• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SARGO: pokaždé stejnou matraci, jo? To mají dobrý... U nás spí ve školce děti jenom na lehátkách, co jsou prostě dřevěná konstrukce a na tom natažený plátno. Bertík si stěžoval, že je mu na tom lehátku zima odspodu. A to ještě nevím, zda mají pokaždé stejné lehátko, asi těžko. A s povlečením taky nevím, ale doufám, že aspoň to povlečení má to dítě furt to stejný, svoje. (Je to školkové povlečení, jednou za čas se dává domů vyprat)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: Účtují, já to s budoucíma kroužkama budu řešit taky, tak to vyzkoušej:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás si naštěstí manžel může vzít operativně home-office (i když s reorganizací a kecama a někdy taky prostě nelze). Na druhou stranu - nikdy mi dítě nehicovalo od rána. 100 % nemocí, které jsem zažila, probíhaly tak, že jsem ráno přivedla do školky zdravé dítě a přes den mi volali, že hicuje, nebo jsem to třeba zjistila až odpoledne doma. Asi jsem za matku, co dopuje dítě Nurofenem :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Jo, najít stálou chůvu, která bude děti hlídat pravidelně a k tomu bude připravená přijet i na pár hodin navíc, celkem není problém. Kámen úrazu je, když potřebuješ v podstatě jen osm hodin měsíčně na přesun dítěte ze škol(k)y na kroužek/trénink. Tihle se každopádně tváří, že to uměj a že minimální délka doprovodu je 1 hodina, tak si to ukládám.
    Účtují si za zprostředkování?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: doprovody jsem zatím od nich neměla, ale mám jednu stálou chůvu, která ale může po práce a vždycky, když jsme akutně potřebovali, tak ta chůva přijela. Jinak paní Svobodová spíš zapomíná fakturovat, takže je potřeba si to hlídat, aby si nevzpomněla najednou, když se to zrovna nehodí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: nám dojeli do Rakovníka, je to o domluvě a Rakovník je zhruba hodinu od Prahy, ale je fakt, že by to za půl hodiny to nebylo a předali si ho na odpočívadle. Já jsem měla plánovanou návštěvu v Praze u gynekologa a muži se cosi podělalo v práci. Ale já na tebe neútočím, je to jen spíš návrh a mají hlídání druhého dítěte zdarma, jak je to se třetím či čtvrtým, nevím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Hmm, a vypadá to, že nabízejí i ty doprovody za poměrně rozumné peníze. Ale zajímalo by mě, jak to vypadá v praxi. Když jsem to sháněla já, tak to vypadalo tak, že doprovod sice ano, ale naúčtují aspoň dvě hodiny za tu jednu cestu, protože jinak by se to přece nevyplatilo (šlo o práci tak na 45 minut).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: na webu mají "v Praze, Brně, Ostravě nebo blízkém okolí", to není úplně celá ČR, a vzhledem k tomu, že třeba my bydlíme 20 minut autem od hranice Prahy, tak fakt poněkud pochybuju, že by tu někdo za půl hodiny byl.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: Avedonna je zrovna celá Česká republika.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: ne všichni bydlí v Praze, že...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VALENTINA: vidím, že ta práce od sedmi (kdy odjíždím z domova v době, kdy děti ještě spí) má i svoje velká pozitiva, hlavně v tom, že tohle opravdu musí řešit manžel (který jednak v práci porady nemá a druhak jeho šéfové mají sami malé děti, z toho jeden dokonce ve výhradní péči, takže pozdní příchod nebo dovolená hlášená na poslední chvíli nejsou problém).

Ale fakt jsou pro mě tyhle situace dost velká noční můra...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAIRRA: možná je to i počasím, Tonda ani do tý školky nedošela už byl rýmokašel.
    EDERA: v tom mám taky štěstí, Tonda prý je jedno z mála dětí ve školce, co jí zeleninu na všechny způsoby a pije mlíko.
    TRISSIE: na třeba na AVedonna Babies mají chůvy, které jsou v pohotovosti a za příplatek dojedou do půl hodiny.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Přesně - nezpochybňuju, že nemocné dítě do školky nepatří, ale pobavila mě věta, že stačí v srpnu najít nějakou paní, která bude nemocné dítě hlídat za úplatu. Zkoušela jsem. Najít někoho mimo rodinu, kdo bude připraven na zavolání dorazit hlídat maroda, je prakticky nemožné. Stejně jako najít někoho, kdo dítě "jen" dvakrát týdně převede ze školky na cvičení do Sokola.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TRISSIE: u nás babička, ovšem, když se mi ráno Filip poblil, babička spící na druhém konci prahy, nasadila jsem ho do tramvaje a vezla do práce, kde měl počkat. Cestou se mi v tramvaji pozvracel ještě jednou, já v kostýmku chystala pytlík s blitíčkem, pak jsme stáli na václaváku u nejhoršího koše a čekali, co bude:) výborná situace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: Matka kráva, to beze sporu, ale jak přesně si představuješ, že by to mělo fungovat, když dítě v sedm vzbudíš a zjistíš, že hicuje - a ty máš v osm v práci poradu? Ona ta paní na hlídání, i když nějakou budeš mít v záloze, nebude fungovat až tak operativně, že by měla čas každý den a byla nastoupená do půl hodiny...

U nás na tohle naštěstí funguje manžel, ale když mi posledně zavolali, že mi dítě ve školce zvrací a já si pro něj mám okamžitě přijet - já za hodinu měsíc organizovanou prezentaci pro představenstvo (když už, tak už... jedinej den ten týden, kdy s tím fakt nešlo hnout) - zrušit to v tu chvíli, tak jsem fakt kandidát na vyhazov v příští vlně reorganizace, protože "nespolehlivá". To už je ta pokladní v Tescu výrazně zastupitelnější...
    (jel pro něj manžel, ale autobusem, protože auto s autosedačkama jsem měla v práci já, tak tam byl ne hned, ale za hodinu a půl. A dítě zvracelo právě jednou, pravděpodobně protože se přežralo, takže jsem pak strávila další dva dny pozorováním nudícího se zdravého chlapce doma).
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: To po nás naštěstí nechtějí :-O A hodně si šphli proti jiné školce, že mají děti pokaždé stejnou matraci a všechno okolo. Sice se to už asi nevytrhne, když jsou spolu celý den, ale o každý bacil méně dobrý.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TAPINA: chm, to už za chvíli bude jako v Anglii nebo kde jsem to slyšela, že je zákaz dávat dětem doma připravené svačiny :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VALENTINA: Tak to je fajn. Náhradní slipy tam teda taky nemá, bude muset vystačit s jedněma. Včera byla čůrací nehoda při spaní, tak jsme rovnou dostali na vyprání i deku (taky novinka oproti soukromé školce).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KAIRRA: Přesně!!! Krásně popsáno.... Kolik lidí tolik chutí a každý lpí na tom svém....

Dělám už patnáct let na stejném oddělení...za tu dobu se můj proslov při příjmu dramaticky prodloužil....Rodiče, kteří reagují slovy "to je přeci jasné", jsou ujištěni, že ne všem....a že to říkám na základě praktické zkušenosti...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TAPINA: ano, bude spát v tričku a slipech:¨)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam