• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SARGO
    SARGO --- ---
    ADD: Kreslený SW nás nějak minulo, vůbec netuším, jak to vypadá. Ale je pravda, že příliš realistické věci nějak nevnímají, čím je ale někdo roztomileji nakreslený, tím hůř :-))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    QUANTI: *B s tatínkem viděla. Asi ve 3,5.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak Viki chce všechno jako sestra, ale u televize s výjimkou ChuChuTV u ničeho nevydrží. Nicméně teda B s tatínkem viděl a asi 1,5 dílu Star Wars (a já ne). Chtěla vidět Yodu, no :D
    ADD
    ADD --- ---
    SARGO: Minimálně u nás ve školce (rodiče zaměstnanci ČVUT, možná to hraje roli) se na kreslený Star Wars koukali přímo ve školce a většina to fakt znala dobře. Kluci si několikrát vyhádali i klasický filmy, ale napřed to bylo mic brzo (tatínek slíbil přůběžně komentovat, ale pak ho pohltil děj...;-)), teď už by to možná dali, ale Rebelové jim stačej a já jim to rozhodně připomínat nebudu. :-)
    Zajímavý je, že dokumenty o bombardování Londýna je nedojímaj, ale když kreslenej vlk zavrčí na kreslený kůzlátko, vyděsej se. Čím víc to připomíná realitu, tím lépe to snášej. (Třeba ti šílení dinosauři (tj. hraný film ze současnosti), co dávají na Déčku - mně je z toho úzko, jim je to fuk. Přitom tam jsou lidi zlí na sebe navzájem. Tak hlídám, aby v době vysílání kluci na TV neměli myšlenky.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to je jasný... což je problém, pepině to fakt pouštět nechci, ale ona chce dělat všechno, jako bratr, vidíš. To, že je malé batole,. odmítá.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: seriál měl hodnocení 8+, bylo to takové relativně dost dětské, žádná krev, spousta přátelství, hrdinství a černobílých záporáků... pro pětiletého bych s tím problém neměla nejmenší, u tříleťaček jsem trošku skřípěla zuby, ale že jo, rozdělit je stejně nejde.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: já si taky myslím, že na velké star wars má ještě čas, spoustu času, ten seriál zvážím

jen sourozenci na to trochu tlačí, otravují s tím
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: Tohle "všichni" známe... :-D Jenže nedat v pěti ani Perníkovou chaloupku? Ach jo. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: my absolvovali Star Wars - povstalci, což je Disney animovaná série (ehm... asi není potřeba říkat, KDO by ten, kdo se na to chtěl koukat, když to dávali na déčku 19:15-19:40, tedy v době, kdy by měl tatínek koupat :-)

na "velké" star wars si budou teda muset počkat i v naší geekovské rodině.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SARGO: Zootropolis zrovna sklidila nadšení, ale jinak drsné příběhy nee, ne, ani to vlastně možná nechci? Aneb, vlastně, Bart chodí ze školky s tím, že už VŠICHNI viděli Hvězdné války? Fakt?
    SARGO
    SARGO --- ---
    Já se z toho svého dítěte zvencnu... Koukali jsme na Zootropolis. Napřed byl celý večer špatný z toho, že zaječice už není se svou rodinou (páč odešla do města za prací) - tuhle větu nerozdýchal a žádné vysvětlení nezabralo. A když měl jít spát, tak se rozbrečel, že se bojí, že zdivočí, takže nakonec zůstal v naší posteli. Není nějaké... otužování vhodné pro předškoláky, aby zvládli pohádku o Červené karkulce a případně i něco o chlup drsnějšího? :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VALENTINA: mě Tondu s rýmou vyhodili taky a to měl čirou alergickou a přinesla jsem si pak na to potvrzení od doktora.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já nechápu, že jim ty nemocné děti učitelky do školky vezmou. Mně vracely syna i s blbou rýmou, kterou měl prakticky celý rok. Samozřejmě bez teploty.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUANTI: tvrdí adaptační období, ale pravda je, že jim marodí půl učitelského sboru, tak se jim hodí, že nejen, že vezmu po obědě Alenku, ale i Toníka, protože ho tam přece nenechám do odpoledne, ale od zítřka je na "dovče" muž, tak prý si dupne, jsem zvědavá.
    DELVIT: já zase nechávám děti doma radši s nastydnutím čtyři dny než to nechat rozjet a poslouchám kecy v práci, jak kolegyně má stejně staré děti a ty nemarodí...jenže ony jí marodí, dokonce syn má deficit bílých krvinek a stejně posílá..i když u ní jsou to fakt závažné finanční důvody.
    TAPINA: kdyby stačil rok :-( a nejhorší, že u nás jsem další nákaza já, takže se to točí. Děti něco přinesou, já to chytnu, pak já si přinesu suvenýr, děti to chytnou a dokola.
    TRISSIE: tohle fakt nechápu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: To sice jo, ale stejně je veliký rozdíl chvíle v mhd a mnoho hodin v uzavřeném prostoru :-(
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: také moc pěkná záležitost. Střevní chřipku už máme celá rodina za sebou. Mě opravdu překvapuje, že se nebojí, že to oslabené dítě dostanou ještě nějaký dlouhodobý bonus sebou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: já onehdá taky kvetla, když jsem slyšela jakousi maminku, jak sděluje učitelce, že chlapeček v noci zvracel, ale určitě to nic nebude, jen mu něco nesedlo - poté, co jsem předchozí týden strávila s dětmi v karanténě, protože lehaly hezky den až dva od sebe s agresivní střevní chřipkou - s tím, že ve vedlejší vesnici to byl dost kalamitní stav, kvůli němuž jednu školku museli zavřít na sanitární den, neb jim lehlo 90% dětí.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TAPINA: hehe, to je dost přesné (s těma vodičkama). Viníka opravdu nehledám, ona by dost pravděpodobně onemocněla o týden později. Každopádně nás nic netlačí ji tam dávat, naštěstí. Mě spíše překvapilo, že rodič ví, že je nemocný, protože mu to obden řekla i učitelka a stejně to zkusí (že se o to dítě nebojí.) - no a když jsou tam pak 2 děti tak to se asi taky dobře hlídá .). (jo a to byly ty děti co už se stačily vyzdravit)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DELVIT: Najde se takový úlet, ale denně s tebou v MHD cestuje x lidí, co mají taky horečku a jednou si k doktorovi pro neschopenku a nelehneš z toho. První rok školky jsou prostě děti zejména na podzim nemocné, protože je to velká zátěž na imunitní systém. Nemá smysl hledat viníka, jestli něco, tak bych z toho vzala plošné doporučení pro všechny rodiče "Dejte dítě do školky o něco dříve, než nastupujete do práce, jestli v ní nechcete být po prvním roce vyhodnoceni jako nadbyteční".
    A po prvním roce se ukáže, které proklamace takových těch rodičů, typu: "Neočkovali jsme (nedáváme mléčné výrobky, dáváme imunovodičku X, jíme maso, nejíme maso) a dítě nebylo jakživo nemocné" jsou plácání prknem o vodní hladinu a kdo má opravdu dítě odolné a zdravé :o)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TAPINA: mno jistě a očekávali jsme to, ale když tomu tatínkovi vysvětluje učitelka, že den léčení nestačí a že má horečku a zimniční stavy, tak si říkám ach jo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam