• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    GIOMIKY: my vymejšlíme: jezdí to po kolejích a není to vlak (nebo metro :)
    Lítá to ve vzduchu a není to pták{letadlo/ vzducholoď.. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: aha, my to před dvěma rokama neměli, to jsou mi věci
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ad tepláky....asi budu taky za divnou, ale my děti vozili do školky autem tj. doma nasedly v garáži a pak udělaly u školky deset kroků z auta do dveří a stejně mě vůbec nenapadlo, že by jely v teplákách.....měly je dycky na několik dní uložené ve školce a já je průběžně brala domů a dle potřeby prala....ale u holek je to o dost snadnější, protože naše holky nosily sukýnky tj. měly legíny/punčochy/nic a při odchodu ven si sukni stáhly , tepláky natáhly a totéž při příchodu, takže žádné velké převlíkání....u kluků je tohle horší....
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Diky moc.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIOMIKY: malý domeček plný koleček? (i když dneska už spíš nějakých obvodů a elektrické baterie)

Hádanky pro děti s řešením - Hádanky, rébusy a hlavolamy
    http://hadanky.atropin.cz/hadanky-a-hlavolamy--strong-hadanky-pro-deti-strong
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nevim presne, kde se zeptat, tak to zkusim tady. Dcerka touzi po hadankach. Zatim jsem si vzpomnel na dvere (ctyri rohy, zafne nohy... ) a klic (leze leze po zeleze...). Nemate v zasobe nejake obdobne? Predem diky
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TAPINA: v teplakach nebo softshellkach. Vetsinou se cestou domu stavujeme na hristi,tak slusnejsi kalhoty bych nerada rozdrbala. Taky to mame deset min na malem meste.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: já taky, máme školku deset minut od domova, tak kvůli tomu ho nebudu rvát do džín, abych mu je za deset minut sundávala, když mají i v doporučeních, že mají být oblečení hlavně pohodlně a tak, aby se jim to snadno oblíkalo a svlíkalo. Taky většinou s ním jdu zase na hřiště, maximálně mu přes to přetáhnu blaťáky. A ehm..na Prahu 1 jede taky v teplákách na cvičení, protože to mám prostě nakvap a nestíhala bych to, pouze když má tepláky špinavé, tak ho převlíknu do čistých.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: Pardon, špatně jsem se vyjádřila. Zajímá mě případ, kdy rodič přepíše trvalé bydliště dítěte např. do bytu k příbuzným, zda je to z právního hlediska podvod. Zda vůbec nějaký úřad řeší, kde dítě skutečně bydlí... Pochopila jsem, že je to tu v okolí častá praxe u "prestižnějších" základek, kamarádi tím argumentují v odvolání apod., tuším jsem i četla články v novinách, takže všeobecně se o tom ví, zajímalo mě, jak velký problém to vlastně je... Co takovému rodiči vlastně hrozí...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Obávám se, že Ti nerozumím. Blondýna je přihlášena k trvalému pobytu v bytě, kde skutečně žije, a podle toho chodí do své spádové školy. Nějak nevidím prostor, v čem by to mohl být podvod.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: TAPINA: Mně to přijde jako zbytečná komplikace. Holky vodí manžel, dávaj ráno školu a školku, pravda, v jedné budově, ale muž je ráno schopen fungovat jen omezeně, jsem ráda, že je vůbec vodí, že nemusím běhat s nima ještě s nejmladším. Už takhle se kolikrát stane, že odejdou bez věcí na převlečení na dovnitř...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: Já to nijak nehodnotím, mě zajímá výhradně jen ten pohled práva...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Já si říkala, že mám dopsat poznámku nebo se toho někdo chytí!:-)
    Sice jsem přehlašovala dceru k trvalému pobytu, aby se z ní stalo spádové dítě školy, ale přihlašovala jsem ji na adresu, kde skutečně bydlíme. Jenom jsem prostě zároveň neměnila trvalé bydliště i sobě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: mám svoje manželství příliš ráda, než abych si dovolila manželovi navrhnout, že by měl ráno v šatně převlíkat nejdřív jedno a pak ještě další dvě děti :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: A je nebo není to podvod? Nemyslím morálně, ale čistě z právního hlediska.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Já na focení zapomněla, když blondýna chodila do první třídy. Navíc jsem to ráno měla tak strašnou migrénu, že blondýnu do školy vypravoval bratr, takže moje vždy upravená holčička odešla i neučesaná.:-) Nakonec se teda naštěstí ukázalo, že foťák zkresluje a oblečení, co v reálu vypadalo děsně a každej pes jiná ves, na fotce působilo lehce umělecky rozevlátě.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KAMPA: Dítě lze k trvalém pobytu přihlásit zcela samostatně na adresu, kde ani žádný rodič nebydlí. Přehlašovala jsem takto dceru kvůli škole.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EUCHENIE: co pamatuju, tak loni to normalne bylo v prihlasce jako moznosti zaskrtavani... stejne jako "nemusis" uvadet, ze jsi doma s druhym deckem, ale je to "neofiko" pritezujici okolnost, ze... maj kolonku na datum nastupu do prace, pripadne zda jsi na rodicovske a tak... kdyz nevyplnis, je jim to jasny... holt takhle to tu funguje...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Taky tak, no. Máme to do školky 5 minut autem, ale venčíme předtím psa (to by teda tepláky taky nevylučovalo), a nevím, jestli třeba zpátky nepojedeme autobusem - to se někdy rozhoduje podle času a nálady. A hlavně když vidím, jak někdy ty tepláky po dni ve školce vypadají, tak ho radši po ulici vedu v něčem jiném :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam