• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUANTI: Ovocný čaj mi taky nepije, jenom u kamarádky po litrech. Bylo mi to podezřelé, až jsem zjistila, že dává tak tři lžičky cukru na hrnek. Tak jsme zase dočajovali :-D
    (Starší pije jenom vodu, mladší všechno, jenom ne vodu. Dle mého je to cílená zlomyslnost zacílená na to, abych musela tahat ven dvě flašky. :-))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EVIANAIVE: bonbóny jsou šílený, to v dnešní době fakt nechápu, ale třeba ovocný čaj mi dítě nepije (a to jsem nabízela od první zimy). Jenom Earl Grey :D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EVIANAIVE: Ano, taky jsem zaznamenala ten týden hned že dcera chtěla víc a víc bonbonů...ve školce dostala dva, hned po obědě chtěla další a byla protivná, že nedostala...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SARGO: Tak ono nejhorší věc na těch bonbonech je cukr, a ten je v příčetných i nepříčetných bonbonech ("zdravých" i "nezdravých"). Jde spíš o tu míru, jestli je to každý den používáno jako výchovný prostředek, nebo jednou týdně nebo jak...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: Já se v naší školce snažím chytat těch pozitiv spíš, učitelka je zdá se sympatická (mně osobně), říkala třeba, že děti nechá si dohrát, když mají něco rozdělané, nenutí je dojídat apod. Uvidím třeba za měsíc, jak to tam na mě bude působit, a na dceru. Ale ty bonbony mě budou velmi dráždit, to vím, uvidím, jestli to tam bude na denním pořádku, kdyžtak se na to zeptám...
    SARGO
    SARGO --- ---
    EVIANAIVE: Počkej, to je výhoda! Alespoň vybereš nějaké příčetné :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: Včera jsem si zabouchla a od sousedky - bývalé učitelky - jsem si volala zámečníka. Povídám: "Dobrý den, tady Beberová, zabouchla jsem si dveře, ulice je ... a číslo ..." A učitelka na to: "Vý-bor-ně!"

Mají to prostě pod kůží. Naše ředitelka je vcelku alternativní, jak to tu občas čtu, je to malý zázrak, letos máme po školce rozvěšené kapitoly z Respektovat a být respektován, ale stejně se nevyhne nálepkování a srovnávání a přílišnému organizování dětí.
    ADD
    ADD --- ---
    ZEGA: Jo, dokonce je musíme sami koupit a prvního září odevzdat. :-(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NEBULA: Výjimečné využití bych ještě pochopila, i když i tak mám výhrady, ale pokud je to denně... Posadit dítě před obrazovku můžu i doma, na to ho nemusím dávat do školky...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    RYBKA: tak u dcerky měli 2x krtka, jednou kvůli tomu že venku pěkně lilo a nešli ven a jednou nevím, přemýšlela jsem nad tím, uvažovala jsem, že to asi používá učitelka v krajní mezi, když je tam třeba sama a musí na záchod, a tímto je holt prostě zaujme....vím to protože krtky máme sjetý komplet a dcera mi rovnou řekne na kterej koukali, doma to používám přesně tímto způsobem- pouštím večer když se jdu koupat, vím, že se nehne a ještě ji slyším komentovat dění, takže ji mám jako pod kontrolou :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás dávají bonbony příležitostně, aspoň mi to tak přijde, když má někdo narozeniny, nebo nějaký rodič donese přebytky od Mikuláše a tak :-)
    Nepouštěj jim tam místo programu pohádky? Z kamarádky syna loni vypadlo, že se 2x za dopoledne dívají na televizi... No, už tam nechodí.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ZEGA: ne, dostávají bombóny jen, když nějaké dítě přinese na oslavu svých jmenin či narozenin a ještě visí na nástěnce sdělení, že maj rodiče nosit jen měkký bombóny. Kdyby to dělali tak by mně to dost vadilo.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: asi jako jsem se ja pul roku presvedcovala, ze ta druha skolka je urcite lepsi, nez ta, kam dceru nepochopitelne proti jinym detem nevzali a pak volali, ze maji misto... inu, zatim dobry, zitra jsou tridni schuzky, tak trochu trnu, co a zda se vlastne dozvim...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZEGA: o_O koukám mě za rok čeká pěkný průzkum...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUAACA: stěžují si maminkám :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZEGA: u toničky dávali v DDM, nyní ve "státní" nedávaj. a co dělaj, když nezpívaj a necvičej?
    já jsem zatím ťuk ťuk spokojená, sice paní učitelky nejsou tak milé, jako tety v DDM, ale aspoň se toni naučí nějakému řádu, což se jí bude do školy hodit. u nás kreslej, cvičej, zpívaj, choděj ven na zahradu i na přilehlé hřiště, mají angličtinu, chystaj plavecký výcvik, příští týden k nim přijde do školky divadlo a ten další mají výlet do toulcova dvora. dnes slavili narozeniny jednoho chlapečka, tak měly čokoládové dortíky.
    s toničkou jsou trable s jídlem (bojí se ochutnávat, co se jí vizuálně nelíbí), ale dohodla jsem se s účama, aby vždy ochutnala a nenutily jí, tak tak činí a každý den mi referujou. toni to jednoznačně prospívá.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEGA: u nás akorát, když se hledají poklady, že mají takové dobrodružné stopání s úkoly a ve finále najdou poklad, kde je něco dobrého a nějaká maličkost jako třeba jo-jo apod.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ja vlezla dnes do třídy kdy se hodnotilo a rozdavalo. ja jsem v šoku. zoe přešla ze soukrome Montessori skolky do statni a nejen ze za ten týden jeste nenajeli na žádné rytmus, nezpivaj, necvicej nic. ale ještě je krmí bombonama a uca jim kresli obrazky místo toho aby nechala kreslit deti. takže na ledni ci mam uz několik totoznejch princezen.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EVIANAIVE: To já se dozvím, dcera mi to řekne...i počet bonbonů, barvu :-))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ZEGA: To je hrozné postižení tohleto neustálé chválení, odměňování, známkování...takové učitelské. Dcera tuhle něco dobře složila u prarodičů a tchán (učitel) hned, "no, vidíš, a ve škole bys za to už dostala jedničku!"...Dcera koukala jakože cože, co to je nějaká jednička, co to děda mele? :-) Dělala to, protože ji ta skládanka bavila...
    A jo, bohužel v naší školce taky vychovávaj bonbonama...Pořád tak nějak doufám, že to bylo třeba jen ten první den...týden. Nevim, co na to říct, asi budu muset hodit řeč s učitelkou, ale teda nechce se mi do toho.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZEGA: Ne, bonbony se u nás nedávají, dokonce ředitelka vyvěsila na nástěnku leták, proč je pohlazení a láska lepší než bonbony. Ale když je jedna z učitelek nemocná nebo na dovolené, zaskakuje za ní učitelka v důchodu a ta jim dávala bonbony i za to, že dobře zodpověděli hádanku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam