• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    GLOBALISTA: já mám za to, že dítě ma automaticky trvalé bydliště matky právě. Dceři budou v září tři a pul, tak doufam, že to mi bude pomůže. Vím, že můžu dítě "přepsat" na otce, když by školky dělaly problémy, ale přijde mi to jako zbytečnost. někde jsem četla, že školce může stačit nájemní smlouva....
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GLOBALISTA: Čímž chci říct, že teoreticky to problém není, ale třeba tady by ti trvalý pobyt hodil těch pár bodů, které rozhodují o přijetí/nepřijetí.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KAMPA: Záleží od městské části a kde má trvalé bydliště dítě (nejsem si jistá. že musí mít stejné jako matka). U nás (Praha 6) je dítě bez trvalého pobytu prakticky bez šance na přijetí, leda by bylo předškolák. A to se tu běžně dostanou všechny děti od tří let.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Zkusim se zeptat jeste jednou, tusite nekdo, jak moc velky je problem, ze nemam trvale bydliste v miste, kde bydlim a chtela bych, aby na te konkretni praze chodila dcerka do skolky? otec ditete tam trvale bydliste ma. prosim nereste, proc to tak je....asi pred rokem jsem se tu na to ptala a odpovedi mi byly stourave otazky, proc si nezmenim trevale bydliste...diky.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    TETHALKA: Diky.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    GUMBA:
    Musíte jít k zápisu do spádové MŠ (klidně bez ní), tam nahlásit, že budete dceru vzdělávat doma. Asi to chce rodný list dítěte a průkaz totožnosti rodiče. Školka vás pak v průběhu školního roku vyzve, abyste se s dítětem dostavili na "přezkoušení", ke kterému žádné informace ještě nejsou, školky moc nevědí, jak budou postupovat.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Nevite jak je to podle noveho skolskeho zakona s povinnou dochazkou predskolaku? Dcera chodi do soukrome skolky, ktera neni v rejstriku MSMT (tj. jen na zivnostak v oblasti predskolniho vzdelavani). Musime ji pak v predskolnim roce nekde oficialne prihlasit na to domaci (individualni) vzdelavani? Jak se v tom pripade postupuje?
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    SARGO: Díky moc, ta vypadá dobře.
    SARGO
    SARGO --- ---
    LADAVAZA: Jojoj. Měla jsem z ní docela dobrý pocit a učitelky sympatické, a i když ta letní je taková hlídárna, docela si děti pamatovaly a byly příčetné. I když to je samozřejmě vždycky kus od kusu... :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    SARGO: Je to tahle?http://www.meziskolami.cz/index.html
    SARGO
    SARGO --- ---
    LADAVAZA: V létě jsme chodili do letní školky Mezi školami, tam se mrňousovi taky hodně líbilo :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    SARGO: Díky, na Velké Ohradě by mě nenapadlo hledat,je to trochu dál. My jsme spádoví pod Rosničku v Běhounkově, resp. pod její jednotřídkovou pobočku. No a do jednotřídky se nevejdeme a na Rosničku jsou na netu reference tak půl na půl..
    SARGO
    SARGO --- ---
    LADAVAZA: Barvička na Velké Ohradě - veliká spokojenost, kéž bych byla tehdá tušila, co jsme v nich měli :-) Sluníčko pod střechou - není důvod k nadšení, ani tam nějak nic aktivně nevadí.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Díky moc za zprávu
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LADAVAZA: mám k ní nějaké výhrady, ale v podstatě si nestěžuju. Zvládaj mýho syna, se kterým to jednoduchý opravdu není. Jídelníček mají dost dobrý, často nějaký divadla a minimálně v té nejmenší třídě jsou supr učitelky.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    XMARGE: A ta Husníkova je jaká? Díky moc
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LADAVAZA: Já mám zkušenost z MŠ Ovčí hájek (špatný) a MŠ Husníkova 2075 (je to ta novější vedle MŠ Zahrádka).
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Nemate nekdo reference ci zkusenosti se skolkami na Praze 13? Spadova jednotridka bere letos jen dve deti, tak musim dceru prihlasit jinam.Predem diky
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Taky v tom vidím spíš to pivo.:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska jsem přišla do školky, kouknu na nástěnku a říkám si: "Proč vyráběli půllitry s pivem??? No ale jako co by to mohlo být jinýho?" Až pak jsem se podívala vedle na nápis: Kamarádka pohádka - Hrnečku vař! :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam