• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYNA
    RYNA --- ---
    VENIKA: My jsme to měli podobné, syn (čerstvé 4) nastoupil v září do nové školky. Taky tam bylo doporučení vyzvedávat v první fázi (časově nespecifikované) děti po o. Protože náš J už ale taky chodil od 2 let do školky a je zvyklý přespávat, domluvili jsme se, že ho tam necháme spát už od 2. dne, což nám skvěle zafungovalo. Naopak ten první den byl docela peklo, syn byl na mě totálně naštvaný, že nemůže zůstat až do odpoledne, já s mladším synem jsme byli vyšťaveni z toho brzkého vyzvedávání... No prostě jsem byla ráda, že to nemusím zažít víc než jednou :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    NIENNA: Jasny, diky.
    Ja to psala uz dole, mne prave adaptacni proces i smysl dava, jen ne takhle zoufale nepruzny.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    VENIKA: My to teda podepisovali....v tom řádu vnitřním nebo jak se to...a podepisujeme to každý rok...
    A je tam něco jako že akceptujeme adaptační proces jako nedílnou součást nástupu (ale je to před rokem a před čtyřma, tak už si to nepamatuju).

Státní školka.

Poznámka pod čarou - u nás i později nastoupivší absolvují adaptační proces....
    Jediné, co oceňuji, je ta pružnost....holky to dávaly dobře - tj. spaly už asi po týdnu...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    NIENNA: V jakych podminkach? Statni skolky maji/muzou mit nejake dodatecne podminky tohoto typu pro dochazku?

Ne ze bych to chtela pouzit, jen me to zaujalo. Vychazim z toho, ze je prijaty k celodenni dochazce a nevybavuju si, ze bychom tohle konkretne nekde podepisovali.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    VENIKA: Ano a je to v podmínkách, na první schůzce před prázdninami to roelzebírala ředitelka a tak...
    U starší jsem z toho byla zoufalá (dá se tady dohledat), u mladší jsem s tím počítala (a ta navíc byla z těch, komu to prospělo).
    V reále (u obou) to šlo rychleji.... děti, co zvládaly, tak jejich rodiče byly individuálně oslovováni a postupně se to rozjíždělo...na konci měsíce spaly všechny...

S odstupem chápu, že nechat jedno je stejně problematické jako všechny najednou... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jj, Péťa. ten si zvykal snad půl roku. a byl tam od začátku skoro do zavíračky, žádná zvykačka...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Přesně 17. září.:-D A to už tam byl klid. Dočasně, než nastoupil ten malej ubrečenej Rus (Péťa?).
    DINEN
    DINEN --- ---
    MARKYSHA: No tak to je cool, že by třeba každé dítě, které "zlobí" odeslali domů, aby se zklidnilo... Já strašně obdivuju učitelky v MŠ, obzvlášť ve státních, protože to je fakt záhul, ale občas mám pocit, že ta snaha usnadnit si věci (která je pochopitelná) už se někde trochu přehání...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VENIKA: že prý zlobí a musí se doma zklidnit
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MARKYSHA: A cim to oduvodnovaly? To uz na adaptaci prece neuhrajes.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VENIKA: a to si představ, že mi syn dělal denně scény, že tam chce zůstat a ještě si hrát.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MARKYSHA: tri mesice??? Tak to je teda ulet.
    DINEN: ja to chapu. Ale mozna i proto by mi i pro ucitelky prislo lepsi, aby ti, co jsou v pohode, tam zacali spat driv, nejak postupne dle toho, jak se citi. Ze by zaucovaly deti ve vlnach, ne ze defaultne vsechny cekaj do 1.10., pak jich maji zakonite vic zmatenejch.
    EDERA:
    TAPINA: ja prave vubec nechapu, jak to delaji rodice, kteri normalne pracujou a nemaji treba babicku. Ja vetsinove pracuju z domova, babicku mame aspon sem tam, muz si to taky dokaze obcas domluvit. Ale takhle to prece nema kazdej.
    MEDVED007: vidis, to by me zajimalo, jak by to resili u nas.

Dik vsem, jsem uklidnena.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VENIKA: u syna ve školce jsem 1-2x byla dopoledne s ním,pak chodil po obědě,ale nemusel a ty dny co jsem tam s ním byla,byly spíš z důvodu že učitelka tenkrát byla sama na celou třídu,tak abych mu aspoň ukázala,co kde je a tak.
    Dcera mohla nastoupit na celý den hned od začátku a to byla třída pro 2-lete..oboje státní školky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: však jste taky nastupovali o dva týdny později. Ale Eva byla příčetná a nechtěla to ani ten úplně první den...
    EDERA
    EDERA --- ---
    VENIKA: Nic takového u nás nebylo. Dcera přecházela do státní MŠ po roce v církevní a nejsem si úplně jistá, jestli jsem ji aspoň ten první den vyzvedla po obědě. Asi spíš ne, protože jsem chodila normálně do práce. Rok před tím v církevní MŠ začínala rovnou na celé dopoledne. Naštěstí tam s myšlenkou nejdřív dvě hodiny (pokud možno ještě i s maminkou) nikdo nepřišel.
    DINEN
    DINEN --- ---
    VENIKA: Taky si myslím, že to je víc o tom, co vyhovuje jim, než co by vyhovovalo dítěti... To víš, adaptační plán to je, jen je otázka, kdo se potřebuje vlastně adaptovat :) ("Naše" učitelka v MŠ už tohle pondělí vypadala, že toho má dost... On ten prvotní nápor po prázdninách je možná horší pro ně, než pro většinu dětí.)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VENIKA: je legrace, jak se to řeší i děti nastupujících v září, ale když dítě nastoupí později, tak to nikoho nermoutí. Já šla do práce od února, dcera šla do pr ní skolky a hned na celý den a nikdo ani nemuk
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VENIKA: a měla jsem to samý - syn nadšený chodič do školky, miloval to, zvyklý spát a stejně musel snad tři měsíce chodit po o
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VENIKA: Naštěstí ne. Syn šel do státní školky taky zvyklý na soukromou a já jaksi potřebovala chodit do práce, takže chodil rovnou na celý den i se spaním a neměl problém.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DINEN: U nás se zuli rodiče i děti hned v tom zádveří na zátěžovém koberci. Když jsem se nechtěla přezouvat do těch papučí (jakože nechtěla skoro nikdy), zouvala jsem se tak, abych neobutou nohou šlápla už rovnou na dřevěnou podlahu v šatně. Tj. na tu, kam i děti vstupovaly jen bosky nebo tam chodily v bačkorkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam