• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TEKKIT: mno, proto jsem rada, ze u nas jsou normalni... i to jedno starsi dite doma je desny, udelam tak polovinu toho co potrebuju, natoz tu mit jeste nudici se skolkovy, to bylo par tydnu na podzim a lahudka...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HABRENKA: u nás padaly i bomby typu ze když jsi na home office tak můžeš mít děti doma...ale ne natvrdo samo, takovej ten podpahovej nátlak

čím více deti tim více homeoffice;))
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PTACOPYSK: pak tu máš prunikovou kategorii, kdy máš doma starší dítě a o tom zas mluvím já. mně ve školce říct že "stejne jsem doma", tak mi asi padne čelist. naštěstí naše školka funguje, když může a nikdo se takhle neptá... covid tam už 2x proběhl a zase asi proběhne no, promorovani tomu nerikam a nechat si doma děti preventivne mi ani teď nepřijde nutny, sorry no... byly doma teď 2 týdny a situace se opravdu nezlepšila.
    já co se covidu tyče spíš vůbec nechápu skoly v prirode, co jsou povolený jen ve stupni 1., jinak ne. za mne pro městský školy a školky fakt totální demence...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: teď zrovna je to blbý v podstatě všude, pokud jde o čísla covidu.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HABRENKA: tak řeč byla hlavně o dětech matek na MD/RD ... pokud bych chodila do práce, děti by zůstaly ve školce na nezbytnou dobu, navíc dokud školku nezavřou, ošetřovné ti nikdo nedá
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNAWA: situace v nasi lokalite neni tak zla, aby clovek radeji mel dite doma a byl na "osetrovnem", nez aby chodilo do ustavu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: co není tak zlé?

PTACOPYSK: taky mi přijde dobre pokud možno to promorovani nezhoršovat, když si člověk to skolkove dítě může nechat doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: dyť to sama píšeš....někdo pracuje a může si dítě doma nechat i tak a pro někoho na mateřské je to z xy důvodů problém...pokud člověk do detailu ty rodiny nezná (což od učitelek v MŠ teda neočekávám), tak mi přijde prostě divné říkat "někomu"...za mě pokud je ve školce nějaký problém (personální třeba), tak přeci není problém to jasně komunikovat směrem ke všem rodičům a kdo tu možnost má a bude chtít, tak prostě dítě do školky nedá, ale kdo nemůže/nechce, tak holt dítě ve školce bude a neměl by ho za to nikdo (ani ostatní rodiče) odsuzovat.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: pokud sedi doma na prdeli, tak porad dobry, znam takovou, co v praci neni, da deti do skolky az do vecera a mezitim i chodi pred Vanocema po obchodech (na kvuli darkum, jen tak), nasledna navsteva 90lete babicky included ... holt kazdy ma jiny pristup
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ja sice nepracuju, ale jsem ted mistopredsedkyne vyboru svj, ktere cita temer 100 vlastniku, teprve prebirame komplet agendu po predchozim vyboru, je a bude s tim prace tri prdele, ale jsem na rodicovske, takze asi cely den jenom lezim v posteli s mladsim a cumim do stropu, nemam do ceho pichnout, jasne, tak urcite.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: ano, vim, take jsem na tebe tehdy reagovala. nechavala jsem takhle syna doma uz nekolikrat a to i ve dny, kdy se mi to opravdu nehodilo a manzel pracujici ve zdravotnictvi si kvuli tomu musel brat volno, ale tak hlavne, ze maminky, ktere nejsou na rodicovske a sedej doma na prdeli, nikdo neoslovil. vim minimalne o 2. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: [ TEKKIT @ mateřské školy ]

neboj, úplně celou dobu:))
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    U nas pani ucitelky vyjadrily prani, aby si rodice, kteri nepracuji nebo jsou na RD s mensimi nebo vetsimi detmi deti nechavali doma. My s muzem oba pracujeme, pani ucitelky to vi a naprosto tomu rozumi, i tak chodim pro dite driv a kdyz to jde, tak ji necham doma. Mam je moc rada, jsou super a zase chapu jejich pohled. System je nechal bez pomoci, vetsina ucitelek je starsich, takze vyssi riziko a vic se boji, vypomoc jim nikdo nedal zadnou...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    u nás jsou normální, prosí, ať nedáváme nemocný děti, což je standard a jsou v pohodě. já jsem ráda, že můžu aspoň někdy do práce a fakt, že mám doma dítě na distační výuce by pro mne stejně nebyl argument pro to nechat si doma školkový dítě... a já opravdu nejsem schopná pracovat z domu a věnovat se třem různě starým dětem v různém stádiu výuky a "ošetřovné" mi přijde zcestné, tak zlé to tu (aktuálně) není a dost mne ten "systém" sere...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: jinak mi skoncila RD a do prace jsem jeste nestihla nastoupit i diky tomu, ze skoly byly zavrene a stale to muze i pro prvnaky znovu nastat
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: neprosi, ale moje deti (3 a 5 let) byly ve skolce jen do pulky rijna a pak prvni dva tydny v prosinci, ted tam taky nejsou ... nevidim duvod prispivat k promorovani populace v dobe, kdy jsou cisla vylozene spatna a ted jeste horsi ... prvnacka do skoly chodi; povazuji to ohleduplne vuci personalu i ostatnim rodinam, kteri do prace musi a ziji ve spolecne domacnosti s nekym rizikovym nebo sami v riziku jsou
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: protoze je jedna kucharka v karantene a jedna asistentka z vedlejsi budovy. jsou 2 budovy, v kazde 2 tridy. syn je v budove, kde jsou male deti, v kazde tride cca 16 a v kazde tride 2 ucitelky plus jedna asistentka, takze personalu podle me dost. videla jsem Mareckovu tridu dnes na prochazce a bylo jich 14. nevim, asi aby se snizila pravdepodobnost, ze deti neco privlecou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: My jsme v soukromé, byla zavřená od Mikuláše, vraceli nám školkovné za většinu měsíce a teď děti vítají zpět a nadšením :o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: dcera začala chodit a podle botu v šatně dneska chyběly tak 2 děti.. jako proč by měly tlačit? Když je nějaké volno, tak chápu.. ale takhle mě napadá max, kdyby odpadly učitelky..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    A to jsem ho nechala doma v prosinci o par dnu driv, protoze zase natlak, at si nechame deti doma, ale je zajimavy, ze v tom prosinci sousedku nechali bejt a jeji syn do skolky normalne mohl, pritom ona sedi doma na prdeli, takze je ji to uplne jedno, ale holt neni na rodicovske, takze ji nikdo nic nenutil.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak co, taky vas zas ve skolkach prosi, at si nechate deti doma? Zatim mi to psala sousedka, ja jdu pro syna az za chvili v 15 hodin po spani. :(
    Do skolky se moc tesil, doma je to na palici, pres svatky to bylo na palici, zvlast kdyz nejsou hernicky a venku je takhle hnusne, ja se z toho zblaznim. Co mam s nima delat v byte v panelaku? Rocni syn sice uz mesic a pul bez problemu chodi, super, ale v tomhle pocasi? Copak s nima muzu ven na prochazku nebo na hriste? Mame byt cele dny doma v malem byte? Ja se z toho poseru. Dnesni den byl svetlo na konci tunelu.
    Na zejtra mam nastesti vymluvu, ale od stredy smula.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam