• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: mě tohle v jedné školce v pohodě dovolili, protože holka taky pije děsně málo a jejich čaje ani náhodou....ovšem ve druhé dělali kvůli tomu děsné ofuky, že to je jako proti hygienickým předpisům a kdesi cosi...no řešilo se to mohutně a nakonec jí to povolili, ale byl to sakra boj
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SARGO: taky mě to už napadlo. zkusím se zeptat....průšvih je, že já jí do toho pití musím i doma dost nutit, a ve školce tohle dělat nikdo nebude.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KRISTY: První rok jsme se domluvili, že měl mrňous v šatně ve skříňce lahvičku (nemyslím dudlík, od Rájce :-)) s vlastní šťávou a mohl se doběhnout napít... nefungovalo by něco takového?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ZABITULKA: achjo, taky blby, snad jeste horsi. u myho ditete tohle nastesti resit nemusime, protoze curat nema z ceho, kdyz nic nepije, a kakani uz ma nejak zazity ze do kalhot ne.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    KRISTY: moje dite se tam pocurava a uz se i pokakalo a breci, ze do skolky nechce. pritom doma presne vi, kde ma nocnik a nehody nemame. nevim, co s tim. ucitelka navrhla, at si donese nocnik, tak zitra ho tam neseme, tak jsem zvedava. ale zacinam z toho mit nerva a vycitky, ze jsem do rpace jeste chodit nemela:-/
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    inu, jen behem dnesni cesty k pediatre (ehm... 50metru) jsme potkali udajne tri deti od dcerky ze skolky (jdouci od lekare...) a v cekarne uz to znelo "jeee cau beute" "betkooo, ty si taky nemocna?" :D asi se zitra zeptam, kolik jich tam teda vlastne prezilo, u nas jeste tyden urcite odstavka, u beutiku a ostatnich taky... tedy uspesny tyden a pul z celeho zari, i pres imunoglukan... dobry zacatek...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KAERI: Mám to taky tak....Když jsem začínala, tak jsem myslela, že už snad nikdy nebudu zdravá....od určitého bodu pohoda....Kruté bylo stěhování 2x do roka na jiné oddělení.Vánoce prostě prochuravěné... Ale i to od určitého bodu dobré.... :-)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    achjo. tak moje dítě bylo od druhého týdne díky postupnému zvykání ve školce úplně v pohodě, teď - 3. týden mi tam ale odmítá úplně jíst (a to se hned první den školky vrhla na svačinku a hned si přidávala), ale hlavně nevypije ani lok.
    začala tam znova brečet a zdá se, že jsme opět na bodě 0. je to takhle od pondělka, před tím jsme měli prodloužený víkend, takže ve školce nebyla 3 dny. už mi dochází nervy...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAERI: taky jsem se rozhodla, že se mi to líbí :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Možná taky bude mít vliv, jestli ten předchozí kolektiv fungoval jako ucelený od začátku roku do konce, nebo tam lidi přicházeli a odcházeli různě. Já jsem zatím optimistka :o)
    KAERI
    KAERI --- ---
    ADD: Nám napsali do návodu, že mají mít děti "hrací kalhoty s poutkem", "kalhoty na zahradu" a "náhradní kalhoty". Takže v šatně se převleče do hracích, co má do třídy, na zahradu si bere jiné (tmavé), to už řeší učitelky a náhradní čekají v pytli na svou chvíli slávy, kdyby něco. Zatím jsem si moc nevšímala, jak chodí ostatní děti, povětšinou mi přijdou tak nějak průměrně čisté a upravené, holky o něco víc načančané. Myslím ale, že křest ohněm přijde až s horším počasím a bahnem, pak uvidíme. Záplaty bych neřešila, max. bych zkusila vybrat nějaké hezké, skvrny by asi záleželo, jaké. Ale taky máme školku 10 minut pěšky od baráku a veřejnému mínění čelit nemusíme.

MARKYSHA: Mně kdysi říkala sestřička na gynekologii, že když začínala praxi v nemocnici, tak první rok chytila úpně všechno, co šlo kolem, a zdravá byla asi dva dny. A od té doby je prý jako řípa a chřipkové epidemie se jí netýkají. Jestli je to náhoda nebo pravda nevím, ale rozhodla jsem se, že se mi to líbí a budu v to doufat a věřit té lepší variantě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: Podle mých zkušeností stačí i prázdninové přerušení ve stejném kolektivu. Opět i teď (ve 3. třídě ZŠ) jedeme klasickou zářijovou rýmu-kašel-bolení v krku. Přestože bylo pěkně a teplo. Pak to zas bude lepší.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    EDERA: hm, tak to je "skvělý". Ve školce, kam chodí Bertík, se každý rok mění kolektiv (mají věkově smíšený), takže můžu čekat za rok to samý promořování znova a pak nastoupí Alenka a zase třikrát to samý.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Neověřím. Ale celkem věřím zkušeným učitelkám z praxí, které tvrdily, že jakmile se jim zásadnějším způsobem přeskupil kolektiv, tak následovalo nové kolo promořování.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: to neověříš, možná to aspoň trochu pomohlo, třeba by dítě jinak místo osmi chorob v tom roce bylo nemocné jedenáctkrát...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: U nás to nemělo až zas takový vlivl. Zřejmě každý kolektiv má svoje vlastní brebery, proti kterým je potřeba získat imunitu, a to, že má dítě obranné látky proti potvorám z bratrovy třídy, mu nijak zvlášť nepomůže.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LORAIN: já to taky neřeším, pravda, nejezdím MHD, ale hned po školce si jdeme hrát na hřiště a jinak jde přece o to, aby se dítěti dobře hrálo, aby mohl bláznit na zahradě a nejde na modní přehlídku. Jednou týdně s ním jezdím MHD na sportovky, tak to ho převlíknu do džínů a hotovo.

Ad punčochy v zimě, když je má pod kalhoty, tak mi připadá jako zbytečný opruz ho nutit je sundat, oblíknout tepláky, pak tepláky při odchodu sundat, narvat se do punčoch a ještě do kalhot.
    ELIZHANNAH: taky by mě to zajímalo, cokoliv Tonda přinese, poctivě odmarodí i Alenka i já, třeba se taky promořím a pak budu nadprůměrně zdravá:-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ELIZHANNAH: U nás mladší nemoci chytala od starší a teď ve školce chytá taky, ale u starší byl vliv promořování lehce patrný až třetí rok docházky (mladší chodí teprve druhým rokem) tak taky nevím, jestli jsme normální vzorek :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ELIZHANNAH: u nás to tak bylo, mladší chytala od starší kde co a ve školce pak už nemocná nebyla....ale starší nebyla ani napoprvé, tak nevím, jestli je naše rodina normální vzorek :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Chtěla bych se zeptat ohledně promoření bacily jak je to s mladším sourozencem, který v době, kdy do školky ještě nechodí, poctivě prodělá veškeré školkové nákazy se starším, co už do školky chodí - když tento mladší začne pak následně chodit do školky taky, bývá nemocný míň? Nebo to nemá vliv?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam