• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SARGO: Zootropolis zrovna sklidila nadšení, ale jinak drsné příběhy nee, ne, ani to vlastně možná nechci? Aneb, vlastně, Bart chodí ze školky s tím, že už VŠICHNI viděli Hvězdné války? Fakt?
    SARGO
    SARGO --- ---
    Já se z toho svého dítěte zvencnu... Koukali jsme na Zootropolis. Napřed byl celý večer špatný z toho, že zaječice už není se svou rodinou (páč odešla do města za prací) - tuhle větu nerozdýchal a žádné vysvětlení nezabralo. A když měl jít spát, tak se rozbrečel, že se bojí, že zdivočí, takže nakonec zůstal v naší posteli. Není nějaké... otužování vhodné pro předškoláky, aby zvládli pohádku o Červené karkulce a případně i něco o chlup drsnějšího? :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VALENTINA: mě Tondu s rýmou vyhodili taky a to měl čirou alergickou a přinesla jsem si pak na to potvrzení od doktora.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já nechápu, že jim ty nemocné děti učitelky do školky vezmou. Mně vracely syna i s blbou rýmou, kterou měl prakticky celý rok. Samozřejmě bez teploty.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUANTI: tvrdí adaptační období, ale pravda je, že jim marodí půl učitelského sboru, tak se jim hodí, že nejen, že vezmu po obědě Alenku, ale i Toníka, protože ho tam přece nenechám do odpoledne, ale od zítřka je na "dovče" muž, tak prý si dupne, jsem zvědavá.
    DELVIT: já zase nechávám děti doma radši s nastydnutím čtyři dny než to nechat rozjet a poslouchám kecy v práci, jak kolegyně má stejně staré děti a ty nemarodí...jenže ony jí marodí, dokonce syn má deficit bílých krvinek a stejně posílá..i když u ní jsou to fakt závažné finanční důvody.
    TAPINA: kdyby stačil rok :-( a nejhorší, že u nás jsem další nákaza já, takže se to točí. Děti něco přinesou, já to chytnu, pak já si přinesu suvenýr, děti to chytnou a dokola.
    TRISSIE: tohle fakt nechápu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: To sice jo, ale stejně je veliký rozdíl chvíle v mhd a mnoho hodin v uzavřeném prostoru :-(
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: také moc pěkná záležitost. Střevní chřipku už máme celá rodina za sebou. Mě opravdu překvapuje, že se nebojí, že to oslabené dítě dostanou ještě nějaký dlouhodobý bonus sebou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: já onehdá taky kvetla, když jsem slyšela jakousi maminku, jak sděluje učitelce, že chlapeček v noci zvracel, ale určitě to nic nebude, jen mu něco nesedlo - poté, co jsem předchozí týden strávila s dětmi v karanténě, protože lehaly hezky den až dva od sebe s agresivní střevní chřipkou - s tím, že ve vedlejší vesnici to byl dost kalamitní stav, kvůli němuž jednu školku museli zavřít na sanitární den, neb jim lehlo 90% dětí.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TAPINA: hehe, to je dost přesné (s těma vodičkama). Viníka opravdu nehledám, ona by dost pravděpodobně onemocněla o týden později. Každopádně nás nic netlačí ji tam dávat, naštěstí. Mě spíše překvapilo, že rodič ví, že je nemocný, protože mu to obden řekla i učitelka a stejně to zkusí (že se o to dítě nebojí.) - no a když jsou tam pak 2 děti tak to se asi taky dobře hlídá .). (jo a to byly ty děti co už se stačily vyzdravit)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DELVIT: Najde se takový úlet, ale denně s tebou v MHD cestuje x lidí, co mají taky horečku a jednou si k doktorovi pro neschopenku a nelehneš z toho. První rok školky jsou prostě děti zejména na podzim nemocné, protože je to velká zátěž na imunitní systém. Nemá smysl hledat viníka, jestli něco, tak bych z toho vzala plošné doporučení pro všechny rodiče "Dejte dítě do školky o něco dříve, než nastupujete do práce, jestli v ní nechcete být po prvním roce vyhodnoceni jako nadbyteční".
    A po prvním roce se ukáže, které proklamace takových těch rodičů, typu: "Neočkovali jsme (nedáváme mléčné výrobky, dáváme imunovodičku X, jíme maso, nejíme maso) a dítě nebylo jakživo nemocné" jsou plácání prknem o vodní hladinu a kdo má opravdu dítě odolné a zdravé :o)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TAPINA: mno jistě a očekávali jsme to, ale když tomu tatínkovi vysvětluje učitelka, že den léčení nestačí a že má horečku a zimniční stavy, tak si říkám ach jo...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DELVIT: První rok školky? :o)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    my jsme pořád nemocní...už prakticky 4. týden. Jde do školky na 2-3 dny a pak se léčíme - úžasné jak u nás ty rodiče vedou evidentně nemocné děti do školky a pak všichni zalehnou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: proč tam nemůže spát? To je to pitomé adaptační období nebo kvůli věku?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneská jsem vyzvedávala po obědě, přišla jsem mezi prvními, Alenka se prý rezolutně svlékla a byla v postýlce, hrozně se divila a domů jsem jí nesla.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Alenka ve školce, měla jsem jí odvést v deset...nechtěla, chtěla tam spát..aby se jí zbavili, půjčili jí domů zpívajícího Brumdu...na začátku nebyl prostor pro vyjednávání, málem mě s ní vyhodili s tím, že marodí dvě učitelky, což jsem se nedala. Měli to dát vědět dřív, než jsme si to s mužem složitě zařídili. Zuřím a jsem zvědavá, jak přesvědčí Áju, že Brumda není její.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak ta moje malá holčička je poprvé ve státní školce. A Tonda mě zas rozsekal: "Dneska se musím omluvit u Pepíka, Báry a Samíka, protože si budu hrát jenom s Ájou."
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo tak květen by byl fajn, to už doufám mininálně budeme vědět, kde budem, pokud už tam nebudem :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: loni byla jina situace. co to dohledávám tak se zavedenim povinne dochazky do ms se spadovost bude nejak resit. nasla jsem take informaci, že zapisy pro deti k povinne predskolni dochazce by mely byt jednotne v květnu. tezko teda neco rikat, kdyz vznika zcela nova situace, ale vse co jsem k tomu nasla naznacuje, že by obce mely resit dostatecnou kapacitu pro spadovou oblast....
    EDERA
    EDERA --- ---
    EUCHENIE: Ahááá, tak to jsem z toho prvního příspěvku nepochopila, že ještě nevíte, kam se vrtnete.:-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EDERA: to jo, když už budem vědět, kam to bude. No budu se snažit, abysme věděli :) Jinak počítám, že to bude cca 30-40 km od původního bydliště, takže dojíždění do původní.. eee. Ale kdyby ho dali někam do 10km od nového, tak pohoda, začla jsem aj řídit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam