• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SOLEI: věkově nehomogenní skupina je přirozenější, ale ve škole pak rovnověké skupině stejně neujde
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SOLEI: není to neobvyklé. z pohledu matky, jejíž syn to absolvoval - dokud byl mladší, bylo to výborné. ti mladší se přirozeně dotahují na starší a dělají obrovské pokroky. Když pak byl nejstarší, nadšení poněkud opadlo. To zase táhnul on a sám se moc neposunoval...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mne by stačili vrstevnici.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: B má tři nejlepší kamarády o necelý rok mladší, takže já to fakt kvituju... plus jednoho ctitele předškoláka :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: myslím, že smíšené jsou i lepší na adaptaci zase pro ty malé, a pro ty starší trochu se učit krotit ;-)
    u nás to máme tak na půl: dvě třídy, do jedné nastupují mladší, v druhé je víc programu pro předškoláky. nevýhoda je, že děti mění v průběhu třídu/kolektiv, ale zas to není drama, dost se tam znají všichni...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    naše školka je soukromá jednotřídka, takže tak nějak z principu dohromady a předškoláci mají program zvlášť (tuším že dopoledne předškolní příprava a ještě něco místo spaní), líbí se mi to nesmírně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SOLEI: Ano, ale u nás jsou předškoláci zvlášť a to se mi líbí. Zbytek je smíšený.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LBW: nevím, já osobně jsem to vnímala jako nevhodné. jako všechno to má svoje klady i zápory a celkem chápu, když to nějaký rodič nevnímá jako super řešení.
    LBW
    LBW --- ---
    SOLEI: normalni a vhodne, neni duvod k obavam .)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: U nás taky. A předškoláci po o nespěj, odpočinou si při pohádce a pak se věnujou rozvoji grafomotoriky a náročnějším činnostem pro "velký" :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SOLEI: naprosto normální.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SOLEI: urcite. .my to tak měli. .na začátku jsem to ocenila, protože syn vyhledával starší děti. Když byl v posledním roce, tak jsem byla zklamana, jelikož i nejstarší chodili po obědě spát a s nejstaršími se nedělal jiný program
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOLEI: jo
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Je normální aby ve školce byly věkové smíšené třídy?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: u nás na školce vážně visí, že jsi povinna zapsat do školky i dítě s odkladem, které nastupuje do přípravného ročníku. Ale jak jsem tu už psala, naše ředitelka (mš i zš má společnou) je aktivní až radioaktivní.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: jakože ho máme vedenýho jako předškoláka už letos.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: cože, Toník jde taky do nulťáku a nikdo mě kvůli tomu nebuzeruje, je vedený jako předškolák a hotovo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Toť teda buzerace a komplikace. Aneb, nenapadlo me, ze dle zakona musim k předškolnímu rocniku v ms přihlásit i dite, ktere ma odklad a je prihlaseno a písemně přijato k přípravnému rocniku ZŠ. A ze pokud to neudelam, coz mi teda v nasi preplnene skolce vubec neprislo na mysl, oznami to jako prestupek.
    A to uz mi reditelka zs&ms napsala, ze nas nahlásí na OU, pokud nebude mit info, ze dite nastupuje na zs jinam nez do této spadove. Mezitim v terminu dostala tu info od ředitele zs, kam dite jde.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: však ten návrh zdaleka nejvíc kritizivaly neziskovky, které pracují ve vyloučených lokalitách a mají lepší představu, co je potřeba, jak zapojit i rodiče atp.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: uhuh! Vyborny, vazne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam