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: podle mě to je rada na houby:-( chtějí tě mít z krku, abys je už neotravovala....myslím, že legálně to tak ani nejde....můžou mít zapsaný je počet dětí x bez ohledu na to, zda chodí denně nebo jednou týdně....takže by tam tvůj syn musel být "načerno", což moc nechápu....kdyby došlo na lámání chleba, tak by měli fest průšvih
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    EVIANAIVE: souhlasím
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEPEK: tak my noví nejsme, ale taky nevím, jak mezi 50 dětmi najít někoho takového, že? Plus dva dny v týdnu jsou lepší než drátem do oka, ale zase ne zásadně. Nehledě na to, že vzali i děti odjinud a ty už neznám tuplem.

LEPEK
    LEPEK --- ---
    ANNAWA: to poradili i nám :) vzhledem k tomu, že jsme ve vsi noví a nikoho neznáme, je to dost k ničemu rada...

.. a nebo mám číhat u bran školky a odchytávat maminky s dotazem: "chodí vaše dítě na všechny dny? ne? skvělé, tak mi vám dáme půlku školkovného a ty prázdné dny tam šoupleneme naše dítě".... ;)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TAPINA: měla jsem a mám takovou kamarádku....na vysoké přesně jak popisuješ, na srazy s ní jsem (já chronický včaschodič) chodila aspoň o hodinu později, abych čekala jen hodinu a ne dvě....a víš co? změnila se.....s narozením dětí začla chodit včas....obvykle je to opačně, člověk to s miminem nedává, protože se mu na odchodu po..../cokoliv.....a ona se srovnala a už tak funguje....vím, že ne vždy a ne s každým, ale se mnou ano.....ví, že chodím včas a tím pádem se dokáže zkonsolidovat tak, aby tam byla taktéž včas....na jejím příkladu vidím, že to není jen o nějakém vrozeném nadání, ale taky o snaze.....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: že bych z toho aspoň něco vytřískala? ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: to je minimálně na fejeton, když už ne na reportáž. ;-)
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Ono to nakonec vyjde spojením obou výpovědí, protože člověk se snaží, ale s výsledkem se nakonec okolí musí smířit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem měla na vysoké takovou kamarádku, která měla tenhle problém (když jsem ji pozorovala, jak se někam vypravuje, pochopila jsem, že to je fakt lehká mozková dysfunkce na úrovni dyslexie, dyskalkulie, pojmenovala jsem to dystemporie :D) Jenže ono to člověku dost komplikuje život, už na té škole, a co potom dál v práci. Nevím, co s ní je teď, kde pracuje a jak se jí daří (poslední zprávy byly, že je na mateřské, takže počítám, že si tam práci s časovým rozvrhem dvakrát nenatrénovala), ale v té škole to občas čítalo i historky, jak nějakou zkoušku dělala na dvakrát ne proto, že by neuměla, ale že nezvládla dorazit, a podobně. Byla bych za, řešit to způsobem "mám problém a snažím se s ním pracovat tak, aby pokud možno nebyl příliš vidět", a ne "mám problém a vy se s tím smiřte".
    ADD
    ADD --- ---
    SARGO: A máme takový i kamarády. Jednou jsme měli sraz s kamarádkou (my s dětma, ona s dětma) v jednou na koupališti, potkali jsme se v 15:55 na křižovatce před koupalištěm. Dost jsme se tomu načasování nasmáli.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: jsem ráda,že naše školka (státní) neměla pravidlo pevného příchodu..některé dny jsme prostě chodili později,protože jsem šla do práce později ..a někdy byl ve školce jako první,nikdy to ale nenarušilo jejich program...ale bylo "povoleno" dojít i během dne,pokud třeba šlo dítě k doktorovi..zase tolik programů mimo školku neměli..
    ..ted budeme muset do školy pro jistotu nastavovat budik,ale snad to zvládneme,když máme školu 200m od baráku :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Off topic, ale k věci... po čtyřech měsících od zápisu do školky jsme pořád tam, kde jsme byli. Moje dítě postoupilo na první místo pod čáru, ovšem zůstává nepřijaté.

Akorát mi dneska poradili, abych zkusila najít mezi školkovými dětmi nějaké, které chodí třeba jen pondělí - středa a domluvila se s ním, že nám ty dva dny přepustí. Že mi ale neřeknou, zda tam takové dítě je a které to případně je.

Někdy mi tu fakt chybí smajlíci. Třeba takový, co mlátí hlavou o zeď.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: ale to já klidně věřím, ovšem nic to nemění na tom, že někdy to nevadí a někdy to člověku naruší úplně všechno. Například když jsem musela vézt syna na skautskou výpravu někam do pekel horoucích, protože tchyně, která měl přijít pohlídat menší dítě, zcela bohorovně dorazila o hodinu a půl později a já ho nemohla odvézt na sraz na nádraží. Věř mi, že mi bylo úplně fuk, jestli to udělala schválně nebo jestli si nemůže pomoct.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ADD: ... věřím, ale představit si nedovedu :-D U vás bude neštěstí, že se v tom doma podporujete. Kdyby byl jeden včasnochodič, časem toho druhého spacifikuje :-))
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Když je člověk takovej, tak se snaží tomu přizpůsobit aktivity, vybírá si / zůstanou mu :-) ti kamarádi, kteří jsou stejní nebo to dokážou tolerovat, na ty blízké, kteří to netolerují, si šetří energii a snaží se překročit svůj stín... Věř, že existují lidé, kteří to nedělají schválně a z bezohlednosti.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: tohleto je moje tchyně, resp. potažmo s ní je pak taková celá rodina. A ne, ještě jsem si na to nezvykla a nezačala jsem velkoryse přehlížet, že když řekne, dorazím v deset ráno, znamená to, že v půl třetí odpoledne tu bude jak na koni a ještě se bude tvářit ublíženě, že já jsem naštvaná. Sere mě to tak nějak furt stejně. :-/
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ADD: Tomuhle prostě nemám šanci porozumět :D Já jsem z těch lidí, co se omlouvají patnáct minut předem, že dorazí o pět minut později a když mají někam dorazit pozdě, je už skoro lepší, aby nedorazili vůbec... Ale i tak díky za vysvětlení :)

Jednou jsme na akci dorazili o půl třetí ráno, ale figurovala v tom i navrtaná nádrž a zdrhající benzín... :o)
    ADD
    ADD --- ---
    MORGYSZ: Myslím, že aktuálně držíme LH rekord - příjezd na akci místo večer v 4:15 ráno. Ale to je tím, že každej normální člověk by teda šel spát, ve čtyři vyrazil a přijel v devět ráno, jenomže my víme, že bychom nevstali, tak si to nemůžeme dovolit. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam