KAIRRA: takhle mi postupne padala celist, pak jsem se zmohla jen na "ja ze nezdravim...?" a nashledanou... a jeste ze dceru tam mam nechat, ze s tou ona nema problem... tak jsem rekla, ze to je v poradku, ze ji tam dnes rozhodne nenecham a sla... rozbrecela jsem se okamzite az venku (a jeste se cestou potkala s par odchazejicimi rodici z ostatnich trid, takze zjevne velke drama... mela jsem pry zavolat, ja ze bych zavolala, vedet, ze jdeme pozde, bylo to na knap a v pul jsme stali pred skolkou, no to jste tedy nestali! (he?) a ze je uz 8:35 a ukazovala horlive na hodiny ve tride... muselo byt max 8:33 btw, v 8:37 mam uz telefon na mobilu, kdyz jsme byli pryc... chodime tesne, ale vcas a nikdy mi k nicemu nic nerekla, krom toho jednoho pozdniho prichodu v zari a to jsem mela za vyresene...)
jeste jsem cekala, ze na mne vyblije neco jako "a deti mate s cikanem" nebo tak... fakt jsem takhle rozlozena behem par minut nebyla ani nepamatuju, i kdybych nebyla, nebudu se s ni hadat pred detma, ani pred svyma, natoz prede vsema, ale tohle mi fakt hnulo zluci... ono i nasledne jednani kvuli obedu byla lahudka, kterou si bohuzel vyzrala moje matka, ktera je taky dost vydesena (a to mluvila s jinou ucitelkou a pak s hospodarkou, jen naznekem - chces-li pro obed, jsou dane dve rozpeti, ale musis se predem domluvit, tak mama volala, nejdriv nikdo... pak ucitelka z jine tridy, pak hospodarka na mobilu a jeji odpoved "prectete si skolni rad" ve kterem je btw to, ze si mas zavolat a domluvit se...)
no dneska jedno velke wtf... bojim se zitrka, naprosto uprimne, neb netusim, co ma dama za problem a cim ji stvu, jeste se jak krava vzdycky radeji zeptam, kdyz mi neco neni jasny a dneska jsem tam s okurkou a mrkvi v ruce stala jak oparena (meli mit zeleninu...). a dcera z toho taky uplne mimo, brecela a nejdriv rikala, ze prece neni pravda, ze nezdravim (a doma pak, ze ale kdyz to paniucitelkazika...)
takhle brzy jsem pozicni valku necekala, uprimne jsem se snazila tomu predchazet a i kolem tech fotek se vynadavat jinde a tam byt slusna a radeji drzet hubu... zatim toho mam v hlave moc, tak uvidime, co bude dal... minimalne dopis, ze ocenuji vychovatelske schopnosti a matersky instink pani ucitelky, ale byla bych rada, kdyby si ho setrila na deti a ne na mne, bych asi poslat mela... dohnat mne k tomu, abych si rano nahravala, jak zdravim a kolik je hodin, aby si zas nemohla vymyslet, se fakt nechci a zmena skolky neni moc realna...
XMARGE: jo, i kdybych chodila pozde, smrdela a mela spiave deti, nema to co takhle ventilovat pred nimi... betka je silene plactiva, co tam zacala chodit, minuly tyden se tam pocurala, nejdriv rekla, ze nesmela vstat, protoze deti lezely, pak presla na "jsem to nestihla", ale uz mne to zacina hlodat... nechce treba vubec kreslit, protoze ji ve skolce rikaji, ze cmara, tezko rict, co si vymysli a co se tam fakt deje :-(. zkusebka je tusim jen tri mesice, takze je po ni... pokud bych chodila pozde (nechodim, chodime fakt pet minut pred pul a v pul odchazim pryc, natesno, ale v radu je privest do 8:30...)
fakt jsem si rikala, ze takhle nejak musi vypadat zenska, co ji zacal podvadet manzel kdyz nemohla pocit dalsi dite a do toho spalilia cukrovi a nevyhral jeji favorit v superstar...