• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A to je vodíte do školky rovnou v teplákách, že tam nemají nic slušnějšího?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZABITULKA: Mně na podzim ředitelka školky důrazně kladla při předávání dětí na srdce, že zítra jdou do divadla, ať tentokrát přijdou slušně oblečení a velmi významně při tom koukala. Takže jestli šli někdy do divadla v teplákách, je to možné, ale ani o tom nevím...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: v kategorii "nejhorší matka roku" je jistě konkurence značná, ale já si furt říkám, že by bylo krásné se účastnit i v tom druhém peletonu :.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: vedeš, sestro! V této disciplíně už jsem taky závodila, ale aspoň nepracuju v tom divadle, tak to není až takové fashion statement :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: naše děti šly minulý týden do divadla v teplákách. cítila jsem se jak matka tupec! všechny děti našňořené a mé (pracuju v divadle) jdou za burany! to je vzkaz světu!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: z toho si nic nedělej, já si sice na focení v páté třídě vzala šatičky, ale bohužel stejné jako ve čtvrté, protože jsem to zapomněla doma říct. Tak taky vypadám, že nemáme na oblečení... jo a zrovna dneska známá psala na fb, že zapomněla dítě vyzvednout ze školy, letos už podruhé :D konkurence je značná!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    hádejte, kdo zase nevyhraje soutěž o matku roku?
    když jsem dneska vyzvedávala holky ze školky, kouknu dovnitř, na všechny ty vyšňořené holčičky a kluky, mezi nima dvojčata v teplákách... a hned jsem si vzpomněla, že se dneska fotili!
    no nic no, tak budeme mít za 2x150 fotky holčiček v jejich přirozeném habitatu :-)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    KAMPA: Ano, lze, já to tak mám, syn bydlí trvale s otcem a já o pár domů vedle u kamarádů (nemám možnost mít trvalé bydliště tam, kde bydlím, protože máme smlouvu na 2 lidi, ale já to nejsem a majitel, město, nemá chuť to řešit).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: a co ti tak vadí na tom, aby ti úřední pošta chodila domů místo na kdovíjakej konec světa?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Dítě automaticky spadá pod matčino trvalý bydliště přepokladam a lze to nějak přepsat na otce? máte s tím zkušenosti?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BALAENA:díky. takže mě asi nemine si změnit trvalý bydliště, co?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: pro soukromou školku jistě ne.
    pro státní školku to problém není, ale pro jejího zřizovatele by mohl, protože podle rozpočtového určení daní jdou peníze do obcí podle počtu osob s trvalým pobytem, a z těch peněz pak kupodivu obce financujou tu školku...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, je problem pro školku, ze nemam trvale bydliste v miste skolky, ale mam tam prechodne bydliste a partner trvale? ( potvrdit to muzu napr. najemni smlouvou). sonduju do budoucna.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: no ale ne ofiko, ne? pracující matky, samoživle.. obálky samozřejmě neofiko :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EUCHENIE: tady se hraje na spoustu veci... zrovna na pracujici matky prekvapive dost. ale obalky zjevne vedou.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: na matky samoživitelky se už pár let nehraje
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    mne prijali dceru ve 2 a ctvrt, dokonce i v tu dobu nastoupila. A to se nekonala ani obalka, dokonce jsme nemeli ani trvaly pobyt v miste. Proste jsme meli stesti na slabsi rocnik. Takze za me osobne bych rozhodne nehazela flintu do zita!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    já jsem měla taky syna přijatého od 2,5roku. Pro školku super, půl roku nechodil, přesto jsme platili školné.
    Ano, bylo to asi tím, že tam měl starší sestru, ale nikoho jsme nepodplatili:)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZEGA: prijmou dite od tri let, presne to ted nenajdu, mrknu pozdeji, ,ale bezne se tu davaji prihlasky dvouletakum, protoze rok na to mas bod za predchozi prihlasku. na logiku se mne neptej, je to tu totalne posrany a stejne ani nefunguje, takze... skoda slov.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZEGA: Ale tak u nás je to taky tak napsáno. A syn chodí. Ale týká se to tedy jen sourozenců.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam