• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: , MARKYSHA: možná školka nemá vevnitř tak velký prostor, aby se tam vešla třída dětí včetně jejich rodičů a prarodičů? Museli by na to mít v zásobě i několik desítek židlí, tak to raději místo pronájmu nějakého sálu udělají venku na zahradě, kde je dost místa a diváci tam mohou postávat...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: i když my tam stejně asi nepůjdem stejně jako loni, Toník má začínající zánět středního ucha a Alenka bronchitidu a besídka je příští středu, to moc nevidím..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: já mám pocit, že to taky máme venku u stromu, ale nějak mi to nevadí, já stejně trávím s dětma hodně času venku za každého počasí a líbí se mi přístup školky, že taky chodí hodně ven. Já bych měla spíš strach, když by byly všechny děti a rodiče, často chrchlající, v jedné místnosti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZU_22: taky nesouhlasím, já třeba měla trochu problém s jednou učitelkou, ale ono je to i daný tím, že já si všechno beru osobně, ale Toník s ní problém neměl a má ji radši, než tu druhou, která není tak přísná. A jsem se se školkou spokojená.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: no... nemám auto :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Tak co ta naše v Hostivici? Autem tam jsi za 10 min.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ORIKA: Ani já nemínusovala, ale nesouhlasím s tím taky. Kdyby se po každém konfliktu měla měnit školka, kolektiv, bude na tom bité nakonec hlavně dítě.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZU_22: já ti teda mínus nedala, ale třeba já si na školku nemohla stěžovat ani v nejmenším, učitelky tam bych pozlatila a na pokec se tam občas stavím i dnes, když už je starší ve škole a mladší do školky ještě nedorostl...navíc ono jaksi ne každý si dnes může dovolit soukromou školku, natož na celodenní docházku, stejně tak dojíždění třeba na druhý konec města...a ne, opravdu si nemyslím, že chování dané p.uč je v pořádku a osobně bych si to s ní hezky f2f vyříkala, jen si myslím, že ne každý má možnost a chuť kvůli jednomu konfliktu dělat radikální řez v podobě změny školky
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ZU_22: nevim kdo mi dal minus, ale ja bych fakt uz do te skolky nesla, ale ja vseobecne neholduju statnim skolkam teda...:) samozrejme jsou vyjimky, ale bohuzel jich neni moc :(( jak se pak ta ucitelka asi chova k detem, kdyz dokaze takhle servat tebe??? proste ne
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TRISSIE: tak ja bych videla plus, ze treba travi fakt hodne casu venku, coz povazuju za velky klad, v nekterych skolkach jsou deti zavreny jak zviratka...ale samo ceho je moc toho je prilis, ale mohlo to byt zajimavy urcite venku, jiny :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    grr, tak jsem měla vymyšlené, když má naše mladá trvalé bydliště u tchánů na šestce, že by ji tedy mohli vzít v některé školce v Řepích... a Řepy to mají extra jako Praha 17 :( tak asi od podzimu soukromá nebo nevím...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: my nakonec nebyli vůbec, vykopala jsem manžela (taky si stěžoval, že ho bolí v krku), zabalila jim krabičku cukroví na ochutnání, ovšem na rohu ulice se mladej rozmyslel, že vlastně nikam nechce.
    Asi to bylo hezké, měli i ohňostroj, ale holt na to bychom museli být zdraví.

Pozitivum ovšem je, že jak tu muž musel být o hodinu dřív než obvykle, tak jsme se i dřív navečeřeli a děti už jsou v posteli!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: U nás vevnitř.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: tak to vam nepreju,u nas dnes pidibesidka a vanocni dilnickY vevnitr.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Uf, ano, je uvnitř, fotky z minulých ročníků to dokazují. Krom toho jsem našla fotogalerie s názvem "Velikonoční dílničky". Kdy jsem tu psala, že toho asi budeme ušetřeni? :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: My máme besídku (tedy alespoň doufám!) vevnitř.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    prosím vás, je standard, že se všechny akce školky pro rodiče konají venku bez ohledu na počasí?

u podzimní slavnosti jsem to ještě brala jako automatické, ale že se bude venku konat i vánoční besídka, mě trochu zarazilo (hodinu a půl v tomhle počasí venku, to bude přesně ten rozdíl mezi tím, že teď se o mě to nachlazení jenom pokouší, kdežto po tomhle lehnu - plus dvojčata jsou taky nějaká načatá). Asi to dopadne tak, že vyšlu manžela se synem samotné, ale nějak jsem to nečekala (soukromé školky, kam chodily děti poslední dva roky, měly tyhle akce vevnitř).
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    HABRENKA: zmen skolku
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HABRENKA: no já se tím kafem právě málem polila když jsem si to přečetla :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ORIKA: fakt nekecam :-D... nemuzu si ani vypit kafe...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HABRENKA: sem se tu úplně zakuckala :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    pomsta byla sladka... dcerka nechtela svacinu, ze ji to nechutna, debrecinku na margarinu ze neji... ale jen to snez betusko... tak se jim tam poblila... vypada v pohode, nikdo mi nevolal (!?), ze pry asi ji to jen nechutnalo... a k tomu zprava, ze se skolka se chce zaradit do projektu "zdrava skolni jidelna" s cilem ziskani certifikatu stejneho jmena a druhy projekt ma byt zakoncen certifikatem "rodice vitani".
    uz deset minut se nemuzu prestat smat, mam pocit, ze mne uveznili v ceske sode :-D.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam