• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: přesně tak, zjistilo se to právě při vyšetření ve školce, u doktora na tříleté nespolupracovala a já nic nepozorovala, normálně malovala, navlíkala korálky a všechno....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můžete mi prosím doporučit, jakou flétnu koupit čtyřleťákovi na hodiny flétničky v MŠ?
    Ve flétnách se vůbec nevyznám :-(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: u nás bylo bezplatne, tak šli všichni. .pár deti pak začalo nosit brýle, a jeden kluk se s brýlemi "uklidnil" az jsem čuměla
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    QUANTI: U nás se vyšetřovalo s mojí rukou přes oko :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: malé děti umějí vadu kompenzovat, a to tak úspěšně, že medvědí mladší maskovala tuším šest dioptrií (včetně toho, jak skvěle "četla" u pediatra)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    hlavně bacha na tupozrakost - slyšela jsem o případu, kdy dítě doktorka nevyšetřovala s okluzorem, ale nařídila jen dát ruku přes oko, dítě podvádělo... a když na to v nějakých osmi letech přišli, bylo už pozdě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TUTIK: Když my právě nikam k očnímu nechodíme, zatím nebyl důvod. Na tříleté prohlídce spolupracoval a viděl líp, než já, takže nevidím se mi nechce chodit extra k očnímu. Ale zase manžel nosí brýle, takže možnost zhoršeného zraku by tu byla.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    TAPINA: Mno. Ja chodim s nejmladsim k (vybornemu) ocari a kdyz se tahle nabidka objevila u holek ve skolce, ptala jsem se ho, co si o tom mysli, zda je mam objednat. Rekl, ze je mam privest priste k nemu a zamrucel neco o tom, ze to je tahani penez, a poradne to nevysetri.

Ale asi co lekar, to nazor, nazory dalsich neznam...

Ale je fakt, ze treba prostredni, Luci, v te dobe byly necele ctyri roky a byla velmi (ale velmi) neposedne a svehlave dite. Na trilete prohlidce mela v karte napsano akorat 'nespolupracuje' doktorka zbezne nevysetrila nejen zrak, ale ani miru, vahu... Nechtela se s ni zdrzovat...
    Neumim si predstavit, jak takhle vysetruji hromadu deti, rozrusene dite, ruseni okoli...

Ten doktor nas vzal do potemnele ordinace, ukazal ji nejake siluety a pomoci pristroju a nejakeho meridla zjistil, jak na tom je. To vse trvalo par minut, ale meli na to klid.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ve školce se objevila nabídka na screeningové vyšetření zraku. To už se někde řešilo, že je dobrý nechat udělat, že?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: no to je zvláštní, protože v naší školce měli přímo instrukci, že si děti mají nosit vlastní lahev s pitím. Tu pak nosily na zahradu, učitelky jim tam průběžně doplňovaly vodu. Plus teda samozřejmě měly tu várnici s čajem nebo šťávou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Blondýna taky nemá pocit žízně, takže pije blbě. Blbý je, že z nedostatku tekutin chytá migrénu.:-( Trochu už se poučila, že je lepší hlídat pití, než pak bolestí zvracet, ale jen málo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás ve školce se vybíral jednou za půl roku příspěvek na pitný režim a za to kupovali dětem šťávu Yo a míchali jim to do džbánu, který měly děti furt k dispozici stejně jako čistou vodu a ten školkový čaj. Každý pil, co mu vyhovovalo a problémovým dětem (jako je blondýna) pití i připomínali. Netušila jsem, že to není normální.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KRISTY: já nutím dítě už léta....jeden čas byl vypracovaný systém sankcí (a odměn) za dobré/špatné pití.....když dítě nejí, tak mě to nijak nedrásá, ale když nepije, tak to fakt chci nějak řešit....
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Taky moc neskákali do stropu (ale ani se moc nebránili), proto ta šatna - aby to nebylo ostatním dětem na očích a aby hygiena. Teď už se sice školkové čaje naučil a prý vypije, co se mu dá, ale stejně ji tam nechávám a pár deci zmizí, tak kdo ví, jak to je :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: mě tohle v jedné školce v pohodě dovolili, protože holka taky pije děsně málo a jejich čaje ani náhodou....ovšem ve druhé dělali kvůli tomu děsné ofuky, že to je jako proti hygienickým předpisům a kdesi cosi...no řešilo se to mohutně a nakonec jí to povolili, ale byl to sakra boj
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SARGO: taky mě to už napadlo. zkusím se zeptat....průšvih je, že já jí do toho pití musím i doma dost nutit, a ve školce tohle dělat nikdo nebude.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KRISTY: První rok jsme se domluvili, že měl mrňous v šatně ve skříňce lahvičku (nemyslím dudlík, od Rájce :-)) s vlastní šťávou a mohl se doběhnout napít... nefungovalo by něco takového?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ZABITULKA: achjo, taky blby, snad jeste horsi. u myho ditete tohle nastesti resit nemusime, protoze curat nema z ceho, kdyz nic nepije, a kakani uz ma nejak zazity ze do kalhot ne.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    KRISTY: moje dite se tam pocurava a uz se i pokakalo a breci, ze do skolky nechce. pritom doma presne vi, kde ma nocnik a nehody nemame. nevim, co s tim. ucitelka navrhla, at si donese nocnik, tak zitra ho tam neseme, tak jsem zvedava. ale zacinam z toho mit nerva a vycitky, ze jsem do rpace jeste chodit nemela:-/
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    inu, jen behem dnesni cesty k pediatre (ehm... 50metru) jsme potkali udajne tri deti od dcerky ze skolky (jdouci od lekare...) a v cekarne uz to znelo "jeee cau beute" "betkooo, ty si taky nemocna?" :D asi se zitra zeptam, kolik jich tam teda vlastne prezilo, u nas jeste tyden urcite odstavka, u beutiku a ostatnich taky... tedy uspesny tyden a pul z celeho zari, i pres imunoglukan... dobry zacatek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam