• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: Pardon, špatně jsem se vyjádřila. Zajímá mě případ, kdy rodič přepíše trvalé bydliště dítěte např. do bytu k příbuzným, zda je to z právního hlediska podvod. Zda vůbec nějaký úřad řeší, kde dítě skutečně bydlí... Pochopila jsem, že je to tu v okolí častá praxe u "prestižnějších" základek, kamarádi tím argumentují v odvolání apod., tuším jsem i četla články v novinách, takže všeobecně se o tom ví, zajímalo mě, jak velký problém to vlastně je... Co takovému rodiči vlastně hrozí...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Obávám se, že Ti nerozumím. Blondýna je přihlášena k trvalému pobytu v bytě, kde skutečně žije, a podle toho chodí do své spádové školy. Nějak nevidím prostor, v čem by to mohl být podvod.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: TAPINA: Mně to přijde jako zbytečná komplikace. Holky vodí manžel, dávaj ráno školu a školku, pravda, v jedné budově, ale muž je ráno schopen fungovat jen omezeně, jsem ráda, že je vůbec vodí, že nemusím běhat s nima ještě s nejmladším. Už takhle se kolikrát stane, že odejdou bez věcí na převlečení na dovnitř...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: Já to nijak nehodnotím, mě zajímá výhradně jen ten pohled práva...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Já si říkala, že mám dopsat poznámku nebo se toho někdo chytí!:-)
    Sice jsem přehlašovala dceru k trvalému pobytu, aby se z ní stalo spádové dítě školy, ale přihlašovala jsem ji na adresu, kde skutečně bydlíme. Jenom jsem prostě zároveň neměnila trvalé bydliště i sobě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: mám svoje manželství příliš ráda, než abych si dovolila manželovi navrhnout, že by měl ráno v šatně převlíkat nejdřív jedno a pak ještě další dvě děti :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: A je nebo není to podvod? Nemyslím morálně, ale čistě z právního hlediska.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Já na focení zapomněla, když blondýna chodila do první třídy. Navíc jsem to ráno měla tak strašnou migrénu, že blondýnu do školy vypravoval bratr, takže moje vždy upravená holčička odešla i neučesaná.:-) Nakonec se teda naštěstí ukázalo, že foťák zkresluje a oblečení, co v reálu vypadalo děsně a každej pes jiná ves, na fotce působilo lehce umělecky rozevlátě.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KAMPA: Dítě lze k trvalém pobytu přihlásit zcela samostatně na adresu, kde ani žádný rodič nebydlí. Přehlašovala jsem takto dceru kvůli škole.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EUCHENIE: co pamatuju, tak loni to normalne bylo v prihlasce jako moznosti zaskrtavani... stejne jako "nemusis" uvadet, ze jsi doma s druhym deckem, ale je to "neofiko" pritezujici okolnost, ze... maj kolonku na datum nastupu do prace, pripadne zda jsi na rodicovske a tak... kdyz nevyplnis, je jim to jasny... holt takhle to tu funguje...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Taky tak, no. Máme to do školky 5 minut autem, ale venčíme předtím psa (to by teda tepláky taky nevylučovalo), a nevím, jestli třeba zpátky nepojedeme autobusem - to se někdy rozhoduje podle času a nálady. A hlavně když vidím, jak někdy ty tepláky po dni ve školce vypadají, tak ho radši po ulici vedu v něčem jiném :o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: ja jsem možná magor, ale i do školky ve stejně ulici chodil B v normálních kalhotách. Ze jako tepláky jsou na volný čas nebo do školky.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TAPINA: My většinou taky vodíme v teplákách/šusťákách, máme to 10 minut pěšky, není důvod dávat něco jiného. U nás teda většinou přijede divadlo do školky a mám tam holku, která má na dovnitř sukýnku nebo šaty, takže se to dá brát i tak, že je na divadlo "slušně" oblečená ;-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: Vozím kluky autem, rovnou v teplákách. Když je ten den divadlo, dostanou slušné oblečení a do školky zas tepláky. Počítám, že jsou líní se do slušného převléct...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A to je vodíte do školky rovnou v teplákách, že tam nemají nic slušnějšího?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZABITULKA: Mně na podzim ředitelka školky důrazně kladla při předávání dětí na srdce, že zítra jdou do divadla, ať tentokrát přijdou slušně oblečení a velmi významně při tom koukala. Takže jestli šli někdy do divadla v teplákách, je to možné, ale ani o tom nevím...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: v kategorii "nejhorší matka roku" je jistě konkurence značná, ale já si furt říkám, že by bylo krásné se účastnit i v tom druhém peletonu :.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: vedeš, sestro! V této disciplíně už jsem taky závodila, ale aspoň nepracuju v tom divadle, tak to není až takové fashion statement :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: naše děti šly minulý týden do divadla v teplákách. cítila jsem se jak matka tupec! všechny děti našňořené a mé (pracuju v divadle) jdou za burany! to je vzkaz světu!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: z toho si nic nedělej, já si sice na focení v páté třídě vzala šatičky, ale bohužel stejné jako ve čtvrté, protože jsem to zapomněla doma říct. Tak taky vypadám, že nemáme na oblečení... jo a zrovna dneska známá psala na fb, že zapomněla dítě vyzvednout ze školy, letos už podruhé :D konkurence je značná!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam