• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RYBKA: Tohle je právě také na Praze 3. Zvažuji, jestli se nedá zeptat úřadu, v rámci otevřeného přístupu k informacím, na to z jaké městské části jsou umístěné děti.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DELVIT: Naše ředitelka tvrdí, že děti z jiných částí může brát jen v případě, že by tam jinak měla neobsazená místa. Že po ní dupe zřizovatel, kterej to platí. Asi to funguje jak kde. Na Praze 3 jsem v tomhle směru spokojená, před 2 lety nám dokonce volali z úřadu, že vědí, že jsme hlásili dceru do školky a nevzali ji, a nabízeli místo v jiné školce.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RYBKA: my jsme byli na zápisu a tedy musím přiznat, že mě to hodně zklamalo. Vůbec se nás na nic neptali, suše oznámili, že nemají místo a dají nás do přidružené školky v knize přijatých jsem viděl děti úplně z jiné městské části. Co si o tomhle přístupu myslíte? Je to úžasné jak všichni politici a ředitelé(ky) mají plnou hubu keců, ale když člověk vidí realitu tak je mu z toho smutno.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Byli jsme dneska s nejmladším na zápisu, nakrmil tam učitelku rohlíkem, žmoulal ho, když jsme šli dovnitř, a ona na něj: Jé, ty máš rohlík? A dáš mi kousnout? Prej si myslela, že jí nedá, že se jí bude stydět, no a náš borec jí ho rovnou narval do pusy :-D Prej si ho vezme do své třídy :-D
    Jinak by měli mít 45 míst, my byli druhý den zápisu asi hodinu a půl před koncem 48. dítě, tak doufám, že po nás nedorazilo dalších 20 dětí a že máme slušnou šanci na přijetí, i když je syn až lednovej...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOMIKY: Jo jo, sledujeme (ze záznamu, přímo nestíháme). Foukací fotbal měl velký úspěch :o)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Dobry porad je ted na Decku Logohratky. Odvisilany dily sou na jejich strankach v poradech. Dcerku to moc bavi. Ale predpokladam, ze je to znama vec.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EUCHENIE: osobně bych řekla, že je primárně speciální pedagozka. Psychoterapeut, podle oficiálních stanovisk (se kterými leckdo nesouhlasí), má výcvik, ale také zdravotnickou atestaci
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SEBIEN: já se nezlobím, prostě se v tom nevyznám :)

tak pro úplnost.. má za sebou totok:
    VŠ Mgr. Učitelství
    VŠ Mgr. Speciální pedagogika- oborová
    VŠ Bc. Speciální pedagogika- obor etopedie
    VŠ Pražská vysoká škola psychosociálních studií - celoživot.vzděl.
    3 letý Waldorfský seminář pro učitele základních škol
    5 letý Sebezkušenostní psychoterapeutický výcvik
    Práce s dětskou skupinou (akredit.MŠMT)
    Arteterapie (akred.MŠMT)
    Muzikoterapie (akred.MŠMT)
    Práce s tělem v psychoterapii (akred.MŠMT)
    Psychoterapeutická práce s komunitou (akred.MŠMT)
    Gestalt terapie
    Psychoanalyt. výcvik
    Drum circle - bubnováním ke zdraví, Psychorelaxační techniky, Autogenní trénink, Autoregulační metody, Ho´oponopono, Working with the dying (provázení umírajících), Arteter. seminář u ak.mal.K.Ženaté, certif. Moon Mother ( léčitelky Mirandy Gray).

Více zde: http://www.detsky-terapeut-etoped.cz/onas/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    EUCHENIE: viz Katia. Psychiatr je doktor, psycholog má "fildu". Psychoterapeutický výcvik si můžou udělat oba. Ale psychiatr se pak málokdy živí jenom psychoterapií a říká si psychoterapeut. Ale znám i takovýho.

(A psychoterapeut bude spíš psycholog než psycholožka. Sorry za rejp, nedalo mi to. :-)).
    KATIA
    KATIA --- ---
    EUCHENIE: psychoterapeut může být jedno i druhé
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    GIOMIKY: dobrá, i tak je proti lékům
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    EUCHENIE: Leky muze predepisovat jenom psychiatr.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SEBIEN: jo je psychoterapeut, to je spíš psycholožka neb psychiatr?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    EUCHENIE: psycholožka prášky necpe, to psychiatr.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mám kdyžtak kamarádku dětskou psycholožku, hned za Prahou. Nevím, esi jede na pojišťovny nebo jak, každopádně je rozumná a rozhodně nikomu necpe prášky a spíš si dětma prostě pěkně povídá nenápadně, ale... Když je na návštěvě, zneužívám ji na tahání rad k bambinovi :))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Tak asi jenom nedorozumění :-) Nebo pms :-) Nebo nov, byl nov! :D
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MARKYSHA: Konec dobry - vsechno dobre.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak muž měl pravdu - mnoho povyku pro nic, dneska jsem se jí na to ptala a nevím, jestli jsem blázen já, ona nebo obě :-) že prej nepřichází v úvahu, že by Tonda nepostoupil, že kromě toho mluvení a toho, že má pod sebou po jídle podestýlku s ní není problém :-) Klasika a já se trávím celou noc a půl dne...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEBIEN: mě na tom děsí ta v podstatě neomezená moc školní psycholožky, která tímto rozhoduje o kvalitě života a dá se říct i budoucnosti toho klučiny..jako rodič bych cítila strašnou bezmoc a taky nasranost
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ORIKA: ona právě říkala, že s tou psycholožkou přijdou do styku příliš často, než aby šla proti ní nebo ji obcházela, že jsou věci, který se bez ní neobejdou.
    Nevím, jak to dopadlo, já jsem navrhovala se domluvit s psychiatrem, že léky nemají vliv, že je vysadí a doktor napíše zprávu ve smyslu, že léky na tohle nefungujou, že rodiče s klukem pracují, že potíže jsou v rámci možností kompenzovaný nebo tak něco a s tímhle se vrátit do školy, jakože udělali, co jim doporučili, ale je to bezpředmětný....
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SEBIEN: no tvl, úplně mi běhá mráz po zádech! nemůžou se na školní psycholožku vykašlat a jít k nějaké "své", která udělá objektivní posudek? cpát do děcka ritalin mi přijde až jako poslední možnost kdy všechny ostatní varianty selhaly
    MADIETTA: přesně, starší chodil ještě do poloviny první třídy na logopedii a co jsem se dozvěděla od učitelky, tak ve třídě jsou děti, které tam aktuálně ještě chodí a nikdo kvůli tomu neprudí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam