ADD: Na druhou stranu bych se snažila nespouštět nějakou hysterii. Když vyhoděj učitelku, nikoho to nezajímá, když je to chlap...
Prožili jsme si tuhle fázi, když můj muž přestal učit v lesní školce, je plánovač, šéfka střelec chaotik, poté, co měl týden v kuse chuť si dát po příchodu domů jointa, usoudil, že to pro něj v téhle kombinaci fakt není. Těžko to šlo otevřít rodičům nějak neutrálně. A ejhle, měsíc po jeho odchodu se objevila skvělá fáma o nějakém osahávání. A stihla pokolovat po docela dost lidech, než se dostala k ostatním pedagogům ze školky, kteří věděli přesně, ze které vtipné příhody s "velkým klukem" to vzniklo a že šlo o něco dost jiného (dvě děti si hrály na doktora, byly poučeny). Každopádně to chvíli vypadalo tak, že koluje celým městečkem nějaká totální šílenost, vyhlídky tak na stěhování, já konec v práci (učila jsem na základce), muž kdoví co, naštěstí se to během pár dní vysvětlilo. Ale na tyhle podezření jsem celkem háklivá (nevím, jestli add jde tímhle směrem), protože to, že má žena vztah k dětem, spousta lidí bere jako normální, ale že chlap, je "nějaký divný" (a u táty jim to divný nepřijde, zvláštní).
Ostatně, na primární pedagogice jsem měla pět spolužáků, z toho tři imho velmi kvalitní. Jeden učí v Německu, zcela otevřeně z toho důvodu, že tam je chlap na prvním stupni vnímán jako normální a ne úchyl. Druhý dělá kurzy na volné noze, třetí s tím trvale bojuje. A ne proti chlapům, ale proti ženám - matkám přijde apriori učitel menších dětí než na druhém stupni podezřelej.