• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Máte někdo dítě čerstvě od září ve školce? Syn (4 roky) je teď v lesní, ze začátku nadšení, hned první den odmítl jít po obědě domů a každý den jsem tam s ním musela být ještě o hodinu déle na zahradě /pozemku, odmítal odejít a hrál si s dětmi atd. Chodí na 3 dny v týdnu, ostatní děti ve skupince také.
    Teď po 2 týdnech ale obrat, krize, a že už nechce do školky chodit vůbec. Vadí mu najednou, že tam nejsou hračky (tedy ty normální) a že musí po obědě odpočívat (nemusí spát, jen v klidu ležet při čtení pohádek, pak si může prohlížet knížky) a že se musí dělit s dětmi o věci. Přitom doma se nudí, hračky ho nebaví, chce si hrát s dětmi, brečí, že si nemá s kým hrát, ať někoho pozvu, chce být furt venku...
    Jak probíhal nástup do školky u vás?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Školky s dvouletými dětmi mohou obdržet dotaci na chůvu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-skoly/414501-skolky-s-dvouletymi-detmi-mohou-obdrzet-dotaci-na-chuvu.html
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: myslím, že to bylo na novinky. cz, zkusila bych i přímo na MPSV...
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: myslím, že to bylo na novinky. cz
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KATIA: mas prosim odkaz?
    KATIA
    KATIA --- ---
    akorát jsem četla o těch chuvach pro dvouleté ve školce - je možnost žádat o dotaci, ale týká se to je těch, co jim budou tři až po novém roce....
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    MONI: 1000 na rok
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BONEMINA: já ani nevím, že tam jsou letáčky:-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    u holek ve školce byla dvojí částka...pro menší tuším 600 a pro předškoláky 1100, protože oni měli o dost víc výletů a akcí...
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás to byla tisícovka za školní rok. Šlo to na divadla, besídky, mikulášské, dárky na rozloučenou předškolákům a kytku pančelkám ke dni učitelů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    My teda divadla a výlety doplácíme zvlášť, ze spolku se platí obnova hraček, hlína do keramického kroužku, spotřební materiál a takové věci.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás 800 za rok, platí se z toho výlety a divadla, dárečky na Vánoce a k narozeninám...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Na SRPŠ se platí dvakrát ročně šest set korun. Prý za to paní ředitelka nakupuje hračky :)
    A teda díky za připomenutí třídní schůzky, kluk tenhle týden do školky nechodí a já na ni úplně zapomněla (měla být dnes, přesunula se na zítra).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MONI: do sdružení rodičů jsem platila myslím 650 na pololetí.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jo a u nás taky srpš a roční příspěvek 1500.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MONI: srpš a je to 700 na pololetí (takže 1400 za rok)
    KATIA
    KATIA --- ---
    BONEMINA: ne a jsem ráda, že u nás nejsou žádné letáčky, nebo fakt minimálně.

jinak na akce platíme 500kc/rok a občas poprosi o nějaký dobrovolný příspěvek na Mikuláše nebo tak...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONI: tak soukromá je jasné; ve státní se smí vybírat školkovné jen ve výši poloviny variabilních nákladů (toaleťák a spol) předchozího školního roku nebo nějaká taková sranda, tak na ty výlety a tak není kde brát :-(
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Btw. je normální, že ve školce jsou mezi letáčky různých dětských akcí i volební letáky jednoho kandidáta?
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: od nás v soukromé nic nechtěli, různé drobnosti co dostávaly byly placené asi ze školkovného, jen jsme dávali stovku na výlet na konci roku.
    TAPINA: , TORUVIEL: díky za odpovědi, uvidím kolik si řekne naše pražská školka, už se na to psychicky připravuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam