NIXMA: spaní a jídlo! moje dvě noční můry z doby, kdy byl syn ve školce!
furt mi účy vykládaly, jak moje dítě zlobí. a pak jsem zjistila, že ono "zlobí" vypadá tak, že se během toho vynuceného "spaní" vrtí, pošťuchuje vedle (ne)spícího a mluví na něj.
za jídlo dostávám sprdunk stále, i v druhé třídě. Přes můj výslovný pokyn, ať mu dávají na talíř jen to, o co si řekne, to furt zkoušejí a diví se, že to nefunguje. Mně je doboha u prdele, jestli z oběda sní akorát ovoce, co dostanou jako zákusek - bude mít hlad, ale to je jeho problém. Když u toho nejsem, tak to fakt nemůžu řešit (zajímavé, že když dozoruje v jídelně jeho třídní, která je po všech stránkách úžasná, tak problém není nikdy, řešila jsem to s ní velmi konkrétně).
Jinak v té školce trochu zabralo, když jsem si, vyzbrojena informací ze školní inspekce bo odkud, že děti po obědě spát nemusí, pokud nechtějí, vyžádala školní řád a aby mi konkrétně ukázaly, kde se píše, že spát musí. Samozřejmě se to nepsalo nikde, že. Asi si to spaní pokoušely vydupat i tak, ale minimálně přestaly prudit mě s tím, že nespí. Malé vítězství taky vítězství, že?