• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: u nás učitelky děti normální hladí po hlavě apod.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    TAPINA: ve státní školce nemohou školky mít dopňkové dítě, které doplňuje stav, pokud není plný (nemocné děti, děti docházejí jen určité dny apod.)?
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    NIENNA: No myslela jsem si něco takového, proto ten dotaz. :) Dík.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NEBULA: Nebrala bych si to osobně... Taky jsme byli informováni, že podle všech vyhlášek apod. by na děti neměli vlastně ani šáhnout (snad někde mám napsané i podle čeho), ale že to tedy nedodržují....že se to uplně nedá...Ona z toho ředitelka byla spíš nešťastná než co jiného... mluvila o tom dlouho a docela podrobně... ale zase tak mi to neuvízlo... Jen mi uvíznul v hlavě příklad... Že když se rozšíří vši, tak vlastně nesmí šáhnout na hlavu dítěti a zkontrolovat ho... ale zase nechtějí vzít zavšivené... tak to vymysleli tak, že ve dveřích rodič pod dozorem rozhrne vlásky a podle toho je vpuštěno dítě do třídy...

Na základkách jsem na takový problémy nenarazila...ale v mateřinkách jsem to už slyšela... a ne jednou a ne z jednoho místa...

Ale nezjišťovala jsem si to...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: a jestli takováto spiknutí fungují tak díky za ně, dneska jsou totiž některý nařízení fakt skutečný nesmysly (napříč odvětvími)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: aha, dík
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEBULA: Jako že škola, kde učím, nějaké pravidlo vědomě ignoruje, protože ho považuje za blbost.
    Ale úplně se mi to nezdá, to by mi asi jako učitelce řekli.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: naší?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEBULA: Je taky možné, že je to něco, na co se v naší škole svorně peče, nezkoumala jsem to...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: Tak proč s tím mají takovej problém? Achjo, zavání mi to nečím jiným, jsme přistěhovalci, nevypadám jako standartní matka a furt něco chci, navíc je dcera alergik, takže nosím svý jídlo, jako první den mi vrátili po jídle krabičky s tím ať si to dám do něčeho, aby se to dalo ohřívat v mikrovlnce (krabičky Tupperwere, haha) a ať si prej pořídím radši jídlonosič (mají je tam všichni, co odebíraj jídlo z jídelny), tak jsem s úsměvem vysvětlila, že krabičky do mikro můžou, a že to pidi množství do jídlonosiče prostě dávat nebudu (dcera má 2,5 roku, takže množství si dokážete představit..), snažím se ale problém bude asi jinde, ale to je OT :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEBULA: imho blbost, na základce jsme ekzematiky normálně mazali, hlavně na škole v přírodě...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    btw. takový dotaz na odborníky- Požádala jsem učitelku, aby dceři mázla ruce krémem - po umytí - exematik - nejřív, že jo, a pak mi krém vrátili, že nic nesmí dětem dávat (obyč. modrá indulona). Načež jsem se tomu podivila a zeptala se, jestli na to mají nějaké nařízení a jak se to teda řeší v zimě, když jdou děti ven, a potřebují namazat třeba i obličej nebo v létě uvéčko. A že nevím jestli je tedy lepší, když jí třeba praskne kůže do krve .... Následně mně učitelka vzala k ředitelce, a domluvily jsme se, v oboustranné snaze najít cestu a byla jsem požádána, aby si dcera sama řekla po umytí rukou o krém a sama si to pak namazala. Děkuji jim za vstřícnost, dcerka to zvládne, navíc to dělá ráda, a když krém nestrážím, tak si ho na sebe dá třeba kilo :) nicméně, zaráží mně nesmyslnost některých (asi?) nařízení......
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ADD: řešim to podobně, když mám pocit, že má málo vitamínů, dokoupím 100tní džusy co nejrozmanitější, jelikož s ovocem máme taky celkem problém, přitom malinká jedla všechno, teď pokud to není jabko nebo banán, tak nechce skoro aani ochutnat..jé a teď jsem zapomněla, že to není spisovně- omlouvám se, přepisovat už to nebudu ;)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    BALAENA: já taky zdrhla.. :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALDEMIK: já mám právě známýho, který nakupuje se slevou zdravou výživu a spol. pro sportovce, tak tak s nimi přivařuju a mám to se slevou, i různé raw čokolády, Mixit apod.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALDEMIK: já se blbě vyjádřila, ne džus ale ten koncentrát právě používám :-) S džusem by mi to asi nezkousl.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MARKYSHA: Ještě existuje jablečný nebo jablečno-různý koncentrát, prodávají běžně ve zdravých výživách. Cena sice vyšší oproti klasickému sirupu, ale podstatně nižší v porovnání se 100% šťávou/džusem.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Snažím se jí dávat co nejvíc, protože kluci (včetně muže) nejedí moc / vůbec ovoce, takže tohle je taková záchrana. Omezující jsou v tomhle peníze, dobré šťávy nejsou levné.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MARKYSHA: Máme na lince neustále pětilitrovku jablečného moštu a sám si chodí s hrnečkem a sám si čepuje. Vodu a čaje bojkotoval od malička. Takže pije jablečný mošt, mlíko nebo neslazenou meltu s mlíkem. Jen zcela výjimečně něco jiného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam