EDERA: já si pamatuji svou kolegyni, která proto, že jsme měli do půl páté běžně kvůli pár maminkám chodila z práce i o hodinu! později a vždy říkala " nechce se mi tam viset do pěti ani do šesti" , tak z tohoto důvodu jsem zase já vyvodila něco jiného :) Ach ty domněnky.
BONEMINA: aha. A zeptala jsi se jí proč, když mají pracovní dobu do 17:00?
ANNAWA: nenapsala jsem nic špatného :) z popisu
BONEMINA: jsem pochopila, že školka je do 16:30 (což bylo vysvětleno, že není) a 16:23 je samozřejmě v pořádku, ALE upřímně? Většině dětem na uklizení hraček (nebo té konkrétní činnosti) po sobě a obléknutí 7 minut jaksi moc nestačí, moc to nezvládají a učitelka je pak nucena odcházet později, než je její pracovní doba. Ale jak se dočítám dále, jsou zde takoví supermani, kteří to zvládnou i za tři minuty. To bych chtěla upřímně vidět. Ještě jsem to nezažila za celou dobu mé praxe :)) Je jasné, že pokud je někde daná otevírací doba, je fajn ji respektovat a to z obou stran :) Záleží také na školním řádu. Ve většině školních řádů je napsáno, že by se rodič měl dostavit nejpozději 15 minut před zavírací dobou. Každá instituce to má však nastaveno jinak. Takže těžko usuzovat, proč to tak tato učitelka řekla. Kdyby mě takové řeči prudily, osobně bych se nebála zeptat proč je nutné chodit o víc než půl hodiny dříve pro dítě.