• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: to by mě zajímalo,jak ve skolce pani ucitelky poznaji,že se dítě správně nerozvíjí. Jestli jim jde o odhalení vyloženě zanedbavanych děti, to snad kontrolují dětské doktorky na povinných kontrolách.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: užasné jak se dokáže náš stát postarat o to, aby práceschopné a ochotné obyvatelstvo muselo trnout jestli se na "jeho dítě dostane". Holt buď tak nebo si našetřit na pokutu... viva la republica.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to je fakt příšerný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: no, mě obzvlášť pobavilo tohle:

Rodiče pětiletých dětí v lesních školkách tak budou muset dítě zapsat do mateřské školy, do které spadají podle bydliště, a požádat o individuální vzdělávání.
    Do školky dítě nebude muset chodit, ale po třech až čtyřech měsících se tam musí nechat přezkoušet, jestli se správně rozvíjí.

opravdu geniální - takže výsledkem bude, že na čtyřleté děti zbyde ještě míň míst, protože se ta místa budou blokovat pětiletými dětmi, které tam rodiče stejně dávat nechtějí. Yeap, skvělý plán.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: už mě to točí a mám tisíc chutí jim tam principiálně dítě nedat, když ho nejdřív do školky nejsou schopní přijmout a pak najednou bude muset povinně.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Ale jde to brát i pozitivně: co stmelí školní kolektiv tak, jako společný odpor k brannému cvičení? :-)
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Jasný; já myslím, že si rozumíme, jen mi to přišlo vtipný, jak se snadno zapomíná, že skaut vznikl jako polovojenská organizace a když se ukazuje jeho smysluplnost v historii, je to právě tehdy, kdy tyto své kořeny využil. :-) Já s tím samozřejmě mám taky problém, protože smysl chápu a podporuju, ale zároveň se mi ty projevy příčí. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: máš pravdu, tuhle disciplinační složku skauta jsem taky chvíli žvejkala.. ale vidím v tom značný rozdíl, právě v níže uvedeném - pokud je uniforma vyjádřením dobrovolné příslušnosti k nějaké skupině, ve které pak je nějaká hierarchie, pak beru. Ale aby člověk "respektoval" každou policejní mlátičku protože má uniformu? Na to s tím máme příliš mnoho osobních zkušeností..
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: proč se u nás původně dobrá myšlenka pomoci vždycky zvrhne v nějakou hovadinu...
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: A to máš děti ve skautu, jo? :-) Tam respekt k uniformě a něco jako branná výchova přece je. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: ajoooo to je tahle! tím se to vysvětluje..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: KAIRRA: no, ono nasi starostce zjevne definitivne jeblo :-/ (Cernochova...)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    RYBKA: respekt k uniformě u nás doma, to mě upřímně rozesmálo :))))) Mimochodem to je výstižný, není to "respekt k právnímu státu", je to respekt k Uniformě. No já zírám.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: No nějaké první pomoci není nikdy dost, ale výuka k respektu k uniformě? A ty samopaly tam? Uf...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: ale ne povinně, nebo jo? Uf, asi začnu používat formulku Je to proti mému náboženskému přesvědčení.. Dokud ovšem bude rodinné prostředí nadřazeno tomu veřejnému - oh wait..
    EDERA
    EDERA --- ---
    HABRENKA: No ty brďo!:-O
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TORUVIEL: dalším krokem bude branné cvičení?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam