• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    zajímavé, u nás se paušál žádný neplatí .. pokud mají divadýlko nebo se někam jede, vybírá se zvlášť, většinou až po akci (rozpočítává se na počet zúčastněných dětí,..). Myslím si, že celkově to ročně nepřesáhne 600,- ... ale jsme menší město kus od Prahy.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    U nás to bývalo 1000 Kč na rok, Praha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás 800 na rok (Praha).
    INANNA
    INANNA --- ---
    ANNAWA: U nás taky 1200,-
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: u nás 1200.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EUCHENIE: to máte docela dost. u nás dáváme 500, ale vyúčtují to za akce během roku a zbytek normálně vrací. jinak jsou příspěvky opravdu dobrovolné, třeba přes Vánoci prostě dají kasičku a kdo může dá a případně kdo chce tak i během roku...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MONI: u nás 1 500/ rok, předškoláci 2 000. V září mi ředitelka vzkazovala, že tam dlužím za loňskej, tak jsem jí pak volala co a jak, že z formulace "Proto se na Vás obracíme s prosbou o finanční příspěvek do fondu SRPŠ" jsem pochopila, že to je dobrovlný, ale prej neni :) že se to někde odhlasovalo, o tom nevím, nebo jsem zapomněla, ale prej platili všichni, tak doplácím i minulej rok. I když tam byl koncem roku zůstatek asi 200 tis...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Tak u nás teď na střídačku remcání, na střídačku zase obavy, že by tam nemohl, kdyby byl třeba nemocný, anebo že přijde pozdě... A odpoledne často nechce odejít. Takže snad dobrý. uvidíme ještě až bude ošklivo a zima. Se uvidí, jestli je to fakt outdoorový typ nebo ne :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LISTICKA: náš tam není čerstvě, chodí druhým rokem, dokonce ve školce teď týden a půl v kuse i odpoledne spal (předtím nechtěl ani slyšet), všechno v pohodě, ale dneska ráno taky vysekl scénu a odmítl paní učitelce předat čisté pyžamko, že prý on tam dneska spát nebude a nebude a nebude a že chce po obědě domů. Netuším proč, žádný důvod jsem z něj nevymámila. A přesně jak píšeš, po obědě se doma stejně dneska akorát tak nudí a vyvádí jednu neplechu za druhou... všude je to stejný...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    LOO: to neni o tom, ze diteti musi byt 3. Ale narizeni udav urcity pomer maldsich tri a tech starsich. U nas je mist ve skolce dost, takze dvouleti tam jsou. Nas bude mit 3 koncem ledna, nastup je dojednan na zacatek ledna. To ti nyni mladsi uz budou trileti. Viz odkaz, ktery davala tusim Nienna. To je to narizeni, o kterem mluvim.
    LOO
    LOO --- ---
    VVENDY: s tim, ze muze nastoupit az mu budou tri to je pekna blbost. Do skolky muze vzit dite mladsi tri let. Ale v tomhle to je bohuzel tak, ze kriteria a pravidla si urcuje reditelka. Kazdopadne bych po ni chtela radny zduvodneni a informaci zda ted nema pro tvoje dite misto. Coz musi mit, kdyz je prijaty. Nebo je mozny, ze zadost podala pozdejc a ceka na chuvu. Jenze to by se dalo taky rozmetat, protoze kdyz je synovi 2r a 8 m, tak chuva se na nej vubec nevztahuje.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak Ája je od listopadu definitivně přijata, doplatíme zaří, říjen a od listopadu týden zvykačka a pak ten můj brouček jde natvrdo do instituce, řeknu vám, sice je to druhý dítě, ale mám v krku knedlík a jsem ráda, že tam bude mít Tondu. U něj mám jistotu, že kdo se na ní křivě podívá, se zlou se potáže.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LISTICKA: Dcera taky občas brblá, že ve školce nejsou mašinky a koleje, že tam maj blbý hračky atd., je to běžná státní školka. Nebo se tam jeden den s někým pohádá a pak už tam "nikdy nechce jít". Asi normálka.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LISTICKA: To je celkem běžná reakce - dítě zjistí, že to není jen zábava, prvotní nadšení opadne a musí se smířit s "šedí každodennosti". To smiřování může trvat pár dnů až pár měsíců. Obrň se trpělivostí a doufej, že se to brzo zlepší. Náš maloch byl taky zpočátku nadšen, po týdnu vyfik ráno takovou scénu, že ho manžel řvoucího předával učitelce rovnou do náručí, ale během dalšího týdne se prý dost zlepšil, uvidíme dál. Náš je tam v zásadě spokojenej, je na sebe pyšnej, že už je tak velkej, že může taky někam chodit (jako starší ségry), ale stejská se mu, takže si tam občas popláče...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Máte někdo dítě čerstvě od září ve školce? Syn (4 roky) je teď v lesní, ze začátku nadšení, hned první den odmítl jít po obědě domů a každý den jsem tam s ním musela být ještě o hodinu déle na zahradě /pozemku, odmítal odejít a hrál si s dětmi atd. Chodí na 3 dny v týdnu, ostatní děti ve skupince také.
    Teď po 2 týdnech ale obrat, krize, a že už nechce do školky chodit vůbec. Vadí mu najednou, že tam nejsou hračky (tedy ty normální) a že musí po obědě odpočívat (nemusí spát, jen v klidu ležet při čtení pohádek, pak si může prohlížet knížky) a že se musí dělit s dětmi o věci. Přitom doma se nudí, hračky ho nebaví, chce si hrát s dětmi, brečí, že si nemá s kým hrát, ať někoho pozvu, chce být furt venku...
    Jak probíhal nástup do školky u vás?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Školky s dvouletými dětmi mohou obdržet dotaci na chůvu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-skoly/414501-skolky-s-dvouletymi-detmi-mohou-obdrzet-dotaci-na-chuvu.html
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: myslím, že to bylo na novinky. cz, zkusila bych i přímo na MPSV...
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: myslím, že to bylo na novinky. cz
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KATIA: mas prosim odkaz?
    KATIA
    KATIA --- ---
    akorát jsem četla o těch chuvach pro dvouleté ve školce - je možnost žádat o dotaci, ale týká se to je těch, co jim budou tři až po novém roce....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam