• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to je fakt příšerný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: no, mě obzvlášť pobavilo tohle:

Rodiče pětiletých dětí v lesních školkách tak budou muset dítě zapsat do mateřské školy, do které spadají podle bydliště, a požádat o individuální vzdělávání.
    Do školky dítě nebude muset chodit, ale po třech až čtyřech měsících se tam musí nechat přezkoušet, jestli se správně rozvíjí.

opravdu geniální - takže výsledkem bude, že na čtyřleté děti zbyde ještě míň míst, protože se ta místa budou blokovat pětiletými dětmi, které tam rodiče stejně dávat nechtějí. Yeap, skvělý plán.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: už mě to točí a mám tisíc chutí jim tam principiálně dítě nedat, když ho nejdřív do školky nejsou schopní přijmout a pak najednou bude muset povinně.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Ale jde to brát i pozitivně: co stmelí školní kolektiv tak, jako společný odpor k brannému cvičení? :-)
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Jasný; já myslím, že si rozumíme, jen mi to přišlo vtipný, jak se snadno zapomíná, že skaut vznikl jako polovojenská organizace a když se ukazuje jeho smysluplnost v historii, je to právě tehdy, kdy tyto své kořeny využil. :-) Já s tím samozřejmě mám taky problém, protože smysl chápu a podporuju, ale zároveň se mi ty projevy příčí. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: máš pravdu, tuhle disciplinační složku skauta jsem taky chvíli žvejkala.. ale vidím v tom značný rozdíl, právě v níže uvedeném - pokud je uniforma vyjádřením dobrovolné příslušnosti k nějaké skupině, ve které pak je nějaká hierarchie, pak beru. Ale aby člověk "respektoval" každou policejní mlátičku protože má uniformu? Na to s tím máme příliš mnoho osobních zkušeností..
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: proč se u nás původně dobrá myšlenka pomoci vždycky zvrhne v nějakou hovadinu...
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: A to máš děti ve skautu, jo? :-) Tam respekt k uniformě a něco jako branná výchova přece je. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: ajoooo to je tahle! tím se to vysvětluje..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: KAIRRA: no, ono nasi starostce zjevne definitivne jeblo :-/ (Cernochova...)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    RYBKA: respekt k uniformě u nás doma, to mě upřímně rozesmálo :))))) Mimochodem to je výstižný, není to "respekt k právnímu státu", je to respekt k Uniformě. No já zírám.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: No nějaké první pomoci není nikdy dost, ale výuka k respektu k uniformě? A ty samopaly tam? Uf...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: ale ne povinně, nebo jo? Uf, asi začnu používat formulku Je to proti mému náboženskému přesvědčení.. Dokud ovšem bude rodinné prostředí nadřazeno tomu veřejnému - oh wait..
    EDERA
    EDERA --- ---
    HABRENKA: No ty brďo!:-O
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TORUVIEL: dalším krokem bude branné cvičení?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Povinně do školky v pěti letech, lesní třídy se nepočítají. Kdo dítě do "mateřinky" nedá, dostane pokutu pět tisíc
    http://archiv.ihned.cz/...ni-tridy-se-nepocitaji-kdo-dite-do-materinky-neda-dostane-pokutu-pet-tisic
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Já jsem nakonec našla zajímavé kroužky mimo školku, už to neřeším, ale ve chvíli, kdy jsem se to dozvěděla, mi to bylo líto dost...

Zajímavé je, že se školní inspektorka zajímá o kroužky a vůbec ji nevadí, že jí školka padá na hlavu (doslova). Loni jsem bouchla vchodovými dveřmi (jinak se pořádně nezavřou) a spadl vedle nás kus omítky. Den předtím spadl někomu kus tak 30x30, nic moc. Pořád se jen něco někde flikuje, na celkovou rekonstrukci veliké staré vily nejsou peníze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam