• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    ZEGA: Doma (a myslím, že i ve školce) bonbony za úklid nedáváme. Uklízí se, když je v pokoji binec, a bonbony se jedí, když na ně máme chuť. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEGA: A je nějaký důvod nejíst, ovoce, zeleninu, oříšky A bonbony? Pokud člověk neřeší sklony k obezitě?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    zdrojem energie je stejne tak ovoce, zelenina a orisky.

jen jsem se ptala zda je bonbonek za úklid standard. nemusíš to dal rozebírat.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EVIANAIVE: A vis, ze bych nedemonizovala ani to, ze trilete dite ma pleny, i kdyz Majda je nemela jeste pred rokem a pul? No a co? Asi nemluvim jazykem tveho kmene, nejak nechapu, kde je chyba.
    ADD
    ADD --- ---
    EVIANAIVE: Mým dětem chutná sladké, ale je třetí v pořadí za masem a mléčnými výrobky. A nedyndají nějak nic moc, když nepočítám dyndání čehokoli, aby nemuseli jít spát. :-)
    ZEGA: Je to zdroj energie a je to dobré? Jestliže se někdo na celý den zastaví tak na hodinu, kdy si maluje, a jinak běhá a skáče, tak energii potřebuje někde doplnit. A jestli se někdo v dospělosti rozhodne jíst "jen zdravé a nezbytné", je to jeho věc, ale my docela rádi jíme i pro radost. A když už kluci neocení složité vaření a nejedí sladké pečivo, tak proč jim nedat čas od času bonbon? Od doktorky mají "předepsanou" čokoládu po ránu na zvýšení chuti k jídlu (jenže na to dost často zapomeneme). :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně akorát štve, že ve školce asi taky pijou šťávu, protože mladej pán přišel domů a že chce šťávu. Předtím dostal jako "šťávu" maximálně vymačkaný pomeranč nebo džus někde v restauraci, kde mají jinak jen bublinkaté limonády. Ale jakmile se mi povede stanovit princip, že ve školce je to takhle a doma zase takhle, tak budu spokojená a nebudu řešit, co ve školce mají nebo nemají. V soukromé bonbony dostávali, ne za něco, ale prostě občas jen tak. Doma je taky dostává.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EVIANAIVE: A za to je jako ten minus? Vzdyt ja vubec nereagovala na tebe, pisu obecne svuj nazor.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    jj, od vcera resim stavu, co maji ve skolce, obavam se, ze je to jeste vetsi hruza, nezli cukr...nejaka sladidla...

rozhodla jsem se, ze dam skolce darem balik nejakych mostu na redeni nebo neceho..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Je to vtipné, jak záleží na srovnávacím subjektu. Aneb ten luxus řešit, zda ve školce dávají nebo nedávají bonbony. Já si před chvílí na poště vyzvedla definitivní NEPŘIJAT do naší školky - a ačkoli jsem to už věděla, stejně mě to v kombinaci s těhotenskými hormony dostalo a rozbrečelo. Je mi B vlastně líto.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ja sladké démonizuji protože nechápu k čemu je a už vůbec ne ve školce.
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Jo, to me taky, ale mam pocit, ze to tak ve skolce nedelaj, alespon ne vyhradne. Doma sazime na to, ze sladke je k dispozici - vysledkem je, ze deti nezajima. :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ADD: Tak ja bych sladke taky nedemonizovala a pravda, Majda ho neji, ze ji nechutna, nicmene mi vadi ten princip, ze je to za odmenu. Proste ve spojeni, ze se dite odmenuje za "vykony" sladkostmi, to mi vadi fakt hodne.
    ADD
    ADD --- ---
    EVIANAIVE: My to zase tak nehrotime, doma pijeme jen dzusy a sirup, bonbony a cokoladu jime. Spis me to poprve prekvapilo, ze to chteji, myslela jsem, ze budou drzet trend, ktery popisujete. Ja mam nastesti v tomhle zvlastni deti, po ctverecku cokoladu reknou "To uz staci" a jdou si hrat. :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    o pitném režimu nemluvě. slazený čaj a šťáva. proboha proč? no těším se na třídní schůzky.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    QUANTI: nejhorší je ze to nevyzkoumas. na smetance davaj bonbony uz u zápisu. tady jsem přesvědčená ze jde o ucitelku.

jak řešíte když si nesednete s ucou?
    muze dite přejít do jiny třídy?

RYBKA: šlo o my španělská? to mi ani nerikej.

fakt z toho rostu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SARGO: Jo, taky chci zjistit to množství. Zatím to bylo denně, ten první týden, druhý týden dcera není ve školce, jsme mimo město. Tak uvidím potom.
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUANTI: Ovocný čaj mi taky nepije, jenom u kamarádky po litrech. Bylo mi to podezřelé, až jsem zjistila, že dává tak tři lžičky cukru na hrnek. Tak jsme zase dočajovali :-D
    (Starší pije jenom vodu, mladší všechno, jenom ne vodu. Dle mého je to cílená zlomyslnost zacílená na to, abych musela tahat ven dvě flašky. :-))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EVIANAIVE: jasně, pitný režim to není. Tohle nechápu taky, Bibina si dá jednou za pár dní půl deci džusu, jinak pije čistou vodu... koukám už si začnu zakládat složku "na co se ptát u zápisu" :///
    SARGO
    SARGO --- ---
    TORUVIEL: EVIANAIVE: Taky jsem z toho šla do vývrtky, ale pak jsem zjistila, že v našel případě to znamenalo cca tři čtyři gumové medvídky týdně, to mi za pohoršování nestálo... ale jak kde, to je jasný :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EVIANAIVE: bonbóny jsou šílený, to v dnešní době fakt nechápu, ale třeba ovocný čaj mi dítě nepije (a to jsem nabízela od první zimy). Jenom Earl Grey :D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EVIANAIVE: Ano, taky jsem zaznamenala ten týden hned že dcera chtěla víc a víc bonbonů...ve školce dostala dva, hned po obědě chtěla další a byla protivná, že nedostala...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SARGO: Tak ono nejhorší věc na těch bonbonech je cukr, a ten je v příčetných i nepříčetných bonbonech ("zdravých" i "nezdravých"). Jde spíš o tu míru, jestli je to každý den používáno jako výchovný prostředek, nebo jednou týdně nebo jak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam