• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ELIS: a byla to rarita? u nas starsi syn tatinka preferuje, tak ze bych to taky zkusila nadhodit. opatrne. :)
    ELIS
    ELIS --- ---
    POZITRON: U nás šel s klukem tatínek.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: ja znam vyhody nekojeni, starsiho jsem nekojila a prave z toho duvodu si to ted strezim jako svatej gral a bojim se mu vubec ukazat flasku. :) chapu, jak to myslis, ale ne, oni to chlapi nejak daj. s vodou, dudlikem a prikrmem. nakojit pred odchodem nebude problem.
    ale jo, pro jistotu neco odsaju.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: jenže oproti té mojí variantě, má ta tvá trhlinu v tom, že si malej může říct o kojení v 7 a před osmou pak odmítne (nebude mít hlad)...a tobě začnou v 9 téct nervy protože ti bude jasný, že do deseti to nedá...

Moje varianta: máte na to víkend, můžete si to vyzkoušet - když se napije máte vyhráno:) Nejde jen o tento konkrétní případ, ale mít možnost "vynechat kojení" se může hodit kdykoli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: aha, my mame taky vekove smisene tridy a ma prijit uz v utery. novych deti by tam melo byt dost, otevreli 2 nove tridy, celkem jsou tridy 4.
    zase kdyz bude tolik novych deti, tak preci nemuzu byt jedina, kdo ma jeste mimco. treba se jen ostatni neptaj?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: hele, já nevím, my máme smíšené třídy, takže paní ředitelka doporučila těm mrňouskům úplně vynechat první týden. půjdou tam, až budou ostatní děti zavedené a v pohodě. takže Véčko nastupuje v pondělí 7.

A nevím, možná vezmu eRko s sebou, nebo nechám u babičky. jak dlouho to bude, nevím.

možná že to s tím minimem, co ucitrlky rády pochovaji, říkali o dalších dnech, kdy to fakt bude na minuty...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    uvidime. ja ani nevim presne do detailu, jak ta adaptace probiha. rikala, ze prvni den bude do svacinky, ze maloktere deti jdou hned prvni den ven na zahradu, to pry je v 10, takze kdyz prijdeme v 8 nebo po 8., tak to budou 2 hodiny a to snad Jindra vydrzi. starsi je po detech uplne lacnej, jenze pak se treba bouchne a chce to pofoukat a kdyz zjisti, ze tam nejsem, to si vubec neumim predstavit. skolku mame za barakem, nastesti.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: jednu dávku odstříkat? 2-3 hodiny pokreješ
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: kdyz ja si zase na druhou stranu uvedomuju, ze pro deti, vsechny, je to velmi stresova situace a placici miminko, ktere tam maminka nahani, tomu neprida. na prvnim miste jsou tam ty deti, ktere prisly do skolky poprve, ne maminka, ktera nema kam dat miminko.
    a jsou to snad 2 nebo 3 hodiny uz prvni den. u vas se zacina minutama?
    po telefonu jsem mluvila primo s reditelkou.
    asi to udelame tak, ze to muz holt nejak zvladne. :(
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: zkus to znovu vysvětlit ve školce.. že je to pro vás hrozně těžko řešitelný..... mne vysloveně na těch pár adaptacnich minut říkali, že paní učitelky si rady pochovaji mimino.... že ho můžu přinést s sebou a nějak se to zvládne.... tak nevím, ale asi bych to zkusila řešit se školkou.... takových rodičů musí být určitě víc, co to nemají úplně jednoduché
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, jak se to dela prvni dny ve skolce, kdyz mate jeste mladsi dite? Starsi syn nastupuje pristi utery, mame k nemu jeste temer 8 mesicniho, dnes jsem do skolky volala a pry mam prijit ty prvni dny bez nej. Vubec nevim, jak to udelat, mladsiho jeste dost casto kojim. :( Prvni dny jsou totiz adaptacni, rodic je ve skolce s ditetem, ale ted teda nevim, co s tim. Manzel si bude tedy brat dovolenou na hlidani mladsiho, to je prvni vec, ale co kojeni? To mi bude vozit kocar ke skolce na kojeni?
    KATIA
    KATIA --- ---
    SITH: Nevím, jestli si zkoušel, ale Facebooku je skupina PedF UK jobs
    SITH
    SITH --- ---
    ahoj,
    do naší vesnické mateřské školky hledáme novou ředitelku. Jsme lokalita Praha západ, okolí Mníšku pod Brdy -
    Zbraslav. Více info pošta, díky
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdyby nekdo hledal lesni skolku v praze, moje kolegyne si nemuze vynachvalit skolku kuchynku, chodi ji tam dve deti ze trech a jsou nadseni. 2.6. je zapis, prihlaska zde: https://skolkakuchynka.cz/...t/?fbclid=IwAR3ysd1JIhPhJXsTVaw14mbo6wzvospO7ajk6XDMtZVJI97WVfoN3gQvwg0
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: hm, tak to jedině zkusit vzít zkratkou přes babičku ,-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SEVERINE: přesně tak... Sourozenec se má teprve narodit :) půjde příští rok. To už ho vzít musí. Babička tu školku zakládala... :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: nj, wmš jsou přeplněný - oni mají všechny školky povinnost vzít primárně předškoláky. až budou brát druhý, možná to bude snazší - když tam bude mít sourozence. a vyjmečně se uvolní místo i během roku. nebo pak v červnu - jde do školky někdo, kdo měl původně mít odklad. nejstarší šel do wmš ve 4 a čtvrt a to jsme měla pocit, že mám velký štígro.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MITHRILIEN: WMŠ Dusikova na P6 :)
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Co je to za školku snů? :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MONI: uvidíme v pondělí, to tam mají rodiče do 17 hodiny nosit potvrzení o příjetí a další potřebné papíry. Pochybuji však, že se to zmenší o tak velký počet, aby měl šanci se tam syn dostat. Přeci jen 34 dětí se jen tak nevypaří, ale bylo by to fajn :) A já fakt jinou školku nechci. V mých očích se jí žádná státní u nás nevyrovná.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MONI: Potvrzuji, dceru, co má narozeniny na začátku září nejprve nevzali a pak mi v červnu ředitelka volala, že místo je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam