• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO:
    ANABEL_LEE:
    GREVE:
    HABRENKA:
    SAAYURI:
    ORIKA: vam se to rika. ony maj pokyn shora, myslej, ze u me to budou mit snadny, takze nebudou zrovna dvakrat nadseny a mozna ani prijemny. kazdopadne je to trenink asertivity. :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Na to jak si obcas zanadavas na muzovo rodice mi tohle prijde jako prochazka ruzovym sadem :))) proste mas praci a basta. Nikomu do toho kde, co a jak kdy neni. MAS PRACI a dite davas do skolky a na to mas pravo. Vykasli se na cizi tony, ty te vubec nemusi zajimat :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Tak jim řekni, že jsi sice na rodičáku, ale pracuješ, vždyť je to pravda, i když zrovna neděláš svoje zaměstnání, ale něco jiného. Vůbec, co je jim do toho, že jsi "doma" a jak to vůbec vědí? Jen podle věku mladšího dítěte? To přece nemusí být pravidlem, že je člověk doma.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    POZITRON: neříkala bych nic. prostě tehdy a tehdy bude ve školce, pokud bude zdravy a nazdar, ne.. nenervuj se za ně!
    GREVE
    GREVE --- ---
    POZITRON: Nic jim není do toho, kam zrovna jdeš. Prostě máš práci a předáváš jim dítě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    POZITRON: rekni jim ze mas praci z domu a vubec to neres... jako lhat se nema, ano, ale vzdyt ty tu praci mas, i kdyby "jen" s mensim...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: prostě jim oznam, že máš teď spoustu věcí na zařizování a syn prostě bude ve školce, a stejně.. kecat můžou jen když je dítě nemocné a chtěla bys ho dát do školky

Jako dcera chodí taky do školky pořád (dopoledne), ikdyz jsem doma, protože školka ji prospěje více než naštvaný brácha u učení (stačilo na jaře), a prostě to beru tak, že každý máme nějaké povolání, které jsme si vybrali..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GREVE: jo, az pujdeme k soudu, reknu, ze jdu k soudu, az pujdeme k pravnikovi, reknu, ze jdu k pravnikovi, ale mrzi me, ze se budu muset jakoby prosit o to, aby si syna ve skolce milostive nechali.
    GREVE
    GREVE --- ---
    POZITRON: Tak jestli máš nějakou práci, tak jim prostě řekni, že máš práci a dej jim děti do školky. Tohleto somrování ze strany školek by taky mělo mít svoje hranice, teda dokud opravdu a z vážnýho důvodu nezavřou.
    Dokud školka funguje, tak má prostě fungovat a zajištovat ty služby, ke kterým je určena.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ja jsem z toho docela otravena, abych rekla pravdu, my se ted budeme napr. soudit s predchozim vyborem, kterej nam rozkradl barak, lhuty hrajou proti nam, spechame a litat po pravnicich a soudech s obema klukama, hm, tak to bude parada.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: radeji to jeste doupresnim. :) na sousedku, ktera sedi na prdeli, ale neni na rodicovske, to ne vzdy zkousej a kdyz uz, tak se zeptaj, jestli nahodou by to nejak neslo, ale mne spis pouze oznami, ze si dite doma necham. tohle mi vadi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MEDVED007: ano ale ja se ohrazuju proti tomu tonu, kterej v tom pokazdy je, to uz jsem psala nekolikrat na konci minuleho roku a porad to plati. mam namysli ton "vy jste stejne doma, vy si dite doma nechate, nazdar, konec diskuze"
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PTACOPYSK: no prave... takze mne ve skolce rict, ze bych si mela nechat doma dite, kdyz mam uz jiny doma... tak mne svihne, uz proto, ze 1. pracuju 2. jak budu vodit to treti do skoly a pod... ne... z celyho tohohle kolotoce uz je mi fakt fyzicky spatne a jsem moc rada, ze nase skolka funguje prevazne skvele...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HABRENKA: mne přišlo ještě docela dobře zvládnutelné mít doma prvňáčka s distanční výukou dvě hodiny denně a spučasně dvě
    školkové děti, ale home-office se školkovými dětmi si moc představit nedokážu
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TEKKIT: mno, proto jsem rada, ze u nas jsou normalni... i to jedno starsi dite doma je desny, udelam tak polovinu toho co potrebuju, natoz tu mit jeste nudici se skolkovy, to bylo par tydnu na podzim a lahudka...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HABRENKA: u nás padaly i bomby typu ze když jsi na home office tak můžeš mít děti doma...ale ne natvrdo samo, takovej ten podpahovej nátlak

čím více deti tim více homeoffice;))
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PTACOPYSK: pak tu máš prunikovou kategorii, kdy máš doma starší dítě a o tom zas mluvím já. mně ve školce říct že "stejne jsem doma", tak mi asi padne čelist. naštěstí naše školka funguje, když může a nikdo se takhle neptá... covid tam už 2x proběhl a zase asi proběhne no, promorovani tomu nerikam a nechat si doma děti preventivne mi ani teď nepřijde nutny, sorry no... byly doma teď 2 týdny a situace se opravdu nezlepšila.
    já co se covidu tyče spíš vůbec nechápu skoly v prirode, co jsou povolený jen ve stupni 1., jinak ne. za mne pro městský školy a školky fakt totální demence...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: teď zrovna je to blbý v podstatě všude, pokud jde o čísla covidu.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HABRENKA: tak řeč byla hlavně o dětech matek na MD/RD ... pokud bych chodila do práce, děti by zůstaly ve školce na nezbytnou dobu, navíc dokud školku nezavřou, ošetřovné ti nikdo nedá
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNAWA: situace v nasi lokalite neni tak zla, aby clovek radeji mel dite doma a byl na "osetrovnem", nez aby chodilo do ustavu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: co není tak zlé?

PTACOPYSK: taky mi přijde dobre pokud možno to promorovani nezhoršovat, když si člověk to skolkove dítě může nechat doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam