• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: No nějaké první pomoci není nikdy dost, ale výuka k respektu k uniformě? A ty samopaly tam? Uf...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: ale ne povinně, nebo jo? Uf, asi začnu používat formulku Je to proti mému náboženskému přesvědčení.. Dokud ovšem bude rodinné prostředí nadřazeno tomu veřejnému - oh wait..
    EDERA
    EDERA --- ---
    HABRENKA: No ty brďo!:-O
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TORUVIEL: dalším krokem bude branné cvičení?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Povinně do školky v pěti letech, lesní třídy se nepočítají. Kdo dítě do "mateřinky" nedá, dostane pokutu pět tisíc
    http://archiv.ihned.cz/...ni-tridy-se-nepocitaji-kdo-dite-do-materinky-neda-dostane-pokutu-pet-tisic
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Já jsem nakonec našla zajímavé kroužky mimo školku, už to neřeším, ale ve chvíli, kdy jsem se to dozvěděla, mi to bylo líto dost...

Zajímavé je, že se školní inspektorka zajímá o kroužky a vůbec ji nevadí, že jí školka padá na hlavu (doslova). Loni jsem bouchla vchodovými dveřmi (jinak se pořádně nezavřou) a spadl vedle nás kus omítky. Den předtím spadl někomu kus tak 30x30, nic moc. Pořád se jen něco někde flikuje, na celkovou rekonstrukci veliké staré vily nejsou peníze...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: U nás jsou kroužky ve školce i mimo. Museli jsme podepsat souhlas s vyzvedáváním dítěte jinou osobou a bylo.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás je kvůli zabezpečení videotelefon v každé třídě. Ale rodiče se stejně pouští různě navzájem, takže kdyby se tam chtěl dostat kdokoli s nekalými úmysly, stejně se dostane.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Riziko spočívá v tom, že inspekce se na ředitelku rozhněvá.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZABITULKA: my zas zvoníme a nikam se nedozvoníme, takže já kolikrát jdu vyzvedávat a ztvrdnu před brankou než někdo vyjde a pak dostanu sprďana, že jdu pozdě.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TAPINA: taky nas cekaji cipy.nic to neresi,skolku to bude stat spoustu penez,ale ministerstvo si odskrtne kolonku -zabezpeceni skol v poradku.grrr.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TAPINA: taky nas cekaji cipy.nic to neresi,skolku to bude stat spoustu penez,ale ministerstvo si odskrtne kolonku -zabezpeceni skol v poradku.grrr.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GRETHA: nejsme v pze.Ale jinak je to stejné ;-)
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    KATIA: Pha 8 ? :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: a to riziko spočívá v cem?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    U nás zrušili zpívánky, že to vede jedna z učitelek a děti se rozdělí do ostatních tříd a jejich tam moc a angličtinu pro mladší, že většina z nich má logopedický problémy a mají se nejdřív naučit mluvit. Máme keramiku, tanečky a nějaké sportovní hry, ale tam Tondu neposílám, protože chodí na sportovky jinam.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GRETHA: nemáme stejnou školku? ;-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: My chodime do bazenu se skolkama a ucitelky tam celou dobu sedej u bazenu a pripadne susej zmrzly deti.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BEBERA: Jsem zvedava, jak to dopadne u nas. Snazi se nejak vyjit vstric tou plnou moci, ale nevim, kolika rodicum se do toho chce jit
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SINSEMILLA: nojo, zaměřila se. U nás kroužky taky skončily po návštěvě inspekce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jestli je to teď letošní novinka, tak to potěš. Ono vůbec, letos nám oznámili, že se po incidentu ve škole ve Žďáru prověřuje zabezpečení škol, takže dostaneme čipy ke dveřím. Nebude možné, aby bylo v čase vodění a vyzvedávání dětí prostě odemčeno, budeme si otvírat čipem. A stejně jako dřív tam budou proudit chaotické skupinky rodičů, co se navzájem neznají (protože jedním vchodem chodí několik tříd), a budou si podávat dveře, ale hlavně že budeme mít na klíčích další bordel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam