• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Ale vždyť většina populace to vůbec nezaznamená. Poslední rok školky je zadarmo, už teď ti tam dítě musí vzít, a právě kromě dětí, které pak nejdou ani do školy, tam chodí snad opravdu všechny děti.
    EDERA
    EDERA --- ---
    RENFRI: Taky máme kamarádku, jejíž děti nechodí do školky ani školy, ale ona je učí doma. Ale to pochpitelně nejsou ty děti, kvůli kterým se tahle šaškárna dělá. Potřebujeme malou skupinu dětí naučit poznat pastelku, tak holt uplatníme princip kolektivní viny na všechny. Fakt pakárna.
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Jenže pak už je to asi fuk, jestli si to vypapíruješ o rok dřív nebo později. Pokud by pro to byla nějaká pravidla a nebylo to na libovůli konkrétní úřednice, tak v tom nevidím problém.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Nekontrolují, protože tam s nima rodiče stejně nepřijdou. A nikdo to nehoní, protože jednodušší je prudit ty, kteří reagují a odpovídají, akorát třeba chtějí rozložit očkování.:-(
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ADD: 5,5 lety sestrin do skolky nechodi. Ale je teda fakt, ze ani ti starsi nenavstevuji skolu, uci je doma... Znam prikladu dost, ale mainstream to neni, samozrejme.
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Jenže je zřejmě snazší nechat rodiče, kteří mají děti v lesních školkách, aby si vypapírovali individuální vzdělávání, než honit rodiče, které na děti kašlou, s rozhodnutím, že zrovna jejich dítě bude mít první třídu povinnou. Pak se začne řešit diskriminace a celé to získá pachuť. Osobně neznám žádné dítě, které by v předškolním roce do školky nechodilo, takže dokud bude reálná a nepříliš složitá možnost zařídit dítěti individuální vyučování, tak mi to tak strašné nepřijde. Chápu, že se úředníkům jedná lépe s motivovanými rodiči než s těmi nemotivovanými. Pro všechny strany je příjemnější řešit to stylem "vaše dítě má všechny potřebné dovednosti a do školky chodit nemusí", než "vaše dítě je zanedbané, tak do školky chodit musí".
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: to by mě zajímalo,jak ve skolce pani ucitelky poznaji,že se dítě správně nerozvíjí. Jestli jim jde o odhalení vyloženě zanedbavanych děti, to snad kontrolují dětské doktorky na povinných kontrolách.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: užasné jak se dokáže náš stát postarat o to, aby práceschopné a ochotné obyvatelstvo muselo trnout jestli se na "jeho dítě dostane". Holt buď tak nebo si našetřit na pokutu... viva la republica.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to je fakt příšerný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: no, mě obzvlášť pobavilo tohle:

Rodiče pětiletých dětí v lesních školkách tak budou muset dítě zapsat do mateřské školy, do které spadají podle bydliště, a požádat o individuální vzdělávání.
    Do školky dítě nebude muset chodit, ale po třech až čtyřech měsících se tam musí nechat přezkoušet, jestli se správně rozvíjí.

opravdu geniální - takže výsledkem bude, že na čtyřleté děti zbyde ještě míň míst, protože se ta místa budou blokovat pětiletými dětmi, které tam rodiče stejně dávat nechtějí. Yeap, skvělý plán.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: už mě to točí a mám tisíc chutí jim tam principiálně dítě nedat, když ho nejdřív do školky nejsou schopní přijmout a pak najednou bude muset povinně.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Ale jde to brát i pozitivně: co stmelí školní kolektiv tak, jako společný odpor k brannému cvičení? :-)
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Jasný; já myslím, že si rozumíme, jen mi to přišlo vtipný, jak se snadno zapomíná, že skaut vznikl jako polovojenská organizace a když se ukazuje jeho smysluplnost v historii, je to právě tehdy, kdy tyto své kořeny využil. :-) Já s tím samozřejmě mám taky problém, protože smysl chápu a podporuju, ale zároveň se mi ty projevy příčí. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: máš pravdu, tuhle disciplinační složku skauta jsem taky chvíli žvejkala.. ale vidím v tom značný rozdíl, právě v níže uvedeném - pokud je uniforma vyjádřením dobrovolné příslušnosti k nějaké skupině, ve které pak je nějaká hierarchie, pak beru. Ale aby člověk "respektoval" každou policejní mlátičku protože má uniformu? Na to s tím máme příliš mnoho osobních zkušeností..
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: proč se u nás původně dobrá myšlenka pomoci vždycky zvrhne v nějakou hovadinu...
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: A to máš děti ve skautu, jo? :-) Tam respekt k uniformě a něco jako branná výchova přece je. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: ajoooo to je tahle! tím se to vysvětluje..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: KAIRRA: no, ono nasi starostce zjevne definitivne jeblo :-/ (Cernochova...)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    RYBKA: respekt k uniformě u nás doma, to mě upřímně rozesmálo :))))) Mimochodem to je výstižný, není to "respekt k právnímu státu", je to respekt k Uniformě. No já zírám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam