• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Taky budeme mit domácí úkoly, vzdycky dostanou ve středu pracovní list a mame ho, pokud chceme, odnést vyplněny dalsi středu. My jsme obecně proti domácím úkolům, tak jsme si říkali, ze to ted ve skolce necháme na synovi, jestli to bude chtít dělat. Jo a penal mame mit taky
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: jednou týdně měli předškoláci společné sezení, kde vyplňovali nějaké pracovní listy, povídali si s učitelkou o nějakých základních věcech apod., prostě předškolní příprava v rámci posledního ročníku školky - já jsem měla za to, že je to ve školkách normální věc. Domácí úkoly teda nebyly žádné.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MEDVED007: Však já s tebou souhlasím, ale nevěřím tomu, že disciplíně se děti naučí penálem a pracovními listy. Tím prvním komentem jsem chtěla říct, že ty učitelé na "vyšším stupni" vždycky počítali s tím, že ta situace je pro nás nová a podle toho k nám přistupovali. Pokud dítě má být neposlušné jeden až dva školní roky, pochybuji, že to jakákoli předškolní příprava zvrátí (spíš bych řekla, že je dítě nezralé a učitelky ve školce na to upozorní a navrhnou poradnu a tam odklad, a opět, věřím, že tohoto jsou schopny si všimnout i bez té předškolní přípravy).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GLOBALISTA: vlídně upozorní první týden, dva, možná měsíc, ale pochybuju, že by to tolerovala rok, dva.....to by měla ve třídě totálně anarchii a nenaučil by se nikdo nic + ona by měla nervy v kýblu...

GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MEDVED007: Ale tal z předchozího jsem pochopila, že trénují pracovní listy, ne sezení v lavicích. Ale my jsme měli v první třídě hodnou panil učitelku, když se někdo zapomněl, tak vlídně upozornila :) Navíc předpokládám, že zrovna s tímhle rozdílem děcka počítají...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GLOBALISTA: tak pravda je, že škola JE jiná než školka....tam když se předškolák natáhne na koberec a na celé slavné pracovní listy se vykvajzne, tak co jako....tak nic.....ve škole už by to byl docela slušný průšvih
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    To mi připomíná, jak nám ve školce vyhrožovali, jak to ve škole bude jiné a na prvním stupni zase hrozili druhým stupněm, na druhém stupni strašili gymplem a na nižšším gymplu vyšším gymplem :) a ty jejich výhružky se nikdy nenaplnily, žádný náhlý dril se nekonal :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: můj predskolak po o potřebuje odpočinek. Ta snad pro tu novou dobu nebude málo výkonný ;-) Tohle je třída predskolaku, tak předpokládám, že tyhle věci mohou dělat dopoledne.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    U nás penál taky standard. A předškolní přípravu ANNAWA: tedy hodnotím velmi pozitivně. V naší MŠ to vypadalo tak, že se předškoláci po o místo spaní sešli a vyplňovali různé pracovní listy, plus si učitelka dala v průběhu ledna s rodičem schůzku a ukázala, co žákovi jde, co eventuálně vylepšit. Na konci roku jsme celou složku s předškolní přípravou dostali domů. Za mě dost přínosné. Ale uznávám, že domácí úkoly nebyly, to by mě prudilo též.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: ani v jedné školce, kde se dcery dožily předškolního věku, nikdo penál nepožadoval....tužek tam bylo vždy mraky na běžné malování i předškolní přípravu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: co to sakra jsou predskolacke hodiny? Hodlám dítě na školu adaptovat ve skole...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BEBERA: Aha, tak u nás ho museli mít na předškolácké hodiny oba kluci, zřejmě jako součást adaptace na školu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: Penal syn ve skolce rozhodne nemel. Kdyz pracovali s pracovnimi listy,vzali si pastelky nebo tuzky ze skolkovych zasob,maji toho tam koneckoncu spoustu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADIETTA: loni penály potřeba nebyly.
    A tak jako tak, když je na stránkách záložka "co s sebou do školky", bylo by fajn, kdyby informace "a pro předškoláky penál" byla primárně tam, a ne jen v tom zápise ze schůzky pro nově nastupující děti.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA:
    TRISSIE: penál pro předškoláky je standard, řekla bych
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: mně to teda přijde přehnané, úkol i penál.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    my měli předškolákům pořídit penál.
    kterážto informace byla důvtipně ukrytá pouze a výhradně v zápise z informační schůzky pro rodiče nově nastupujících žáků (kterým je to na dvě věci, protože žádný nový předškolák nenastupuje), a v seznamu výbavy pro nový školní rok samozřejmě nefigurovala.

Ale očividně trénují rodiče na školu (a na rychlé reakce na obskurní požadavky a ukryté informace).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Quanti: předškolák je teď, tak uvidíme.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: to je asi jen pro předškoláky? Ale i tak, mazec.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Annawa: tak úkol jsme snad nikdy nedostali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam