• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    2KALICKA3: Taková je naše nejstarší, dlouho jí trvá, než se rozkouká. První rok ve školce to trvalo asi 2 nebo 3 měsíce, než se začala bavit s učitelkama a s dětma a účastnit se všech částí programu. Ony ji ale nechaly. Když děti cvičily a dcera nechtěla, nenutily ji, občas se jí zeptaly, jestli nechce taky a buď se přidala, nebo ne. Říkaly, že je to celkem běžné a že se nakonec všechny děti přidají. Neboj se a dej jí čas :-)
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    TRISSIE: tak to spíš asi sonduje, protože řekla, že to zatím necháme být a uvidíme časem, zda se to bude řešit..
    no, moc dobře mi z toho není, snad se to brzy zlepší:§
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    2KALICKA3: buď je učitelka iniciativní kravka, co rovnou dělá závěry...
    nebo prostě a jednoduše sonduje, jestli jde o "běžný" adaptační problém, který netřeba řešit nijak nestandardně, nebo zda je za tím něco dalšího, čemu by to chtělo věnovat pozornost (kupříkladu jestli třeba dítě není zakřiklé proto, že se rodiče rozvádějí nebo tatínek je vážně nemocný...)
    2KALICKA3
    2KALICKA3 --- ---
    ahoj,
    chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tim, že dítě ve školce nekomunikuje, nespolupracuje a ani si moc samo nehraje:( dneska mi to řekla paní učitelka a ptala se, zda je doma vše v pořádku, a zda je pro doktorku vše v pořádku.. doma je dcera pravý opak, je komunikativní, umí být hodná, ale i dost zlobivá-paličatá, akorát když někam přijdem, tak neumí oslovit ostatní děti a je spíš samotářská
    do školky nastoupila teď v září
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    BEBERA: dobrý nápady, musím se inspirovat, dneska teda vůbec nechtěla jít, je ten typ, co se tam těší a pak zjistí, že je to jako nafurt, a dnes né maminko...budem radši něco dělat, já dnes chtěla vlastně jít kolem světa.... apod. :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: to je strašně krásné! Škoda, že jsem to neznala dřív...!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: legrace je, že děti si z raných let nic moc nepamatujou (jako já), ale maminku na prstu ano :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já dětem kreslila na prst takový malý obličejík, jakože maminku, která tam s nimi je :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: Nám v tomhle období pomohly rituály - mladšímu jsem ve stejnou dobu vyprávěla pohádku, kterou měli ve školce na zdi na obrázku (každý odchod bráchy ořval), se starším jsme hráli hru na start rakety - nejdřív jsme se před třídou dosyta pomazlili a potom jsem odpočítávala a když jsem se dostala ke startu, vyhodila jsem ho do vzduchu a s příslušným zvukovým doprovodem přehodila přes práh třídy. Kamarádka s podobným úspěchem dává každé ráno synům na ruce svoje gumičky na vlasy, aby měli kousek maminky pořád u sebe...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVIANAIVE: To může trvat i dlouho, ale v podstatě o nic nejde. Tobě se taky třeba každé ráno nechce do práce :o) Důležité je, že tam jde, nebrečí a pak je tam spokojený.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Tak. Dítě odevzdáno. Žádné srdcervoucí loučení se nekonalo, prostě jsme si zamávaly a nazdar. Tak uvidíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA:
    ILLUZE: což je mimochodem u nás velké minus, B do státní teď nechodí, ale soukromá nemá snad ani tříleťáky, což nechápu, ale vyloženě jen dvouleté děti. Nic pro to naše přemoudřelé dítě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAPINA: Jsme na tom s majitelkou školky domluveni. Ale rádi bychom vytrvali - byl by to krok zpátky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILLUZE: A bude takový návrat do soukromé reálný? U nás by to asi stejně nebylo jako dřív, všechny starší děti odešly do státních, zůstávají tam dvouletí a mladší.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAPINA: Závist... Kája se naopak stáhla a funguje jen s námi :-/
    No nic. Dáme tomu měsíc a přinejhorším se opět vrátíme do té soukromé.
    Doma je v pohodě, včera byli na městské akci Pohádkový les a parádně se vyřádila.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TAPINA: tohle mi taky nikdy nešlo :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TAPINA: no, já to v tomhle věku uměla, potom to vymizelo :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELIZHANNAH: Tohle zatím u nás vypadá podobně, ráno se nic nestihne kvůli chaosu a odpoledne je tam učitelka, která tam zrovna jediná zůstává do půl páté, takže málokdy ta, která měla třídu celý den. Ale to mi asi až tak nevadí, počítám, že po týdnu nemůžu soudit, někdy bude snad čas se něco dozvědět.

Jinak teda po týdnu ve státní školce vidím na hřišti skokový vývoj Jirkových komunikačních a seznamovacích schopností s cizími dětmi. Dřív pořád visel na mě a vyžadoval, abych si s ním plácala bábovičky, teď přijde klidně ke skupince o pár let starších dětí, řekne "Já su Jiřík" a jde si s nimi normálně hrát, takovým způsobem, že ho i ti starší berou. Fakt super, tohle mně právě nikdy moc nešlo :o)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Teda to je fakt hustý s tou adaptací, ještě štěstí, že u nás se na něco takovýho nehraje. Zase mi tam vadí jiné věci, např. nemožnost se dozvědět, jak to v té školce doopravdy chodí. Protože při vyzvedávání učitelka vyšoupne dítě ze třídy a zase hned zaleze za ostatníma dětma a při předávání ráno tam zase děti ječí a brečí a řvou, takže taky neslyším nic. Od Bertíka se toho taky moc nedozvím, ze školky bývá naprosto vykecanej nebo unavenej nebo kombinace obojího. A teď navíc je nemocnej, v pátek, po třech dnech školky, totálně odpadl - teplota, kašel, najednou šíleně hodnej, půl dne prospal...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Teda ja vubec o zadne adaptaci v nasi skolce nic nevim! U mych deti vubec (mladsi mela placici obdobi az pred prazdninami, skoro cely cerven), ale i ostatni deti, pokud vim, tak je tam rano rodice privedou, dite mozna chvilku place, tak muze rodic chvili zustat, ale rozhodne to neni nejak narizene. Deti, ktere v pohode jdou, ucitelky hrozne pochvali a dite spokojene odhopka si hrat. Naopak mi prijde, ze jak se rodice postupne odevzdavaji deti, deti uz uklidnene se znovu rozplacou ve chvili, kdy zas nekdo dalsi prijde. Takze dobre, ze prichody jsou jen do osmi, jinak by resily placici deti cely den.

Musim se zeptat nasi reditelky, jaky je oficialni postup. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam