• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: tohle "zlobení" je kámen úrazu od začátku docházky do školky. Přemek prostě od dvou let po obědě nechtěl spát a když, tak před tím dělal brajgl. A ve školce to ruší děti. Z první školky jsme o měsíci odešli, protože ředitelka (která ho učila) to považovala za největší problém a odmítala si ho tam nechávat na spaní..
    Letos nám slíbili, že budou muset ležet půl hodiny a pak když neusnou, tak se můžou zvednout.. Ale prý to je jen někdy, někdy musí ležet celé dvě hodiny...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: těžko radit, osobně bych se snažil to probrat s tou učitelkou či ředitelkou. Pokud to nepomůže, tak se snažit vysvětlit malému způsobem, že za nic nemůže, ale když chce chodit do školky tak tohle musí překousnout. Je to děs, tohle donucovací spaní, na mě to vůbec nefungovalo když jsem byl malý a mamce taky pořád tvrdily, že musím ležet ale je to mor to vydržet.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TORUVIEL: nám to bylo takhle taky prezentované, ale dneska jsem zjistila, že teda ne, a že všichni hezky hodinu ležet a ani nehlesnout. A přitom je to školka, kde nejmladší přijaté děti mají už teď 4 roky! Takže fakt nějaká mrňata tam nejsou (v Pavlově třídě je 20! dětí ve věku 5+)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TRISSIE: Ve školce, kam chodí dcera, učitelky s předškoláky pracují, zatímco mladší spí. Ale můžou se přidat i ti, co spát nemohou a jsou mladší. Je to tedy věkově smíšená třída, nemají oddělený prostor na spaní, takže se musí být potichu. Ředitelka tvrdila na třídní schůzce, že teda jako děti by měly spát, že to potřebují, ale v praxi to funguje takhle, jak jsem psala, akorát nejdřív všechny děti leží a odpočívají, zatímco jim učitelka čte pohádku. Když mladší usnou, starší a nespící se zvedají a jsou něco dělat u stolu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TORUVIEL: že prej je to "povinný", jako že zhora, ale vím, že ve spoustě školek to tak není... a ani za krále klacka, kdy jsem chodila do školky já, předškoláci ležet nemuseli, ale učitelky s nimi něco dělaly...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Vlastně když tak uvažuju, je to moje jediná vzpomínka na školku :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TRISSIE: Tak to se fakt divím, že to ještě někde takhle je, a nedivím se tvému naštvání. Taky mě k tomu jako dítě nutili, ale do školky jsem chodila na počátku 90.let, že... Doteď si ale pamatuju, jak jsem musela nehnutě ležet a jak mě to štvalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jsem vytočená doběla!
    konečně jsem zjistila, co že je to "strašné zlobení", kterého se pravidelně dopouští můj syn, a na které si učitelky stěžují několikrát do týdne - on totiž během odpoledního spaní není schopen hodinu bez hnutí a bez mluvení ležet!

Boha jeho, já kvůli tomu málem nespím, že už zase máme výchovné problémy, a ona je to taková komunistická chujovina, co jsem myslela, že už jí fakt odzvonilo?
    Nemohla jsem totiž ze syna dostat, co že vlastně dělal špatně, už jsem se bála, že mi začal lhát (máme pravidlo, že za přiznání je následek - ale za lež a zatloukání trest; v praxi je to třeba rozdíl mezi tím, že když se přiznají, že něco rozbili, tak to po sobě musí uklidit a tím to hasne, ale když by zapírali, tak přijde něco nepříjemného nebo naopak nepřijde něco příjemného) - fakt jsem odmítala brát jako vysvětlení, že při spinkání mluvil na Šimonka, že to by jako mohlo být ono... a ono jo!

a nějak nevím, jak tohle ustát. Protože nechci být za potížistku a podrývat autoritu učitelek (bůh ví, že zvládnout 30 dětí v jednom člověku je víc než velká zátěž), ale na druhou stranu nedokážu s klidným svědomím synovi říct, že se dopouští strašlivého zločinu, když si osobně myslím, že je absolutní kravina nutit předškoláka hodinu bez hnutí ležet - oni to normálně aplikují i na děti s odkladem, tedy sedmileté!!!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MamaTata na Klinice
    https://vimeo.com/188596894
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    zajímavé, u nás se paušál žádný neplatí .. pokud mají divadýlko nebo se někam jede, vybírá se zvlášť, většinou až po akci (rozpočítává se na počet zúčastněných dětí,..). Myslím si, že celkově to ročně nepřesáhne 600,- ... ale jsme menší město kus od Prahy.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    U nás to bývalo 1000 Kč na rok, Praha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás 800 na rok (Praha).
    INANNA
    INANNA --- ---
    ANNAWA: U nás taky 1200,-
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: u nás 1200.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EUCHENIE: to máte docela dost. u nás dáváme 500, ale vyúčtují to za akce během roku a zbytek normálně vrací. jinak jsou příspěvky opravdu dobrovolné, třeba přes Vánoci prostě dají kasičku a kdo může dá a případně kdo chce tak i během roku...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MONI: u nás 1 500/ rok, předškoláci 2 000. V září mi ředitelka vzkazovala, že tam dlužím za loňskej, tak jsem jí pak volala co a jak, že z formulace "Proto se na Vás obracíme s prosbou o finanční příspěvek do fondu SRPŠ" jsem pochopila, že to je dobrovlný, ale prej neni :) že se to někde odhlasovalo, o tom nevím, nebo jsem zapomněla, ale prej platili všichni, tak doplácím i minulej rok. I když tam byl koncem roku zůstatek asi 200 tis...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Tak u nás teď na střídačku remcání, na střídačku zase obavy, že by tam nemohl, kdyby byl třeba nemocný, anebo že přijde pozdě... A odpoledne často nechce odejít. Takže snad dobrý. uvidíme ještě až bude ošklivo a zima. Se uvidí, jestli je to fakt outdoorový typ nebo ne :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LISTICKA: náš tam není čerstvě, chodí druhým rokem, dokonce ve školce teď týden a půl v kuse i odpoledne spal (předtím nechtěl ani slyšet), všechno v pohodě, ale dneska ráno taky vysekl scénu a odmítl paní učitelce předat čisté pyžamko, že prý on tam dneska spát nebude a nebude a nebude a že chce po obědě domů. Netuším proč, žádný důvod jsem z něj nevymámila. A přesně jak píšeš, po obědě se doma stejně dneska akorát tak nudí a vyvádí jednu neplechu za druhou... všude je to stejný...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    LOO: to neni o tom, ze diteti musi byt 3. Ale narizeni udav urcity pomer maldsich tri a tech starsich. U nas je mist ve skolce dost, takze dvouleti tam jsou. Nas bude mit 3 koncem ledna, nastup je dojednan na zacatek ledna. To ti nyni mladsi uz budou trileti. Viz odkaz, ktery davala tusim Nienna. To je to narizeni, o kterem mluvim.
    LOO
    LOO --- ---
    VVENDY: s tim, ze muze nastoupit az mu budou tri to je pekna blbost. Do skolky muze vzit dite mladsi tri let. Ale v tomhle to je bohuzel tak, ze kriteria a pravidla si urcuje reditelka. Kazdopadne bych po ni chtela radny zduvodneni a informaci zda ted nema pro tvoje dite misto. Coz musi mit, kdyz je prijaty. Nebo je mozny, ze zadost podala pozdejc a ceka na chuvu. Jenze to by se dalo taky rozmetat, protoze kdyz je synovi 2r a 8 m, tak chuva se na nej vubec nevztahuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam