• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: Včera jsem si zabouchla a od sousedky - bývalé učitelky - jsem si volala zámečníka. Povídám: "Dobrý den, tady Beberová, zabouchla jsem si dveře, ulice je ... a číslo ..." A učitelka na to: "Vý-bor-ně!"

Mají to prostě pod kůží. Naše ředitelka je vcelku alternativní, jak to tu občas čtu, je to malý zázrak, letos máme po školce rozvěšené kapitoly z Respektovat a být respektován, ale stejně se nevyhne nálepkování a srovnávání a přílišnému organizování dětí.
    ADD
    ADD --- ---
    ZEGA: Jo, dokonce je musíme sami koupit a prvního září odevzdat. :-(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NEBULA: Výjimečné využití bych ještě pochopila, i když i tak mám výhrady, ale pokud je to denně... Posadit dítě před obrazovku můžu i doma, na to ho nemusím dávat do školky...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    RYBKA: tak u dcerky měli 2x krtka, jednou kvůli tomu že venku pěkně lilo a nešli ven a jednou nevím, přemýšlela jsem nad tím, uvažovala jsem, že to asi používá učitelka v krajní mezi, když je tam třeba sama a musí na záchod, a tímto je holt prostě zaujme....vím to protože krtky máme sjetý komplet a dcera mi rovnou řekne na kterej koukali, doma to používám přesně tímto způsobem- pouštím večer když se jdu koupat, vím, že se nehne a ještě ji slyším komentovat dění, takže ji mám jako pod kontrolou :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás dávají bonbony příležitostně, aspoň mi to tak přijde, když má někdo narozeniny, nebo nějaký rodič donese přebytky od Mikuláše a tak :-)
    Nepouštěj jim tam místo programu pohádky? Z kamarádky syna loni vypadlo, že se 2x za dopoledne dívají na televizi... No, už tam nechodí.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ZEGA: ne, dostávají bombóny jen, když nějaké dítě přinese na oslavu svých jmenin či narozenin a ještě visí na nástěnce sdělení, že maj rodiče nosit jen měkký bombóny. Kdyby to dělali tak by mně to dost vadilo.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: asi jako jsem se ja pul roku presvedcovala, ze ta druha skolka je urcite lepsi, nez ta, kam dceru nepochopitelne proti jinym detem nevzali a pak volali, ze maji misto... inu, zatim dobry, zitra jsou tridni schuzky, tak trochu trnu, co a zda se vlastne dozvim...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZEGA: o_O koukám mě za rok čeká pěkný průzkum...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUAACA: stěžují si maminkám :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZEGA: u toničky dávali v DDM, nyní ve "státní" nedávaj. a co dělaj, když nezpívaj a necvičej?
    já jsem zatím ťuk ťuk spokojená, sice paní učitelky nejsou tak milé, jako tety v DDM, ale aspoň se toni naučí nějakému řádu, což se jí bude do školy hodit. u nás kreslej, cvičej, zpívaj, choděj ven na zahradu i na přilehlé hřiště, mají angličtinu, chystaj plavecký výcvik, příští týden k nim přijde do školky divadlo a ten další mají výlet do toulcova dvora. dnes slavili narozeniny jednoho chlapečka, tak měly čokoládové dortíky.
    s toničkou jsou trable s jídlem (bojí se ochutnávat, co se jí vizuálně nelíbí), ale dohodla jsem se s účama, aby vždy ochutnala a nenutily jí, tak tak činí a každý den mi referujou. toni to jednoznačně prospívá.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEGA: u nás akorát, když se hledají poklady, že mají takové dobrodružné stopání s úkoly a ve finále najdou poklad, kde je něco dobrého a nějaká maličkost jako třeba jo-jo apod.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ja vlezla dnes do třídy kdy se hodnotilo a rozdavalo. ja jsem v šoku. zoe přešla ze soukrome Montessori skolky do statni a nejen ze za ten týden jeste nenajeli na žádné rytmus, nezpivaj, necvicej nic. ale ještě je krmí bombonama a uca jim kresli obrazky místo toho aby nechala kreslit deti. takže na ledni ci mam uz několik totoznejch princezen.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EVIANAIVE: To já se dozvím, dcera mi to řekne...i počet bonbonů, barvu :-))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ZEGA: To je hrozné postižení tohleto neustálé chválení, odměňování, známkování...takové učitelské. Dcera tuhle něco dobře složila u prarodičů a tchán (učitel) hned, "no, vidíš, a ve škole bys za to už dostala jedničku!"...Dcera koukala jakože cože, co to je nějaká jednička, co to děda mele? :-) Dělala to, protože ji ta skládanka bavila...
    A jo, bohužel v naší školce taky vychovávaj bonbonama...Pořád tak nějak doufám, že to bylo třeba jen ten první den...týden. Nevim, co na to říct, asi budu muset hodit řeč s učitelkou, ale teda nechce se mi do toho.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZEGA: Ne, bonbony se u nás nedávají, dokonce ředitelka vyvěsila na nástěnku leták, proč je pohlazení a láska lepší než bonbony. Ale když je jedna z učitelek nemocná nebo na dovolené, zaskakuje za ní učitelka v důchodu a ta jim dávala bonbony i za to, že dobře zodpověděli hádanku...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    dávají u vás dětem ve školkách učitelky bonbóny?? jako ještě s hláškou: když jste tak uklidili, tak tady máte bonbón?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SARGO: uvidíme...

zatím nejnadšeněji reaguje mladej, takže asi za týden (od 15.) to spustíme.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Jenom to ale ranní provoz o dost zpomalí. Sice do autobusu lepší, ale převlíkat ráno napřed jednoho a pak dvě, místo všech tří naráz, bude delší, zvlášť jestli ty dvě budou trvat na tom, že půjdou s bráchou dovnitř. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: já taky při každé změně měla dilema jak prase, nevěděla jsem, váhala a ve finále se ukázalo, že nakonec byla každá změna k lepšímu a děti to snášely pomalu líp než já :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: já jsem tehdy taky byla skoro nerada a nakonec to bylo dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam