• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Ono to nelze moc reprodukovat. Školky na pětce, které jsem navštívila, pro mě znamenaly celkem velký kulturní šok. Ve druhé z nich, (kam jsem kluky nakonec ani nepřihlásila) mi ředitelka bez pozdravu brala z ruky rodné listy se slovy "jeřišmarjá! to jsou jména!" Přitom děti ve stávající třídě byly rozhodně velmi multikulturní (soudím podle multibarevnosti) takže by s neobvyklými jmény mohla mít celkem dost zkušeností.
    Navíc, Maxů je teď tolik, že ten náš byl ve cvičení jeden čtyř. V plavání v jiné obci jeden ze tří. Jiné chlapecké jméno měl vždy jen jeho jednovaječný bratr. (samozřejmě je to určitě náhoda, i tak to ale svědčí o tom, že to rozhodně není na "ježišmarjá").
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    INANNA: Mám za to, že to státní školky nějak mezi sebou diskutují. Alespoň na pětce mi rovnou říkaly (ředitelky), ať napíšu pořadí preferencí, že se s tím nějak popasujou. A na včech přihláškách byla kolonka, kam že všude podáváme přihlášky.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: to je fakt boží no, to je školka jen zaopatřovací ústav, aby mohly matky do práce? Já myslela, že je to instituce pro předškolní vzdělávání a socializaci...
    INANNA
    INANNA --- ---
    Chci se zeptat, dávali jsme přihlášky do 3 školek. Oficiální výsledek mám jen z jedný, je to nejbližší a preferovaná školka. Překvapilo mne zdůvodnění, nepřijata z důvodu přijeti do jiné školky na Praze 4. Je to běžné? Mně to tak vykolejilo, že jsem se ani nezeptala, kolikátá byla pod čarou a jestli máme šanci, kdyby někdo odpadl.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ve školce, kam jsem děti hlásila, výsledky nezveřejňují, ale oznamují osobně, aby tam rodiče museli přijít a rovnou vyplnit všechny papíry. Což nevím, zda není pro řadu rodičů zbytečné. Zvlášť, když dítě hlásí do více školek. Nicméně, při tomhle setkání z nich paní ředitelka taky páčí, jak moc tam ti nepřijatí chtějí/potřebují, a vytváří si další seznam s pořadím dle svého uváženi. Dokonce se vyjádřila, že tam není zvědavá na žádné "matky s malým dítětem na kočáře..."
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak třeba zavolat/napsat mail, aby věděla, že máte fakt zájem? U nás ve školce to tak funguje, že kdo z nepřijatejch se ozve, toho pak oslovují, když se uvolní místo. Ale asi to bude školka od školky. Každopádně držím palce, ať vám to vyjde :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: když já chodím tak, že jen popadnu Tondu a mastím úplně na druhou stranu pro Alenku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak se zkus ještě zajít zeptat ředitelky, jaká je šance. U nás si třeba ty známé děti víc hlídají.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mně taky bambina vzali, až když se děti rozprchly/odstěhovaly jinam
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: ano, stejná.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak to by mohla mít slušnou šanci. A to je stejná školka, kde je i brácha?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: Čtvrtá pod čarou
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Zjisti si, kolikátá je pod čarou, třeba ji ještě doberou. U nás se to po výsledcích zápisu ještě usazuje, některé děti odpadnou, K2 nám nejdřív nevzali, a pak v červnu hlásili, že se jim uvolnilo místo a jestli ještě máme zájem. Teď to vypadá, že s M to bude podobně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem se konečně doplácala na poštu pro rozhodnutí, že Alenku nepřijali a docela mě to překvapilo - nejmladší přijaté dítě bylo naroyeno 31.7.2013 s 95 body a Alenka měla 97 bodů, to zas není takový rozdíl.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYBKA: Děti ano, učitelky ne :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TAPINA: Tchýně tvrdí, že když tam nejsou rodiče, chovají se děti úplně jinak, zpravidla nesrovnatelně líp :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já když vidím, co předvádí náš chlapeček doma a co začnou dělat, když se jich ve školkové šatně sejde víc těch nejlepších, tak se spíš divím, že je ty učitelky ještě nezabily.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PISKOT: Asi bych to zkusila sledovat, jestli se to děje běžně, nejspíš na to zas narazíš, taky to mohl být ojedinělý exces. Sdělení dětí o tom, co se děje, ve školce beru s velkou rezervou, jednak jak píše QUANTI včera je cokoli, co už bylo, jednak se jim do reality ještě pořád pletou jejich vlastní hry a představy, něco jim člověk může i sám podsunout (aniž by chtěl) a oni to pak opakují. Spíš bych se možná poptala rodičů dětí z té třídy, jaká ta učitelka je. Pokud se k tělesným trestům uchyluje běžně, nejspíš se to bude vědět.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PISKOT: jestli jde jen o to včera, tak pro moji skoro 3,5r dceru je "včera" úplně cokoliv v minulosti, klidně rok zpátky :)
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    mam dotaz, jak tesit situaci,kterou jsem videla z dalky.
    V nasi skolce jsem byla svedkem, ze ucitelka pri nastupu deti k odpolednimu hrani na hristi dala 2 klukum na zadek, celkem na ne kricela (ze jim nedovoli motokary,ze neposlechlyli).
    Nevim co se stalo predtim, ze jim dala pres zadek (cca 3x kazdymu). Ted me stve,ze jsem nezakrocila a nesla ji zepta,jestli je to pro normalni prakrikovat fyzicky tresty (ucitelku neznam, uci jinou tridu a s detma jsem byla za branou v parku cca 100m daleko).
    -jestli takhle zpetne jit napr.za riditelkou a zeptat se na to (je mozne,ze syn pristi rok pujde do jine tridy a ze ona ho bude mit)
    + porad jsem o tom premyslela
    tak jsem se zeptala syna, jestli jeho ucitelky nekdy davaji na zadek a vypadlo z nej,ze jedem kluk dostal na zadek, kdyz synovi ublizoval a on sel rict ucitelce,ze mu to dela,ikdyz on mu rekl,ze se mu to nelibi a neprestal.a
    pak z nej vypadlo,ze p.ucitelka mu zakazala o tom mluvit...
    syn tvrdil,ze se to stalo vcera..tak jsem dneska zeptala a ten chlapecek je tyden+ nemocny a ani jindy ucitelka nezaznamenala xadny incident mezi nima...takze fakt nevim,co si mam o tom myslet,je mi jasny,ze si syn obcas pribarvuje a aby ho ucitelka nabadala,ze to nema rikat mi prijde,ze nemuze byt z jeho hlavy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam