• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: No, já si tohle pamatuju i ze svého dětství, pořád jsem pro učitělky byla něco moc nebo málo...Ach to věčné souzení.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Uááá, týden školky pryč a co ráno, to scéna kvůli nějaké jídelní vymyšlenosti, kterou jim tam dávají a doma to nevedeme. Sušenky do mlíčka, banány na kolečka na rohlík, boha jeho :D
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    už jsem si vymyslela trik na zejtra, inspirovaly jste mně tu, kdyby něco,tak si s malou vyměním gumičku do vlasů...zítra napíšu jak to proběhlo...jinak učitelka zkušená, hned se druhý den ptala jak dítě zareagovalo a jak spalo...což hodnotím kladně, je to profesionálka :) z okolí všemi velmi chválena....dcera zareagovala tak že se druhej den při hraní s dětmi ve školce venku počůrala (hodnotím jako příliš mnoho zážitků a moooc věcí na práci než aby si vzpomněla, že se jí chce) a pak se počůrala doma, při odpol. spánku (po obědě), hodnotím jako počáteční šok,a opět mnoho zážitků....je to v normě?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    2KALICKA3: když já někdy nevím, co je vlastně podle učitelek v pořádku, když je dítě divoký, je to špatně, když je moc klidný je to špatně :-) Vždyť jsou to všechno malé osobnosti a ne panenky podle šablony.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    2KALICKA3: Tak ať je to brzo ;-)
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    RYBKA: právě, že jí je kolem 45-50. A taky mi to hned řekla, že má zkušenosti..
    třeba nakonec budu ráda, když je trochu pozlobí:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    2KALICKA3: Jak stará je ta učitelka? Mně to přijde, jako kdyby jí pod rukama prošlo málo dětí... U nás ve školce i u tchýně se takové děti vyskytují, není jich moc, ale úplné výjimky to nejsou. Nenech se tím znervóznit, třeba jim za měsíc vytře zrak, až se rozkouká a rozjede :-)
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    ILLUZE: no, učitelka teda mluvila hodně vážně:/ že je Sára extrém, ale jak už sem psala, dáme tomu čas a snad to bude dobrý.. kdyby se tam aspoň začala bavit s nějakou holčičkou, hned by bylo líp:)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BEBERA: My jsme dávali pusu dcerce, pak plyšové Minnie a pak se "přehazovala" učitelce přes práh do třídy :-)

No uvidíme, co zítra... Dnes byla v pohodě celé ráno než se přijelo ke školce, šprajcla se v autě. A pláč - no pláč, slyšet ji bylo hodně a okolní rodiče to očividně rozhodilo. Akorát, že jaksi nedošlo na slzy. Když jsem ji na to se smíchem upozornila (a tím smíchem pohoršila ty rodiče), naštvala se, semkla silně očka a doslova vytlačila jednu slzičku z levého oka.
    Pak se vyklidnila a nanovo spustila při loučení ve třídě. Když jsem odešla do šatny, bylo slyšet 4 x srdceryvné "mamááá, máááma!" a ticho - paní učitelka na ni vytasila soukromá razítka.
    Uff :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    2KALICKA3: Náš případ. Ale učitelky to vzaly jako fakt, znají nás už přes starší dcerku (výraznou extrovertku), jsou s tím víc v pohodě než my rodiče.
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    TORUVIEL: to mi říkají taky, že dcera je hrozně hodná, vidim jí tam pokornou, ale doma tomu tak moc není.. spíš jsme si řikaly, že až nastoupí a ukáže tu svou tvrdohlavost, tak mi jí rychle vrátí domu:)
    vim, že extrovert určitě není, ale tichý dítko mezi svýma taky ne
    dáme tomu čas
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    2KALICKA3: určitě, zvlášť jestli předtím do školky nechodila, tak to je velká změna...
    naše holky chodí od března (to jim byly dva) a zrovna minulý týden mi jedna učitelka říkala, jak je to super, že se konečně zapojují, všechno jim poví a účastní se i her ostatních dětí... a to tam měly celou dobu staršího bratra, takže "samy" tam nebyly.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    2KALICKA3: Teď mi takhle po týdnu v nové školce učitelka říká, že Bára je taková "hodná". A kouká na mě a říká, vy taky že? Asi tím měla na mysli jako že jsme obě mírné povahy, no to já jsem, ale u Barči bych to nečekala, ta se zatím jevila dosti extrovertně, na hřišti, na příměstském táboře byla za největší divošku, tak nevím, co v této školce je jinak, ale je fakt, že se mi při příchodu schovává pod sukni a chce jít, říká, že do školky už nechce chodit a tak. To mě docela překvapilo, popravdě, zatím s ní mám naprosto opačnou zkušenost, děti vždy milovala a do školky se těšila, tak nevím, co za tím je, nic moc mi neřekne.
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    TRISSIE: jo, to je v pořádku, sem taky ráda, že to semnou probrala.. budu doufat, že to je ten adaptační problém a bude se tam dcera časem cítit dobře:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    2KALICKA3: moje děti chodí do soukromých školek, takže tam je ta úroveň komunikace úplně jinde... a hlavně tohle většinou řeším hned při přebírání, protože učitelky mají méně dětí na starost a tedy víc času se mnou řešit, co ten den bylo. Takže to, že se snaží něco zjistit o rodině, beru za normální...
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    RYBKA: mně hned první den p.u řekla, že je silný introvert a ať ji hodně motivujem, tak se snažim ji motivat, ale taky doufám, že je to snad tou velkou životní změnou.. a vás se takhle na nic neptaly?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    2KALICKA3: Taková je naše nejstarší, dlouho jí trvá, než se rozkouká. První rok ve školce to trvalo asi 2 nebo 3 měsíce, než se začala bavit s učitelkama a s dětma a účastnit se všech částí programu. Ony ji ale nechaly. Když děti cvičily a dcera nechtěla, nenutily ji, občas se jí zeptaly, jestli nechce taky a buď se přidala, nebo ne. Říkaly, že je to celkem běžné a že se nakonec všechny děti přidají. Neboj se a dej jí čas :-)
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    TRISSIE: tak to spíš asi sonduje, protože řekla, že to zatím necháme být a uvidíme časem, zda se to bude řešit..
    no, moc dobře mi z toho není, snad se to brzy zlepší:§
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    2KALICKA3: buď je učitelka iniciativní kravka, co rovnou dělá závěry...
    nebo prostě a jednoduše sonduje, jestli jde o "běžný" adaptační problém, který netřeba řešit nijak nestandardně, nebo zda je za tím něco dalšího, čemu by to chtělo věnovat pozornost (kupříkladu jestli třeba dítě není zakřiklé proto, že se rodiče rozvádějí nebo tatínek je vážně nemocný...)
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    ahoj,
    chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tim, že dítě ve školce nekomunikuje, nespolupracuje a ani si moc samo nehraje:( dneska mi to řekla paní učitelka a ptala se, zda je doma vše v pořádku, a zda je pro doktorku vše v pořádku.. doma je dcera pravý opak, je komunikativní, umí být hodná, ale i dost zlobivá-paličatá, akorát když někam přijdem, tak neumí oslovit ostatní děti a je spíš samotářská
    do školky nastoupila teď v září
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam