• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: jojo, příklady v tomhle táhnou... takže uvidíme, třeba Evian Filípek taky dršťkovou do sebe naládoval, že se učitelky nestačily divit :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: hele, tohle vzdávám - doma co chvíli "tohle nejím", pak jsem se na to ptala různých učitelek - až na tvaroh apod. výrobky prý jí vše v pohodě

kdyby ne těchto informací, tak se asi do akcí "nejíš, nic jiného není" asi nedokopu

holt dav občas i stahuje jednotlivce v dobrém :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: a kdyby aspoň to, že to jednou doma prohlásí za "moc doblý", bylo zárukou, že to člověku příště nehodí na hlavu bez ochutnání s tím, že "to mi nechutná!"...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Já nikdy nevím, co tomu tvorovi zrovna zachutná, fakt ne. Snažím se, aby v ničem nebyly rušivé ostré chutě a on se toho ani nedotkne (takže to ani nemůže zjistit), a pak se nacpe hlávkovým salátem v octové zálivce s pepřem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jsem včera byla v šoku, že mé, doma v jídle extrémně konzervativní dítě hlásilo, že měli k obědu polívku s bramborama a česnekem a že byla moc dobrá. Protože na česnečku (i v baby verzi, tedy s minimem česneku) se posledně tvářil, jako že blivajz největší, a snědl jen krutonky.
    SARGO
    SARGO --- ---
    EVIANAIVE: My tuhle kolektivně dumaly nad nástěnkou, jestli "hrachová kaše s rohlíkem" znamená, že došly klobásy, nebo že jde o realistickou snahu o to, aby děti alespoň něco snědly, nebo někomu definitivně přeskočilo. :-))
    ADD
    ADD --- ---
    EVIANAIVE: A proč nechceš, aby to ochutnal? Chápu, že to nejíš a nebudeš to vařit doma, ale v čem je problém, aby to zkusil s ostatními dětmi?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: Hmmm, já třeba jako malá dršťkovou polívku milovala. Určitě ještě ve školce. Máti je vystudovaná zootechnička, a tak mě naučila, jak se ty jednotlivé žaludky jmenují a rozeznávat je na talíři podle kousků.:-) Dneska teda dršťkovku nejím, neb mi nechutná.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVIANAIVE: Nemívají přecezenou? To je pak taková víceméně gulášová, ale přece jen trošku jiná.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Pozitivní okénko:
    Dlouhodobě sleduji docházku našich dětí do školky, zejména poměr odchozených a promaroděných dní. Loni to bylo hodnš smutné číslo.
    A minulý týden naše děti pokořily magickou hranici padesáti procent odchozených dní, hurray!
    Musím to sem rychle napsat, páč mladá zase marodí, tak než se ta matematika zase pokazí :).

Skryté sdělení pro matky věčnejch marodů: Ono se to zlepší. I když se tomu teď těžko věří, tak vážně, ono se to jednou zlepší.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    TAPINA:
    MARKYSHA: fajn, díky holky, mně to přišlo už moooc dlouhý, takže se smířím s tím, že to tak bude prozatím furt :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Tak my jsme přeci jen z toho severu (teda já), ale dceru vedu stejně. Tady v tom paneláku v nížině u Labe, co teď bydlíme, je stále neskutečné teplo, tak musím stále větrat. Teď přijela na návštěvu kamarádka z nížin a láteřila, že tu v bytě máme zimu :-) My s Bárou tady lítaly v tílku/šatech a bosé, oni v dlouhém rukávu, bačkorech, flísových teplácích...než se zatopilo. Je to prostě o té otužilosti...my ještě teď, když je hezky, tak chodíme po chvilkách venku bosé. To teprva lidi na hřišti koukaj :-)) Ale co, já jim zas okouknu jejich nabalená děcka a jsme si kvit :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    My jsme teda zimumriva cela rodina.deti nosi softshelly,bo stejne dost casto sedi,kleci na zemi,klouzou se na skluzavce a teda po prochladnuti a nemocech netouzim.cepice si obzvlast starsi syn bere sam i v situacich,kdy by uplne nemusel.holt trpel na ouska a asi si to jeho hlava pamatuje.vsak ja uz tento podzim cepici taky parkrat vytahla.a rukavice uz par ran na kolo taky dostali,bo si o ne samy rekly. Me deti tu patri asi k tem nabalenym,ale i pres chozeni ven v hnusnem pocasi byvaly nemocne dost casto,tak to beru dle toho.vlastne je neoblikam jinak nez sebe.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    My byli dneska v Zoo, bylo nadherne. Deti mely rano teplaky, mikiny a zimni bundy, cepice, dokonce rukavice :-D (Holcicky si vyzadaly, dostaly takove tenke).
    Kazdopadne uz za nejakou chvili, jak nas slunicko prohralo a zacali jsme se vice hybat, nechala jsem jim sundat mikiny (a cepice a rukavice) a holky byly zbytek dne v tricku a zimni (nebo podzimni? ne nijak extra teple) bunde. Ja chodila ve svetru, manzel mel dve tricka s kratkym rukavem, akorat nejmladsimu jsem nechala vlisovy overal pres teplaky a tricko (a body), ale uz zas nemel bundu.
    Mikiny jsem jim vytahla zas az po ctvrte, kdyz zacalo zachazet slunicko a udelala se zima.

Nezmrzli jsme nikdo a lidi byli obleceni tedy velmi ruzne - videla jsem asi desetiletou holcicku v trictvrtecnich leginach a sukni a videla jsem spoustu deti v zimnich bundach a podobne. Ale vetsina mela asi nejake kalhoty/teplaky a bundu.

Asi kazdy citi zimu jinak.
    Ovsem kdyz pak potkavam v zime v hypermarketu rodice s uvarenym ditetem, jak kraci, on pouze v tricku s kratkym rukavem, bundu kolem pasu, nebo ve voziku, ovsem dite nabalene v kocaru/sedacce, v zimni kombineze, cepici a ve fusaku a maximalne jim porozepnou bundu.... No uff... Musim se drzet, abych nebyla nezdvorila. ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: erární čepice....uf....po anabázích se všima....nebo jak se to vlastně skloňuje....to by si učitelka zkusila jednou a vyslechla by si něco velmi nepěkného...případně bych jí dcerku dovedla, aby s ní ty hodiny a hodiny vybírání vší a hnid trávila ona.....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: Není to žádné oficální vyjádření. Je to vzkaz, který hlásí děti. A někdy paní učitelka podotkne, že neměly čepici a musela jim zapůjčit erární. A o to zas tak moc nestojím, když tam mají imrvére vši :-)

MADIETTA: Může to být i tím, kluci chodí dost nakrátko, i když i tak si myslím, že je starší syn na tu hlavu nějak příliš citlivý :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já vytahuju pro sebe čepici, když jdou teploty k - 10, ale Jirka ji nosí od podzima, přece jen do dvou let měl hlavu jako koleno a teď má pět chlupů ve dvou řadách. Ovšem krásnou lehkou podzimní čepici ve školce ztratil během prvního měsíce a takovou dobrou už jsme nesehnali.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: já myslím, že tohle je zcela typické....jak se lidi jednou oblečou do zimního, tak v něm až do jara zůstanou....a děti tuplem :-) my teda vyrazili včera ráno do lesa a musím říct, že nám zrána byla všem v mikině a vestě dost kosa, protože v tom stínu zas takové vedro nebylo....ale s postupem doby se oteplovalo a kolem jedné už byly vesty v batohu a všichni jsme mašírovali i ve stínu v rozepnuté mikině...za sebe, jsem hodně ráda, že děti už jsou natolik velké, že svůj tepelný komfort řeší po vlastní ose a já se s tím nemusím obtěžovat...vydávám pouze návody, jsem-li o to žádána....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: to mě docela udivuje, že jsou ve školce nějaké pokyny....to jako fakt oficiálně ? já ani v jedné ze tří školek nic takového nezažila...jako jasně, člověk zmerčil ráno v šatně, že je jeho dítě oblečené jinak než okolí, ale nebyl k tomu nikdy žádný komentář ani požadavek od učitelek...tedy aspoň ne směrem ke mně....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LORAIN: není to třeba rozdílem ve vlasovém porostu? ;-) Já čepici nepotřebuju v podstatě nikdy, s polodlouhými superhustými vlasy mám pokrývku stále. Ovšem mladší syn s 12 mm kartáčkem, ten je na tom trochu jinak. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam