• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Je normální aby ve školce byly věkové smíšené třídy?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: u nás na školce vážně visí, že jsi povinna zapsat do školky i dítě s odkladem, které nastupuje do přípravného ročníku. Ale jak jsem tu už psala, naše ředitelka (mš i zš má společnou) je aktivní až radioaktivní.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: jakože ho máme vedenýho jako předškoláka už letos.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: cože, Toník jde taky do nulťáku a nikdo mě kvůli tomu nebuzeruje, je vedený jako předškolák a hotovo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Toť teda buzerace a komplikace. Aneb, nenapadlo me, ze dle zakona musim k předškolnímu rocniku v ms přihlásit i dite, ktere ma odklad a je prihlaseno a písemně přijato k přípravnému rocniku ZŠ. A ze pokud to neudelam, coz mi teda v nasi preplnene skolce vubec neprislo na mysl, oznami to jako prestupek.
    A to uz mi reditelka zs&ms napsala, ze nas nahlásí na OU, pokud nebude mit info, ze dite nastupuje na zs jinam nez do této spadove. Mezitim v terminu dostala tu info od ředitele zs, kam dite jde.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: však ten návrh zdaleka nejvíc kritizivaly neziskovky, které pracují ve vyloučených lokalitách a mají lepší představu, co je potřeba, jak zapojit i rodiče atp.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: uhuh! Vyborny, vazne.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Zatím nám oznámili individuální vzdělávání rodiče dvou dětí. V obou případech jde o předškoláky ze znevýhodněných romských rodin,“ uvedla pod podmínkou anonymity ředitelka jedné z brněnských mateřských škol.

To je fakt výborný. Takže nejdřív (protože nesmíme diskriminovat) se kvůli zanedbaným dětem, co v šesti letech nepoznaj pastelku, formou kolektivní viny zavedla povinná předškolní docházka pro všechny. S výjimkami, které měly umožnit prokázat nevinu (tj. znalost pastelek). A nakonec se ukazuje, že ty výjimky budou využívat právě ti, kvůli kterým se celá ta šaškárna dělala? Vítejte v Kocourkově.
    KATIA
    KATIA --- ---
    Předškoláci „dálkaři“ dělají vrásky ředitelům. Nedomyšlené, shodují se - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...olaku-individualni-vzdelavani-1dc-/domaci.aspx?c=A170518_112353_domaci_mav
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Já si myslím, že v žádné normální školce nebudou dělat potíže někomu, kdo evidentně docházku nebojkotuje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: pokud by to někdo řešil, už by sociálka musela sedět u nás v kuchyni. Myslím, že i školky to chápou tak, že až od září a já to tak tedy chápu taky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONI: To ano, ale dětí, kteřé už do školky nastoupily a jsou letos v předškolním ročníku, se od pololetí týká, že už chodí povinně.
    MONI
    MONI --- ---
    TAPINA: "S účinností od 1. ledna 2017 je stanoveno dětem, které dosáhnou pěti let do měsíce září, nastoupit v následujícím školním roce k povinnému předškolnímu vzdělávání"
    GIO
    GIO --- ---
    tak asi zalezi na konkretnim osazenstvu skolky, nas opravdu nikdo v tomto ohledu nebuzeruje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELIS: Povinná docházka platí už letos od 1. ledna.
    ELIS
    ELIS --- ---
    GIO: Týká se to predškoláků až od příštího roku.
    GIO
    GIO --- ---
    ELIS: fakt?? nas ve skolce o tomto nikdo neinformoval.kluk byl za tento skolni rok xkrat u babicek klidne na tyden i dva a nikdo nam nic nerekl.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GREVE: na praze pět taky máme spádovou oblast školek
    GREVE
    GREVE --- ---
    MONI: Na Praze 10 je ovšem situace dost jiná - každá školka má teď nově spádovou oblast velmi malou (několik ulic) a je to obrovský problém. Žádná ředitelka netuší, kolik jí vlastně do nového ročníku reálně přijde dětí, protože do těch spádových školek většina lidí nechce, do jiných je ale zase pravděpodobně nepřijmou, takže jsou všichni ve stresu a nikdo neví, co má dělat.
    Nevím, který idiot na Praze 10 takhle rozhodl, ale je to katastrofa.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONI: no, on je problém vesnických škol a školek spíš to, že zatímco "spádová oblast Praha 8" to jedno potřebné místo v obvodu vyšaší poměrně jednoduše, tak když na té vesnici je škola a školka jedna, tak se to místo hledá poněkud hůř.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam