jinak včera jsem mluvila s ředitelkou naší školky a ta si stěžovala ještě na jiný problém související s povinnou docházkou předškoláků - a to co s dětmi, které mají trvalý pobyt ve spádové oblasti, jsou předškoláci, ale rodiče s nimi k zápisu nepřišli?
Ministerstvo mlčí, a ona neví, jestli jim teda má nebo nemá držet místo, kontaktovat je prakticky není jak (protože část z nich tu sice má trvalý pobyt, ale reálně už tu nebydlí), jestli se na ně vykašlat rovnou, ale co když se probudí v červnu a budou se dožadovat toho, aby jim umožnila plnit zákonnou povinnost navštěvovat školku? A kdo je vůbec má nahánět a kontrolovat, jestli tu zákonnou povinnost plní nebo ne?
fakt jí to nezávidím... a taky je mi líto těch asi pěti maminek, jejichž děti kvůli téhle administrativní píčovině teď do školky přijaté nebudou, protože u nás je vždycky solidní převis.
nás se to netýká, jak je holkám čtyři a půl, tak prý přijaté budou určitě, ale ty hraniční jsou v háji, teda samozřejmě pokud pak děti v září nenastoupí, tak dojde řada na ty první pod čarou, ale jako... až do půlky září nevědět, jestli dítě přijaté mám nebo ne, to je na hovno (been there, done that jako druzí pod čarou s Pavlem, nastupoval ve čtyřech letech k 15. září).