• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Dneska jsem dostal ve skolce prednasku, jak si dcera hraje malo sama. Pry o nic nejde, ale meli bychom s tim neco delat. Tak jdu googlit, no.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    U nas frci:
    Byla jedna mala myska a ta rada malovala,
    Vzala papir, vzala tuzku, nakreslila velkou hrusku.

Ale jeste vic ta vtipna varianta:
    Byla jedna mala hruska a ta rada malovala,
    Vzala papir, vzala tuzku, nakreslila velkou mysku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jirka nacvičuje na vánoční besídku, dle všeho.
    Kdo to chodí kolem nás?
    Je to člověk nebo ďas?
    Kožich dlouhý chlupatý,
    ocas má až na paty.
    Hádej, hádej, je to žert?
    Nebo je to z pekla čert?

Začíná to zpravidla před spaním deklamovat do nočního ticha takovým tónem, že jdu radši zkontrolovat, jestli je zamčeno :D
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    QUANTI: ježiš tahle mě vždycky tak strašně srala pardon! Připadala mi taková posměšná, sláva, jsi malíř, namaloval (nakreslil! nakreslil!) jsi žlutou tužkou (pastelkou! pastelkou!) hrušku! uf to se mi ulevilo to po těch letech někam napsat :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GIOMIKY: to je Hrubín. Třeba Vezmi žlutou tužku, namaluj mi hrušku. A pod hrušku talíř - sláva, ty jsi malíř! Jestli chceš víc, zkus sbírku Říkejte si se mnou, případně profláknutý Špalíček.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    :)

To jsou prsty, to jsou dlaně,
    voda s mýdlem patří na ně.
    A po mýdle dobré jídlo
    a po jídle zase mýdlo
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Treba:
    "To sou prsty,
    To sou dlane,
    Midlo s vodou patri na ne,
    A po jidle zase mydlo
    A po mydle zase jidlo".
    Neni to nejak jinak?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mala chodi domu se spoustou novych basnicek.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ORIKA: ja rikam ze jsou i vyjimky statnich skolek..to nepopiram :) nehazim do jednoho pytle, to stejne jako ze vsechny soukrome nejsou supr trupr :) tak ono jde o to jestli tahle pani ucitelka ma me dite tak nevim jak bych to dala, ale samozrejme nebyla jsem tam, nevim vse :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZU_22: zmena skolky, pripadne jeji nenavstevovani, je pro mne az krajnejsim reseni po vycerpani mirnejsich moznosti... ale bohuzel to nevylucuju, kdyz to tak pozoruju...uvidime, co na to reditelka, mam rozepsany email a vaham, zda jeste pockat par dnu, zda se neco vyvrbi dalsiho, nebo poslat zrovna...
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: u nás teda zatím dvě akce a obě venku. ono, když je pointou vánoční akce rozsvícení stromku na zahradě, tak se není čemu divit :-) a podzimní bylo dlabání dýně. ale na hodinu to není, hlavní program tak na půl, my tam byli asi hoďku...
    KAERI
    KAERI --- ---
    TAPINA: Ano, rovněž ze školky k tomuto přinesla skvělé výstižné označení "Blátokoule" :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: Všechny ne, ale zrovna vánoční se venku koná každý rok - rodiče stojí dole na zahradě a děti s učitelkami zpívají na terase, letos pak děti půjdou po zahradě nějakou trasu s vyrobenými lucerničkami k místu, kde na ně bude čekat překvapení. Je mi líto, že loni jsme nemohli kvůli nemoci a letos budeme v Německu :(
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: , MARKYSHA: možná školka nemá vevnitř tak velký prostor, aby se tam vešla třída dětí včetně jejich rodičů a prarodičů? Museli by na to mít v zásobě i několik desítek židlí, tak to raději místo pronájmu nějakého sálu udělají venku na zahradě, kde je dost místa a diváci tam mohou postávat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To ti naši taky chodí hodně ven, to vidím pokaždé na oblečení a na botách :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: i když my tam stejně asi nepůjdem stejně jako loni, Toník má začínající zánět středního ucha a Alenka bronchitidu a besídka je příští středu, to moc nevidím..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: já mám pocit, že to taky máme venku u stromu, ale nějak mi to nevadí, já stejně trávím s dětma hodně času venku za každého počasí a líbí se mi přístup školky, že taky chodí hodně ven. Já bych měla spíš strach, když by byly všechny děti a rodiče, často chrchlající, v jedné místnosti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZU_22: taky nesouhlasím, já třeba měla trochu problém s jednou učitelkou, ale ono je to i daný tím, že já si všechno beru osobně, ale Toník s ní problém neměl a má ji radši, než tu druhou, která není tak přísná. A jsem se se školkou spokojená.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: no... nemám auto :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Tak co ta naše v Hostivici? Autem tam jsi za 10 min.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam